Vizilabda

T

TH6777

Vendég
Az újvárosi olimpikon újra spanyol klubban

2012. 08. 24. 08.56 <right>

</right>
szucs-gabriella-kapzra3_640x480.jpg


Szűcs Gabriella,
a londoni olimpián szereplő női vízilabda-válogatott játékosa a Dunaújvárosi Főiskola csapatából visszatér korábbi klubjába, a spanyol Sabadellbe.


Ugyancsak változás a Dunaújvárosi Főiskola-Mex-Motors keretében, hogy a csapatkapitány
Balogh-Zsámbok Lili utánpótlásedzőként folytatja pályafutását.
 
T

TH6777

Vendég
Szécsi Zoltán Londonról, a Fókusz-riportról


<right>

</right>

London utózöngéiről, személyes terveiről és a napokban nagy port felvert tévériportjáról kérdeztük a magyar válogatott háromszoros olimpiai bajnok (és egyszeres ötödik helyezett) kapusát, Szécsi Zoltánt.

- Aktualitást ad beszélgetésünknek az RTL Klub Fókusz című műsorában közölt,
veled készített riport. Egyik, hagyományosan "jóindulatú" kommentelőnk egyenesen úgy minősítette ezt a beszélgetést, hogy megvan az első ember, aki "megszegte a hallgatás törvényét". Visszanéztem, mit nyilatkoztál a vlv-nek az utolsó londoni meccs után. Idézem, ami elhangzott a "szóban forgó témában": "Dénesnek is köszönöm szépen ezt a tizenöt évet. Nyilván ugye voltak hullámhegyek, hullámvölgyek. Biztos vagyok benne, hogy az idő a hullámvölgyeket eltünteti, és a hullámhegyeket még jobban kiemeli." Ezek szerint leülepedett és inkább a hullámvölgyek maradtak meg benned?

Szecsi_London.jpg


- Nézd, én az RTL Klubnak is ugyanezt mondtam el, hogy voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ők azzal kerestek meg, hogy a pályafutásomról beszéljünk, mert hogy annak a válogatottság szempontjából vége van. Ehhez képest szinte az egész egyenesen idézett bevágás Dénesről szólt. Főleg a beharangozó. Hozzáteszem: szakmai tévedések is voltak a riportban, jófej módon azt mondják, hogy én egy évet még levezetek Egerben, holott ezt egy szóval sem említettem. Nem levezetek, hanem teljes erőből csinálok még egy évet, ez száz százalékig biztos. Felháborított ez a riport és ahogy készítették, például hogy a vágókép miatt bekapcsolt kamera képe alá a mikrofon nélküli szöveg kerül, fél mondat, kivágva.... Azt egyébként arra a kérdésre válaszoltam, hogy miben változott Dénes.


Megmondom őszintén, borzasztó inkorrektnek tartom és sajnálom, hogy az egész úgy lett beharangozva, hogy én Dénesre fognám a sikertelenséget, vagy a kudarcot. Úgy gondolom, hogy a lényeg az, amit azért a riportban is benne hagytak, csak talán nem domborodott ki, mert nem ezt szánták a legfontosabbnak: mi elsősorban magunkban keressük a hibát. Én is, saját magamban, abban, hogy mit hibáztam, mit kellett volna másképp csinálnom. Ezt is elmondtam, a sok apró nüanszot is, amin múlott, de ezeket kivagdosták. Nem hiszem, hogy Dénesre kellene mutogatnunk, de egy összevágott riportból ki lehet hozni, mintha szerintem ez lenne a lényeg.

- Térjünk át akkor a saját beszélgetésünkre. Leülepedtek-e benned a londoni dolgok?

- Akkor ülepszenek le, amikor már végre új feladatom lesz.

- Azért a csalódottság tompult?

- Hát nézd, amíg nincsenek új sikerek, addig a csalódottság az utolsó élmény. Ha most az egész pályafutásomról kérdezel, akkor azt mondom: nyertünk három aranyat, egyet meg nem nyertünk meg, ami szerintem szintén meglehetett volna, vagy legalább valamilyen szép érmet nyerhettünk volna. Nem sikerült, így alakult.

Szecska_London_640.jpg


- A Fókusz-riportban azt mondtad, hogy így utólag nézve ez az olimpia nem végződhetett volna másképp. Ezt hogy értetted?


- Nem nyertük meg, ötödikek lettünk és ez azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat, sőt, talán sok mindent biztosan másként kellett volna csinálnunk, akkor tudtunk volna nyerni.

- Ezt közben vagy az olimpia előtt, az elmúlt években érezted?

- Nem.

Szecska_300.jpg


- Vagy bíztál abban, hogy rutinból menni fog?


- Nem, nem. Nem rutinból. Én valóban úgy gondoltam, hogy erősek vagyunk és nyerni megyünk ki.

- Jó néhány meccsen igazoltátok is, hogy erősek vagytok, tehát ennek volt alapja, azt mindenki láthatta, csak akkor miért nem jött ki ez a legélesebb helyzetben, szerinted?

- Egész egyszerűen túlizgultuk azokban a legélesebb helyzetekben. Tudod, az a negyeddöntő, az menny és pokol volt. Mert hogyha reálisan nézd, ha azt a meccset megnyerjük, akkor 75 százalékban érmesek vagyunk, igaz? És akkor, bármi van, emelt fővel jövünk haza. De ha azt a meccset elveszítjük, már csak kudarc lehet a végeredmény. Ebből a szempontból, azt mondom, hogy egy elődöntő, sőt, talán még egy döntő is könnyebb lett volna lelkileg. Egész egyszerűen túlságosan rágörcsöltünk arra a helyzetre.

- A teljesítményedet szakmai szempontból hogy értékeled?

- Felemásnak.

- Végül is te voltál az elsőszámú kapus, ezt ki lehet mondani.

- Szerintem nem. Nem.

- De hát te kezdtél a meccsek többségén.

- Igen, de azért ez abszolút nem volt kimondva, most az lett kimondva, hogy ezt nem kell kimondani. Az elsőszámú kapus szerintem januárban tudja, hogy ő fog védeni az x-y meccsen. Én úgy gondolom, hogy abszolút egyenrangú kapusokként mentünk ki és Dénes minden egyes meccsre külön hozta meg a döntést, hogy ki védjen.

Viktor_Szecska_640.jpg


- Ez szerinted pszichésen befolyásolt téged?


- Nyilván talán nyugodtabban készül a kapus, ha pontosan tudja, hogy mikor véd, de nem akarom a hibáimat erre fogni. Ez butaság lenne a részemről.

- Milyen volt a közösségetek? Csak három olimpiai újonc játszott a csapatban, tehát a régiek kellett, hogy meghatározzák a mentalitást.

- Én úgy gondolom, hogy borzasztó szeretetteljes volt a légkör, nagyon jó volt a közösség. Odafigyeltünk, vigyáztunk egymásra, most így utólag azt mondom, talán túlságosan is. Tehát lehet, hogy néha kellett volna, hogy nekem is azt mondják: na most már aztán szedd összeg magad! Nagy szeretet és tisztelet jellemezte az egymáshoz való viszonyt, ami jó dolog, de emellett lehet, hogy néha kicsit keményebbnek kellett volna lenni egymással.

- Viktorral milyen volt a viszonyod?

- Szerintem jó, de őt is meg kell kérdezni erről. Egy kapcsolatban lehet, az egyik ember mondja csak azt hogy jó, a másik meg nem érzi így.

Szecska_London_meccs_640.jpg- Ahogy jöttek sorra a meccsek, mit éreztetek? Fölfele vagy lefele ment a hangulati görbe, fellendülést éltetek meg vagy inkább elbizonytalanodtatok?


- Borzasztó hullámzó volt a teljesítmény. Elindult ugye azzal a szerb meccsel, utána összeszedtük magunkat, de nem sikerült megverni Montenegrót. Akkor nagyon összekaptuk magunkat, de jött az a tragikus román meccs.

- Miért tragikus? A sok kapott gól miatt? De végül is azt meg kellett nyerni és megnyertétek. Ilyen szempontból...

- Geyza..., egy román meccsről beszélünk... Az angolok ellen tök jó volt, majd jött az amerikai meccs, az szintén, és akkor következett az olaszok elleni negyeddöntő, amiről már volt szó.

- Ott ért titeket valami meglepetés, vagy csak görcsöltetek és hiába akartatok, nem ment?

szecska2_300.jpg- Nem ért minket meglepetés, egyszerűen csak görcsöltünk, mentünk, mentünk, nem ment. Gyakran rossz megoldásokat választottunk. Tehát ezért mondom, - visszakanyarodva a legelejére -, ezért zavart borzasztóan ez a gyakorlatilag álinterjúnak nevezhető riport, mert az egész Dénesre volt kihegyezve, holott mi voltunk a vízben.


- Mi történt az ötödik hely után? Milyen visszhangokkal találkoztál? Lelkileg milyen állapotban voltál?

- Nézd, nagyon aranyosak voltak az emberek, nyilván megértették a helyzetünket. Talán tudták, hogy bizonyos szempontból nem volt "normális" egymásután három aranyat nyerni, s azt éreztették, hogy most, amikor nem sikerült megnyerni a negyediket, ugyanúgy hősöknek tartanak minket. Ez borzasztóan jólesik. Nyilván, aki már esetleg arra a háromra is irigykedett, az az egy százalék persze most boldogan kárörvend, de hát nem hiszem, hogy nekünk azokat a hangokat kellene meghallani.

- Hogyan tovább? Mi a mostani helyzet? Gondolom, az nem változott, amit még Londonban mondtál, tehát hogy úgy érzed, valószínűleg nem leszel már válogatott, de "soha se mondd, hogy soha"...

- Ez abszolút így van. Nyilván adódhat olyan szituáció, hogy menni kell, de alapvetően szerintem már nem nekem kell menni.

- Mit tervezel? Ugye egyéves szerződésed van.

- Az Egerrel bajnokságot nyerni.

- Ebben az utolsó évben, vagy ez még nem az utolsó év?

- Simán lehet az utolsó.

- Mik a későbbi tervek? Gondolsz-e már erre? Foglalkoztat-e? Teszel-e lépéseket? Vállalkozás? Tanulás?

- Ezeken már mind túlvagyok. Tehát most csak vízilabdázom. Befejezésként még annyit: köszönöm mindenkinek, akivel a válogatottban együtt játszottam, hogy együtt játszhattam velük. Minden játékosnak és edzőnek!

- Én pedig köszönöm ezt a beszélgetést! Sikeres szezont kívánok!

 
T

TH6777

Vendég
Nemzetközi kupaprogram

waterpolo-ball_150.jpg

<right>

</right>

Alig több mint két hét múlva megkezdődnek a 2012-13-as szezon európai kupaküzdelmei (magyar csapat az első körben még nem érdekelt). Start előtti összegzésünk a BL-ről és az Eurokupáról

.
Az erősebbik európai klub-versenysorozatban a három magyar csapat a 24-es főtáblán kezd, a csoportbeosztást a szeptember 19-i sorsoláskor tudhatjuk meg.

Az előselejtezőket két csoportban bonyolítják le, szeptember 13-14-15-én.

A program:

A csoport - Tbiliszi (Grúzia)

CN Sabadell (spanyol)
Vitbich Vitebsk Region (fehér-orosz)
Ligamus Tbiliszi (grúz)
Arkonia Szczecin (lengyel)


B csoport - Kreuzlingen (Svájc)

CN Marseille (francia)
SSK Waterpolo Slagelse (dán)
SC Kreuzlingen (svájci)
Järfälla Simsällskap (svéd)


A csoportok első két helyezettje továbbjut, a két-két kieső az Eurokupában folytathatja


A főtáblán várják a BL-csoportbeosztást:


Partizan BELGRÁD (szerb)
Crvena Zvezda BELGRÁD (szerb),
VK Vojvodina NOVI SAD (szerb)
TEVA-Vasas UNIQA,
ZF EGER A-Híd SZEGED Beton,

Brixia Leonessa BRESCIA (olasz)
Spandau04 BERLIN (német)
Waspo98 HANNOVER (német)
VOULIAGMENI NC (görög)
Olympiakos PIREUSZ (görög)
CNA BARCELONETA (spanyol)
CSM DiGi ORADEA (román)
Jug DUBROVNIK (horvát),
SCHUURMAN BZC (holland)
Galatasaray ISZTAMBUL (török),
Szpartak VOLGOGRÁD (orosz)
Sintez KAZANY (orosz)
Shturm2002 RUZA (orosz)
MONTPELLIER Waterpolo (francia).


Mint látható, a mezőnyben nincsenek montenegrói csapatok, hiányzik az olasz Pro Recco, a horvát Primorje Rijeka és Mladost Zágráb is.Az Eurokupa mezőnye (a szeptember 19-i sorsolás előtt kiegészül a BL-selejtezőkből kiesett négy csapattal):

RN Savona (olasz)
RN Florentia (olasz)
CN Mataro (spanyol)
Szolnoki VSE Dózsa Közgép
Debreceni VSE

Dinamo Moszkva (orosz),
Dinamo Spartak Asztrahány (orosz)
OSC Potsdam (német)
AZ&PC Amersfoort (holland)
FNC Douai (francia)
Olympic Nice Natation (francia)
Yuzme Isztambul (török)
Enka Isztambul (török)
Cheltenham SWPC (brit)
Bristol Central (brit)

Az Eurokupa mezőnyét négy csoportba osztják majd és minden csoportból az első két helyezett kerül a negyeddöntőbe, ahol már ki-ki meccsek lesznek, oda-visszavágós alapon
(játéknapok: november 14. és 24.).
 
T

TH6777

Vendég
waterpolo-ball_150.jpg


Kiss Gergely a Honvédban folytatja

P1430671_kis_.jpg

<right>

</right>

Kiss Gergely visszatér a Kőér utcába. Az elmúlt két szezont piros-kék színekben eltöltő balkezes játékos hazatért a nyaralásból, s szaván fogtuk, hiszen a hónap végére ígérte, hogy megnevezi új csapatát. A háromszoros olimpiai bajnoktól azt is megkérdeztük, mit szól az időközben bejelentett, a Vasas helyzetét súlyosan érintő változáshoz.

- A Honvédban fogok játszani. A szerződés aláírása, a csapat hivatalos sajtótájékoztatója később lesz, egy-két kérdőjel van még az évet illetően, de a magam részéről elhatároztam, hogy segítek "újraéleszteni" a Honvédot. Jó néhány fiatallal, meg egy-két rutinos csapattársammal ezen leszünk. Várható a jövő héten még szakosztályigazgatósági ülés, meg egy-két tárgyalás. Én viszont eldöntöttem, s mivel kerestek már többen, ezért nem titkolózom. Egyelőre egy évről van szó, aztán meglátjuk.

- Jól nyaraltatok?

- Igen, köszönöm a kérdést. Nagyon jó volt. Montenegróban voltunk, előbb hat napot töltöttünk egy kis öbölben, aztán Kotorban találkoztunk a régi ismerősökkel, a gyerekek egykori ovis és iskolai társaival, óvónénivel, tanító nénivel, csapattársakkal.

- Sokan megismertek még az utcán?

- Hát igen..., még olyan is volt, hogy szerb turistacsoport tagjaival kellett fényképezkedni, az egykori törzshelyünkön pedig, mikor megláttak, spontán kitört a "Kiss-Kiss-Gergeli" - ahogy régen. Olyan is volt, hogy ittunk valahol egy pohár bort és a tiszteletemre rögtön betették elindították a Primorac-indulót...

- A távolléted alatt került nyilvánosságra a hír, hogy eddigi csapatodtól, a Vasastól távozik az egyik névszponzor. Mit szólsz ehhez a fejleményhez?

- Nagyon durva! Amikor elkezdtem vízilabdázni, még öt nagyon jó csapat volt a fővárosban, tavaly már csak kettő. A Honvédot most elhagyta legjobb játékosainak nagy része, a Vasas is gyengül, plusz itt van ez a bejelentés. Mindez nagyon erős figyelmeztetés akár a politika tisztelt vezető képviselőinek is, egyfajta vészjelzés: az ország legnagyobb városában haldoklik a sportélet. Háromszoros olimpiai bajnokként nagyon aggódom. A BVSC-ben nőttem fel, a Tungsramban lettem felnőtt játékos, a Ferencvárosban egy évet töltöttem, ugyanennyit az UTE-ben, hét évig játszottam a Honvédban, két évet a Vasasban. Legtöbbször rajtam kívülálló okokból kellett eligazolni, így volt már a 90-es években is. Megszűntek, tönkrementek vagy súlyosan meggyengültek a klubok. Ezt éltem át az UTE, a Tungsram és tulajdonképpen most, a Vasas esetében is. Hiába volt a három olimpia okozta eufória, öröm, az uszodába lejáró rengeteg gyerek, mindezek ellenére tragikus helyzet alakult ki. A klubok névleg még léteznek, de hol van az a Fradi, amely vérre menő rangadókat játszott az UTE-val, amely pedig már nem is létezik? Hol van a többszörös bajnok BVSC? Mi lesz a Vasassal? A Honvédnál most újra szerepet vállalok, remélem, egy kicsit vissza lehet forgatni azt a kereket amely elindította lefelé a szekeret. Nem tudom, mi lesz, de az biztos: nem jó, hogy a gyerekek számítógép előtt ülnek és plázába járnak ahelyett, hogy sportolnának, illetve hogy a támogatóknak fontosabb egy olyan "célközönség", amelynek tagjai otthon ülnek, isszák a cukros üdítőt és nézik a kereskedelmi televíziókat... Örülök, hogy legalább vidéken még él és prosperál a sport, "működnek" a csapatsportágak, de ami Budapesten zajlik, az nagyon-nagyon rossz tendencia.


 
T

TH6777

Vendég
junior_eb_logo.jpg


Útnak indult a junior válogatott


<right> </right>
Csütörtök este elutazott Franciaországba, a junior Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. Horkai György indulás előtti összegzése a vlv-nek és a torna teljes programja.

A junior EB-n Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány és segítője, Varga I. Zsolt irányításával szereplő magyar csapat (1993-ban és később születettek):

Kapusok:

Bendes Viktor, KSI - 1993

Molnár Dávid, Szeged - 1993

Mezőnyjátékosok:

Jansik Szilárd, KSI - 1994

Boros Tamás, KSI - 1993
Telegdy András, BVSC - 1994
Tóth Bendegúz, Honvéd - 1993
Lőrincz Bálint, Eger - 1994
Szedlmajer Tamás, UVSE - 1995
Csapó Miklós, KSI - 1993
Bedő Krisztián, BVSC - 1993
Sánta Dániel, FTC - 1994
Német Tóni, KSI - 1994
Palotás Gergely, Szeged - 1993


HORKAI GYÖRGY

- Azt tudom mondani, hogy tiszta a lelkiismeretünk, nekünk edzőknek és a csapatnak is. Nagyon sokat dolgoztunk, biztos vagyok abban, hogy idén az egész mezőnyből senki nem dolgozott annyit, mint mi. Ennek a munkának előbb-utóbb ki kell jönnie. Tehát tiszta lelkiismerettel indulunk útnak, aztán lesz, ami lesz. Persze, hogy az a cél, hogy bejussunk a legjobb négy közé, a mi részünkről megvan a szándék, már csak az a kérdés, hogy mit szólnak ehhez a többiek...

Junior Európa-bajnokság, Canet en Roussillon (Franciaország)

A csoport: Horvátország, Franciaország, Németország, Szlovákia

B csoport: Montenegró, Szerbia, Törökország, Ukrajna

C csoport: Fehér-Oroszország, Görögország, Oroszország, Spanyolország
D csoport: Olaszország, Hollandia, Románia, MAGYARORSZÁG

Csoportkör
1. forduló, szeptember 2., vasárnap

9.00 Szerbia-Ukrajna
10.30 Montenegró-Törökország
12.00 Görögország-Fehér-Oroszország
13.30 Spanyolország-Oroszország
15.00 Olaszország-Románia
16.30 MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA
18.00 Horvátország-Németország
19.30 Franciaország-Szlovákia


2. forduló, szeptember 3., hétfő

9.00 Olaszország-Hollandia
10.30 MAGYARORSZÁG-Románia
12.00 Horvátország-Szlovákia
13.30 Szerbia-Törökország
15.00 Montenegró-Ukrajna
16.30 Görögország-Oroszország
18.00 Spanyolország-Fehér-Oroszország
19.30 Franciaország-Németország


3. forduló, szeptember 4., kedd

9.00 Oroszország-Fehér-Oroszország
10.30 Szlovákia-Németország
12.00 Hollandia-Románia
13.30 Törökország-Ukrajna
15.00 Görögország-Spanyolország
16.30 Szerbia-Montenegró
18.00 Olaszország-
MAGYARORSZÁG
19.30 Franciaország-Horvátország


A csoportelsők közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek.
Nyolcaddöntők - szeptember 5., szerda

2A-3C (25)
2C-3A (26)
2B-3D (27)
2D-3B (28)


Negyeddöntők - szeptember 6., csütörtök

4A-25 vesztese (29)
4C-26 vesztese (30)
4B-27 vesztese (31)
4D-28 vesztese (32)
1C-25 győztese (33)
1A-26 győztese (34)
1D-27 győztese (35)
1B-28 győztese (36)

Helyosztók - szeptember 8., szombat

29 vesztese-31 vesztese
32 vesztese-30 vesztese
29 győztese-31 győztese
32 győztese-30 győztese
33 vesztese-35 vesztese
36 vesztese-34 vesztese
33 győztese-35 győztese (elődöntő)
36 győztese-34 győztese (elődöntő)


Helyosztók - szeptember 9., vasárnap

37 vesztese-38 vesztese (a 15. helyért)
37 győztese-38 győztese (a 13. helyért)
39 vesztese-40 vesztese (a 11. helyért)
39 győztese-40 győztese (a 10. helyért)
41 vesztese-42 vesztese (a 8. helyért)
41 győztese-42 győztese (a 6. helyért)
43 vesztese-44 vesztese (a bronzéremért)
43 győztese-44 győztese (döntő)


 
T

TH6777

Vendég
junior_eb_logo.jpg


Junior EB: továbbjutás a második helyen


<right></right>
Gyakorlatilag időn túli ötméteressel kapott ki junior válogatottunk az olaszoktól a franciaországi EB csoportkörének harmadik mérkőzésén.


Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)

Csoportkör, harmadik forduló


Olaszország-Magyarország 8:7 (3:1, 2:1, 2:3, 1:2)
G.: Csapó 2, Lőrincz, Tóth, Palotás, Boros, Bedő

A magyar csapat jól helytállt az erősebbnek tartott olaszokkal szemben, akik már három góllal is vezettek, de sikerült visszakapaszkodnunk és egyenlítettünk. A meccs végén, 0,3 másodperccel a befejezés előtt kaptak fórt az olaszok, majd azonnal ötméterest, amit értékesítettek. A vereségnek nincs jelentősége, döntetlennel is csak a csoport második helyét szerezhettük volna meg az olaszok jobb gólkülönbsége miatt.

HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány

- Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de a horvát és a török bíró teljesen összevissza fütyült ezen a mérkőzésen. Rengeteg kontrafaultot kaptunk és a végén már nem is tudtam embert beküldeni, mert mindenki kipontozódott. Küzdeni akarásból le a kalappal a srácok előtt, nagyon akartak, nagyon küzdöttek. Az egyik legjobb csapat ellen játszottunk, de hozzá kell tenni, hogy voltak helyzeteink, amiket nem sikerült értékesíteni. Az olaszok fegyelmezetten, jól játszottak, remek mérkőzés volt.

A magyar csapat a negyeddöntőbe kerülésért szerdán Törökországgal játszik, siker esetén a négy közé jutásért várhatóan Szerbia következik.

További keddi eredmények:

Oroszország-Fehéroroszország 17:4 (2:0, 3:0, 7:2, 5:2)
Szlovákia-Németország 5:4 (2:1, 1:0, 0:2, 2:1)
Hollandia-Románia 7:6 (3:2, 2:0, 0:1, 2:3)
Törökország-Ukrajna 11:9 (2:3, 2:1, 4:3, 3:2)
Görögország-Spanyolország 10:7 (5:1, 1:1, 3:3, 1:2)
Szerbia-Montenegró 8:6 (1:2, 1:1, 3:1, 3:2)
Franciaország-
Horvátország 4:14 (0:3, 1:3, 1:2, 2:6)

A csoportok végeredménye:

A csoport: Horvátország 9,
Franciaország 6,
Szlovákia 3,
Németország 0 pont
B csoport: Szerbia 9,
Montenegró 6,
Törökország 3,
Ukrajna 0 pont
C csoport: Oroszország 7,
Görögország 6,
Spanyolország 4,
Fehéroroszország 0 pont
D csoport:
Olaszország 9,
Magyarország 6,
Hollandia 3,
Románia 0 pont

A csoportelsők a legjobb nyolc közé jutottak

A szerdai nyolcaddöntők programja:

Francaország-Spanyolország
Görögország-Szlovákia
Montenegró-Hollandia
Magyarország-Törökországwaterpolo-ball_150.jpg

Kupasorsolás


<right></right>
Hétfőn a szövetségben elkészítették a Theodora Magyar Kupa sorsolását.

Kupamenetrend:

THEODORA FÉRFI MAGYAR KUPA

CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, 2012. SZEPTEMBER 22-23.

A csoport (Nagykanizsa)

Szeptember 22., szombat

UVSE-Kaposvár
Kanizsa-FTC
Szeged-UVSE
FTC-Kaposvár
Szeged-Kanizsa

Szeptember 23., vasárnap

Kaposvár-Kanizsa
FTC-UVSE
Szeged-Kaposvár
Kanizsa-UVSE
FTC-Szeged

B csoport (Szentes)Szeptember 22., szombat

Ybl-BVSC
Eszterházy-Szentes
ZF-Eger-Ybl
Szentes-BVSC
ZF Eger-Eszterházy

Szept. 23., vasárnap

BVSC-Eszterházy
Szentes-Ybl
ZF Eger-BVSC
Eszterházy-Ybl
Szentes-ZF Eger

C csoport (Miskolc)
Szeptember 22., szombat


Honvéd-Miskolc
OSC-Szolnok
Szolnok-Miskolc
OSC-Honvéd


Szeptember 23., vasárnap
Miskolc-OSC
Honvéd-Szolnok


D csoport (Pécs)
Szeptember 22., szombat


Vasas-Szegedi VPS
PVSK-Debrecen
Debrecen-Szegedi VPS

PVSK-Vasas

Szeptember 23., vasárnap

Szegedi VPS-PVSK
Vasas-Debrecen


A szeptember 29-30-i
negyeddöntők sorsolása szeptember 24-én lesz.
Elődöntők: november 10-én (sorsolás október 15-én),

döntő: november 11-én.

 
T

TH6777

Vendég
junior_eb_logo.jpgJunior EB: nyolc között a csapatimages
imagesMagabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi junior EB-n. Egy híján valamennyi mezőnyjátékosunk gólt lőtt a törökök ellen. Óriási meglepetések a tornán: a hollandok búcsúztatták Montenegrót, a szlovákok a görögöket. Panaszlevelet írtunk a LEN-nek az olaszok elleni meccsen történtek miatt.

<tbody>
</tbody>

Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


imagesNyolcaddöntők


Magyarország-Törökország
17:5 (7:1, 2:0, 5:3, 3:1)

G.: Bedő 4, Csapó 3, Boros, Palotás 2-2, Német T., Sedlmayer, Sánta, Jansik, Tóth B. Lőrincz


HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány :

Horkai_250_1.jpg


- Azt kértem a fiúktól, hogy vegyék komolyan az ellenfelet, lehetőleg kevés gólt kapjunk, sokat ússzunk, forduljuk le a törököket. Ezt megcsinálták, szép lefordulásaink voltak, szép gólokat löttünk, úgyhogy egy pillanatig sem fért kétség a győzelmünkhöz.


A kapitány elmondta, hogy az olaszok elleni utolsó csoportmeccsen történtek nagy port vertek fel. Kiderült, hogy az olaszok győztes gólja szabálytalan volt, amit a jegyzőkönyvben foglaltak is igazolnak. Ugyanis Lőrincz ellen a kaputól nyolc méterre fújtak kiállítást - a jegyzőkönyv szerint ekkor 0,2 másodperc volt hátra a mérkőzésből. A labda kikerült a szélre, ahol Boros lefaultolta az ellenfél játékosát, ekkor adtak ötméterest. Később a török játékvezető azt mondta, hogy öt méteren belüli kétkezes blokk miatt ítélt büntetőt, de a videóról is egyértelmű, hogy ez semmiképpen "nem jön össze", még időben sem. (Ráadásul egy időben szerepelt a jegyzőkönyvben a kiállítás és az ötméteres megítélése, ami nonszensz.)

A magyar csapat a történtek miatt tiltakozó levelet írt a LEN-nek.
(Mintkedden megírtuk: a mieink helyezését ez a gól sajnos nem befolyásolta, mert döntetlen esetén is az olaszok végeztek volna a csoport élén.)


A legjobb négy közé jutásért csütörtök este fél nyolckor Szerbia következik.


- Mint korábban is elmondtam, az olaszok, a szerbek, a horvátok előrébb járnak, mint mi, ennek ellenére egy meccsen mindig lehet győzni. Az olaszok ellen is volt sanszunk, biztos vagyok benne, hogy a szerbek ellen is lesz lehetőségünk. Azon múlik, hogy mennyire tudunk élni ezzel, be tudjuk-e lőni a helyzeteinket. A hangulat jó, a fiúk nagyon akarnak, az biztos, ogy meg fognak tenni mindent azért, hogy nyerjünk
- mondta Horkai György.


További szerdai eredmények:

Franciaország-Spanyolország 3:10 (0:2, 2:1, 1:4, 0:3)

Görögország-
Szlovákia 2:4 (0:0, 1:2, 1:2, 0:0)

Montenegró-
Hollandia 4:5
(0:2, 1:1, 0:0, 3:2) (Az egyik játékvezető Székely Balázs volt)imagesA csütörtöki negyeddöntők párosítása:

Spanyolország-Oroszorszég

Szlovákia-Horvátország

Hollandia-Olaszország

MAGYARORSZÁG
-SzerbiaAmennyiben sikerül a továbbjutás, az elődöntőben a Szlovákia-Horvátország meccs győztesével találkozunk.waterpolo-ball_150.jpg
 
T

TH6777

Vendég
Visszalépett a Vasas a vízilabda Bajnokok Ligájától


2012. 09. 07. 03.54
<right>

</right>

a_vizilabda_xlsport.jpg


Anyagi okok miatt nem indul a Vasas
magyar bajnoki címvédő férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája 2012/13-as kiírásában.

A döntésről Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke számolt be az MTI-nek csütörtök este. A visszalépésre azt követően került sor, hogy a piros-kékek váratlanul elveszítették az egyik névadó szponzorukat, az UNIQA biztosítót.

"Költségvetésünk racionalizálásában ez az első, elengedhetetlen és ésszerű lépés - közölte a klubvezető. - Lesznek további lépések is, mert nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni. Egyszersmind úgy gondoljuk, hogy ha már mi nem állhatunk most rajthoz, támogatjuk, hogy a Vasas helyén induljon más magyar csapat a BL-ben."

A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását pénteken tartják, a Szeged és az Eger résztvevő lesz. 
T

TH6777

Vendég
junior_eb_logo.jpgJunior EB: leléptük a szlovákokat

2012. 09. 08. 18.43 <right>

</right>


A magyar válogatott vasárnap megszerezheti a junior EB ötödik helyét, miután a szombati helyosztón 13:6-ra legyőzte Szlovákiát.


Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


Mérkőzés az 5-8. helyért:


Magyarország-Szlovákia 13:6 (4:0, 5:3, 1:2, 3:1)

G.: Bedő 4, Tóth B. 3, Boros 2, Német T., Lőrincz, Telegdy, Palotás

HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány


- Elmentünk az elején négy-öt góllal és onnan már könnyű volt. Az ilyen meccsek nehézsége nem az, hogy jobbak vagyunk-e, hanem hogy kellően komolyan tudják-e venni a fiúk a mérkőzést. Mivel ezzel nem volt gond, simán nyertünk. Az ötödik helyért az oroszokkal játszunk, akik legyőzték ma a hollandokat. Nem lesz könnyű meccs, fizikálisan nagyon erősek és van egy kétméteres, óriási lövőerejű balkezesük, akire nagyon oda kell figyelni. Meglátjuk.


További szombati eredmények


Helyosztók:

Németország-Ukrajna 16:9 (4:1, 3:2, 4:2, 5:4)
Románia-Fehéroroszország 14:7 (2:3, 4:1, 4:1, 4:2)
Franciaország-Montenegró 9:7 (1:1, 3:1, 3:2, 2:3)
Törökország-
Görögország 3:14 (0:4, 1:3, 0:3, 2:4)

Oroszország-Hollandia 11:9 (2:1, 3:3, 2:2, 4:3)


Elődöntők:


Spanyolország-
Olaszország 9:11 (2:0, 2:2, 1:4, 1:0 - 1:1, 0:0) - ötméteresekkel (2:4)
Penalty (2-4)


Szerbia-Horvátország 8:6 (2:2, 1:1, 1:3, 4:0)
 
T

TH6777

Vendég
junior_eb_logo.jpgJunior EB: hatodik hely

A tornát Olaszország nyerte


<right>
</right>
Utolsó mérkőzését elvesztette és így a hatodik helyen végzett a magyar válogatott a franciaországi junior Európa-bajnokságon.

Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


Mérkőzés az 5-6. helyért:

Oroszország-Magyarország 14:11(5:3, 3:3, 1:3, 5:2)

G.: Csapó 4, Tóth B. 2, Sánta, Jansik, Bedő, Lőrincz, Sedlmayer


HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány


- Rengeteg helyzetet hagytunk ki, emberelőnyöket puskáztunk el, még ötméterest is hibáztunk, kiesett a kézből a labda... Az oroszok kőkemény, szoros emberfogást játszottak, ennek ellenére meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Sajnálom. Ez volt az egyetlen olyan meccsünk, amelyen velünk nagyjából azonos teljesítményt nyújtó, de semmiképpen nem jobb csapattól kaptunk ki. Ez azt mutatja, hogy még törékeny a csapatunk, meg tudunk szorítani nálunk jobbakat, de ki tudunk kapni nálunk nem erősebbtől is.


Az utolsó játéknap további eredményei


Ukrajna-Fehéroroszország 8:11 (2:1, 1:3, 2:5, 3:2) (a 15. helyért)
Németország-Románia 10:7 (4:3, 2:1, 1:2, 3:1) (a 13. helyért)
Montenegró-Törökország 14:7 (2:3, 4:0, 4:2, 4:2) (a 11. helyért)
Franciaország-
Görögország 6:14 (2:3, 1:3, 1:5, 2:3) (a 9. helyért)
Hollandia-
Szlovákia 5:9 (0:0, 1:5, 3:1, 1:3) (a 7. helyért)


A bronzéremért:


Spanyolország-
Horvátország 7:8 (4:1, 1:3, 1:2, 1:2)

Döntő:

Olaszország-Szerbia 7:6 (1:2, 2:1, 2:1, 2:2)


Az Európa-bajnokság végeredménye:


1. Olaszország
2. Szerbia
3. Horvátország
4. Spanyolország
5. Oroszország
6. Magyarország
7. Szlovákia
8. Hollandia
9. Görögország
10. Franciaország
11. Montenegró
12. Törökország
13. Németország
14. Románia
15. Fehéroroszország
16. Ukrajna


vlv.hu.jpg
 
T

TH6777

Vendég
vlv.hu.jpg


Boldog születésnapot!

2012. 09. 21. 01.11 <right>

</right>
images
images
images
<right>
</right>

Szeretettel köszöntjük a ma
35 éves Kiss Gergelyt, Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokát, a Groupama Honvéd játékosát!ZF_eger_logo.jpg
Eger-Tbiliszi - vízum hiányában elmarad


<right>
A LEN szakszerűségének újabb bizonyítéka: nem lehet megtartani a jövő szerdára tervezett Eger-Ligamus Tbiliszi BL-csoportmérkőzést, mert a sorsolás és a BL-start között lévő rövid idő kevés arra, hogy a grúz csapat megszerezze a magyarországi utazáshoz szükséges vízumokat.

A Bajnokok Ligája 2012-13-as versenysorozatának csoportbeosztását szeptember 7-én készítették el.

Az egri klubtól csütörtökön a következő írásos tájékoztatást kaptuk:

"A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában szeptember 26-án a grúz Ligamus Tbiliszi csapatával mérkőzött volna a ZF-Eger csapata. Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökének tájékoztatása szerint a mérkőzést elhalasztották. A selejtezőből a továbbjutást kiharcoló grúz bajnok vezetői arról tájékoztattak, hogy a magyar vízumot ilyen rövid idő alatt nem tudják beszerezni. Újabb időpontban a versenynaptár zsúfoltsága miatt nem tudtunk megállapodni. További egyeztetések szükségesek, mint ahogyan a Volgográd elleni október 6-i idegenbeli találkozó ügyében is. Az orosz televízió közvetíteni szeretné az összecsapást, így van remény arra, hogy mi is kapjunk jelet a magyarországi sugárzáshoz - nyilatkozta az egri klubvezető."tn_b8f18bcebcfe23607fdc5a4a669be411_gallery_lw.jpg


A KÉT MAGYAR CSAPAT TELJES PROGRAMJA


A BL 2012-13-as versenysorozatán induló két magyar csapat meccsprogramja a csoportkörben:

A Bajnokok Ligája csoportselejtezőiben 22 csapat vesz részt. Négy csoportban folynak a küzdelmek.

A csoportokból az első négy helyezett jut tovább, de nem mindegy a végső helyezés, mert a nyolcaddöntőben csoportelsőhöz csoportnegyediket, csoportmásodikhoz csoportharmadikat sorsolnak majd. Ezután vaksorsolás következik, majd újabb ki-ki meccs a final fourba jutásért.

Tévéközvetítésekről egyelőre nincs információnk.

A versenysorozatban részt vevő két magyar csapat programja a csoportkörben:

ZF-EGER
</right>
<right>2012. szeptember 26., szerda</right><right></right><right> - Eger-Ligamus Tbiliszi (grúz) - A VENDÉGEK VÍZUMPROMBLÉMÁJA MIATT ISMERETLEN IDŐPONTRA HALASZTVA

</right>
<right>2012. október 6., szombat </right><right></right><right>- Volgográd (orosz)-Eger
</right>
<right>
2012. október 20., szombat
</right>
<right></right><right> - Eger-Hannover (német)

</right>
<right>2012. november 14., szerda </right><right></right><right>- Vouliagmeni (görög)-Eger

</right>
<right>2012. november 28., szerda </right><right></right><right>- ZF-Eger - Schuurman (holland)

</right>
<right>2012. december 19., szerda </right><right></right><right>- Schuurman-Eger

</right>
<right>2013. január 9., szerda -</right><right></right><right> Eger-Vouliagmeni

</right>
<right>2013. január 23., szerda</right><right></right><right> - Hannover-Eger

</right>
<right>2013. február 6., szerda </right><right></right><right>- Eger-Volgográd

</right>
<right>2013. február 27., szerda</right><right></right><right> - Ligamus Tbiliszi-Eger</right>

<right></right>
<right>
</right>

<right>
Szeged_logo_1.jpg


</right>
<right>A-Híd Szeged VE</right><right></right><right></right><right>

</right>
<right>2012. szeptember 26., szerda</right><right></right><right> - Szeged-Spandau 04 Berlin (német) - újszegedi sportuszoda
</right>
<right>
2012. október 6., szombat
</right>
<right></right><right> - Nagyvárad (román)-Szeged
</right>
<right>
2012. október 20., szombat
</right>
<right></right><right> - Szeged-Vitebsk (fehérorosz) -Hódmezővásárhely

</right>
<right>2012. november 14., szerda </right><right></right><right>- Szeged-Partizan Belgrád (szerb) - Hódmezővásárhely
</right>
<right>
2012. november 28., szerda
</right>
<right></right><right> - Galatasaray Isztambul-Szeged


</right>
<right>2012. december 19., szerda </right><right></right><right>- Szeged-Galatasaray - Hódmezővásárhely
</right>
<right>
2013. január 9., szerda
</right>
<right></right><right> - Partizan Belgrád-Szeged

</right>
<right>2013. január 23., szerda</right><right></right><right> - Vitebsk-Szeged

</right>
<right>2013. február 6., szerda</right><right></right><right> - Szeged-Nagyvárad - Hódmezővásárhely
</right>
<right>
2013. február 27.
, szerda
</right>
<right></right><right> - Spandau 04 Berlin-Szeged</right>
 
T

TH6777

Vendég
vlv.hu.jpg

Kupaszerda Európában

2012. 09. 26. 03.01 <right>

</right>

Ma megkezdődik a Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonjának csoportköre. A két magyar csapat közül csak a Szeged játszik, az Eger meccsét a grúz vendégek vízumproblémái miatt elhalasztották.

Bajnokok Ligája, csoportselejtező, első forduló

A csoport


Schuurman (holland)-Hannover (német)
Vouliagmeni (görög)- Szpartak Volgográd (orosz)


a ZF-Eger-Ligamus Tbiliszi (grúz) mérkőzést a grúzok víumproblémái miatt későbbre halasztották

B csoport

Olympiakosz (görög)-Kreuzlingen (svájci)
Crevena Zvezda (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát)


A Montpellier (francia) szabadnapos

C csoport

Brescia (olasz)-Vojvodina (szerb)
Barceloneta (spanyol)-Sintez Kazany (orosz)


A Marseille (francia) szabadnapos

D csoport

Nagyvárad (román)-Vitbich Vitebsk (fehérorosz)
Partizan Belgráde (szerb)-Galatasaray Isztambul (török)

16.30 A-Hid Szeged Beton-Spandau 04 Berlin (német) - Szeged


BAKSA LÁSZLÓ

baksa_2012_13.jpg


- Szerencsére mindenki egészséges, mindenki hazajött, tudtunk együtt edzeni jó párat. Örülök, hogy nem sokat változott a csapat, csak Marci és Ádám érekezett, ők elég hamar beilleszkedtek. Remélem, hogy nyerni tudunk az első mérkőzésen, fontos a jó rajt. Nem lesz egyszerű, mert ez az első komoly mérkőzésünk a szezonban, eddig csak a kupameccseink voltak és néhány edzőmérkőzés.


Két napig a Crvena Zvezda volt nálunk, velük játszottunk négy kemény edzőmérkőzést. Szoros meccsek voltak, hasznos kétkapuzások. A mostani Spandaut nem nagyon ismerjük, azt tudjuk, hogy Oeler elment a Vasasba, de azért ők adják nyilván még mindig a német válogatott gerincét. Nehéz lesz, de hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk.


A csoportokból az első négy helyezett jut tovább, de nem mindegy a végső helyezés, mert a nyolcaddöntőben csoportelsőhöz csoportnegyediket, csoportmásodikhoz csoportharmadikat sorsolnak majd.

Ezután vaksorsolás következik, majd újabb ki-ki meccs a final fourba jutásért.

tn_Szeged_logo.jpg

 
T

TH6777

Vendég
Vodafone OB1 - az alapszakasz programja


voda_labda_150.jpg


<right>

</right>

A Vodafone OB1 2012-13-as alapszakaszának menetrendje.

A Vodafone OB1 mezőnye:


TEVA-Vasas
ZF-Eger
Debrecen
Groupama-Honvéd
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
A-Híd Szeged VE
Kaposvári Vízilabda Klub
BVSC-Zugló
Orvosegyetem Sport Club (OSC)
FTC
PVSK
Szentesi Vízilabda Klub
EKF-Egerfood-Imo
Junior válogatott

A junior válogatott Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány irányításával általában kedden játssza meccseit, s vidéki ellenfeleihez akkor is utazik, ha pályaválasztó lenne.

Az alapszakasz programja:

1. forduló

Október 13., szombat

Eger-EKF
Kaposvár-BVSC
Szolnok-FTC
Debrecen-Szentes
Szeged-OSC
Honvéd-PVSK

2013. február 21., csütörtök

Vasas-Junior-válogatott

2. forduló

Október 16., kedd

EKF-Vasas
Kaposvár-Szeged
PVSK-Eger
BVSC-Szolnok
FTC-Debrecen

Október 20., szombat

Honvéd-OSC

November 13., kedd

Szentes-Junior-válogatott

3. forduló

Október 24., szerda

Szentes-Vasas
Szeged-Szolnok
Debrecen-BVSC
PVSK-EKF
Honvéd-Kaposvár
Eger-OSC

2013. január 10., csütörtök

Junior-válogatott-FTC

4. forduló

Október 18., csütörtök

Junior-válogatott-BVSC (Hajós)

Október 27., szombat

Vasas-PVSK
Szolnok-Honvéd
Kaposvár-Eger
Szentes-FTC
Debrecen-Szeged
EKF-OSC

5. forduló

November 6., kedd

OSC-BVSC
Szentes-Szolnok
Honvéd-EKF
PVSK-Szeged
Eger-Vasas
FTC-Kaposvár

November 21., szerda

Junior-válogatott-Debrecen (Debrecenben)

6. forduló

November 17., szombat

FTC-Honvéd
BVSC-Szeged
PVSK-Debrecen
Vasas-Kaposvár
Szolnok-OSC
Szentes-Eger

2013. január 17., csütörtök

EKF-Junior-válogatott

7. forduló

November 20., kedd

Szeged-Vasas
OSC-Debrecen
EKF-Szentes
Eger-FTC
Kaposvár-Szolnok

November 24., szombat

Honvéd-BVSC

2013. január 8., kedd

PVSK-Junior-válogatott

8. forduló

Október 9., kedd

OSC-Junior-válogatott (Hajós)

December 1., szombat

FTC-EKF
BVSC-Eger
Honvéd-Szeged
Szentes-PVSK
Vasas-Szolnok
Kaposvár-Debrecen

9. forduló

December 8., szombat


FTC-Vasas
OSC-PVSK
EKF-Kaposvár
BVSC-Szentes
Debrecen-Honvéd
Szolnok-Eger

2013. január 14., hétfő vagy 15., kedd

Szeged-Junior-válogatott

10. forduló

Október 2., kedd

18.30 Junior-válogatott-Honvéd (Széchy)

December 12., szerda

EKF-Szolnok
FTC-BVSC
Szentes-Szeged
Eger-Debrecen
PVSK-Kaposvár
Vasas-OSC

11. forduló

Október 10., szerda

Kaposvár-Junior-válogatott

December 15., szombat

OSC-Szentes
Szeged-Eger
PVSK-FTC
Honvéd-Vasas

12. forduló

2012. november 7., kedd

Szolnok-Junior-válogatott

2013. január 12., szombat

EKF-Szeged
FTC-OSC
BVSC-PVSK
Vasas-Debrecen
Kaposvár-Szentes
Eger-Honvéd

13. forduló

2013. január 16., szerda

OSC-Kaposvár
Szeged-FTC
Szentes-Honvéd
Szolnok-PVSK
Debrecen-EKF
Vasas-BVSC

2013. február 12., kedd

Junior-válogatott-Eger (Egerben)


14. forduló

2013. január 19., szombat

EKF-Eger
Szentes-Debrecen
FTC-Szolnok
OSC-Szeged
BVSC-Kaposvár
PVSK-Honvéd

2013. március 16., szombat
Junior-válogatott-Vasas

15. forduló

2012. november 13., kedd

Junior-válogatott-Szentes (Szentesen)

2013. január 26., szombat

OSC-Honvéd
Szeged-Kaposvár
Vasas-EKF
Szolnok-BVSC
Eger-PVSK
Debrecen-FTC

16. forduló

2013. február 13., szerda

EKF-PVSK
OSC-Eger
BVSC-Debrecen
Szolnok-Szeged
Vasas-Szentes
Kaposvár-Honvéd

2013. március 19., kedd

FTC-Junior-válogatott

17. forduló

2013. február 9., szombat

FTC-Szentes
OSC-EKF
Eger-Kaposvár
Szeged-Debrecen
PVSK-Vasas
Honvéd-Szolnok

2013. február 19., kedd

BVSC-Junior-válogatott

18. forduló

2013. február 16., szombat

EKF-Honvéd
Szeged-PVSK
BVSC-OSC
Szolnok-Szentes
Vasas-Eger
Kaposvár-FTC

Március 19., kedd

Debrecen-Junior-válogatott

19. forduló

2013. január 17., csütörtök

Junior-válogatott-EKF (Egerben)

2013. február 23., szombat

Szeged-BVSC
OSC-Szolnok
Eger-Szentes
Honvéd-FTC
Debrecen-PVSK
Kaposvár-Vasas

20. forduló

2013. január 8., kedd

Junior-válogatott-PVSK (Pécsett)

2013. március 2., szombat

BVSC-Honvéd
FTC-Eger
Szentes-EKF
Szolnok-Kaposvár
Vasas-Szeged
Debrecen-OSC

21. forduló

2013. január 22., kedd

Junior-válogatott-OSC

2013. március 6., szerda

Szeged-Honvéd
Eger-BVSC
EKF-FTC
Szolnok-Vasas
Debrecen-Kaposvár

2013. március 9., szombat

PVSK-Szentes

22. forduló

2013. március 14., csütörtök

Szentes-BVSC
Eger-Szolnok
Honvéd-Debrecen
PVSK-OSC
Kaposvár-EKF
Vasas-FTC

2013. április 9., kedd

Junior-válogatott-Szeged (Szegeden)

23. forduló

2013. január 29., kedd


Honvéd-Junior-válogatott

2013. március 23., szombat

BVSC-FTC
Szeged-Szentes
OSC-Vasas
Szolnok-EKF
Debrecen-Eger
Kaposvár-PVSK

24. forduló

2013. február 5., kedd


Junior-válogatott-Kaposvár (Kaposváron)

2013. április 3., szerda

Eger-Szeged
EKF-BVSC
Szentes-OSC
FTC-PVSK
Szolnok-Debrecen
Vasas-Honvéd

25. forduló

2013. március 4., hétfő vagy 5., kedd

Junior-válogatott-Szolnok (Szolnokon)

2013. április 6., szombat

Szeged-EKF
Szentes-Kaposvár
OSC-FTC
PVSK-BVSC
Honvéd-Eger
Debrecen-áVasas

26. forduló

20132. február 12., kedd

Eger-Junior-válogatott

2013. április 13., szombat

BVSC-Vasas
FTC-Szeged
EKF-Debrecen
PVSK-Szolnok
Honvéd-Szentes
Kaposvár-OSC


 
T

TH6777

Vendég
Jadranska Liga - eredmények

2012. 10. 09. 01.38
<right>

</right>
Dani_Budvaellen_640.jpg
<right>
</right>

A Jadranska Liga alapszakasza második fordulójának eredményei:

Primorje Rijeka-Budva 12:4 (5:0, 2:1, 2:1, 3:2)


Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Rakovec (szolvén),Tornics (horvát)

Primorje Rijeka:


Vican, Obradovics 3, Paskvalin, Krapics 3, Varga Dénes 1, S. Sukno 1, Muslim 2, Jelaca,Varga Dániel 1, Baracs, Setka, X. Garcia 1, Car (kapus), Buljubasics.

Vezetőedző:Ivan Asics


Budva:


Lazovics, Vukmirovics, Cetkovics, Konatar, Gyurics, Mitrovics, Lobov, Crousillat 1, Vukcsevics 2, Radunovics, Ivancsevics, Draskovics, Edwards, Roach 1.

Vezetőedző: Drago Pejakovics


Gól - emberelőnyből:
6/11, ill. 2/5

Gól - ötméteresből:
-, ill. 0/1


Sibenik-Primorac Kotor
9:9 (2:1, 1:2, 2:2, 4:4)

Jug Dubrovnik-Mornar 13:7 (4:1, 2:1, 5:3, 2:2)

Mladost Zágráb-Jadran Herceg Novi 16:7 (4:2, 4:1, 3:0, 5:4)

Jadran Split-
POSK 6:7 (0:1, 4:2, 1:2, 1:2)

Medvescsak-Triglav Kranj 16:12 (5:3, 2:1, 5:5, 4:3)

Mornar-
Medvescsak 8:9 (1:1, 2:2, 1:2, 4:4)


Az élmezőny két forduló után:

1. Primorje Rijeka 6,

2. Mladost Zágráb 6,

3. Jug Dubrovnik 6,


4. Medvescsak 6 pont
 
T

TH6777

Vendég
vlv.hu.jpg

Eurokupa - harcba indul a Debrecen és a Szolnok


A svéd Javallata Simsallskap lemondta az Eurokupa-részvételt, így csütörtöktől négy csapat küzd Debrecenben a továbbjutást jelentő első két helyért. (A spanyol Mataro viszont három magyarral jön.) A Szolnok Nizzában igyekszik megszerezni a csoportelsőséget.

Előzetesünk és a részletes program:


Csütörtökön Európa négy városában megkezdődik az Eurokupa második selejtezőköre, s vasárnapra kialakul a második számú európai klubtorna legjobb nyolc csapatának mezőnye.

B csoport, Debrecen

A sokak által várt, festőien szép nevű svéd Jarfalla Simsallskap lemondta részvételét. A debreceni szervezők a csütörtöki technikai értekezleten felvetik majd, hogy a svédek "helyére" ugorhasson be a Debreceni egyetem és a DVSE közös csapata, az OB1-B-s DEAC. Természetesen ezek a mérkőzések nem befolyásolnák a torna eredményét, de a közönség számára szórakoztatóak lennének és a vendég csapatok számára is jó edzéslehetőséget biztosítanának. (Programunkba kérdőjellel írtuk be ezeket a meccseket.)

Az először pénteken meccselő hazaiak legnagyobb ellenfele a csoportelsőségért vívott küzdelemben a spanyol Mataro lesz, amely három magyarral érkezik, náluk játszik ugyanis a kapus Gárdonyi András, valamint Kincses Attila és Babay Árpád.

VARGA TAMÁS (Debrecen)

Varga_Tamas_Debrecen_250.jpg- Azt gondolom, hogy sem a holland, sem a spanyol, sem a török csapat nem okozhat számunkra problémát. Természetesen félvárról nem vehetjük őket, különödsen a spanyolokat nem szabad lebecsülni. Jó erőállapotban van a csapat, a Fradi elleni tegnapi mérkőzés nagyon jó ráhangolódás volt erre a hétvégére. Fontos, hogy összerázódjunk a Szeged elleni bajnoki meccsre (ez október 27-én lesz, Debrecenben - a szerk.), ezt szolgálja majd az a torna és a BVSC elleni jövő heti bajnoki mérkőzésünk is. Külön öröm, hogy pénteken végre már teljes csapattal játszhatunk, hiszen két játékosunk, Vindish Ferenc és Süveges Máté a bajnokikon eddig eltiltás miatt nem szerepelhetett. Kilenc új játékosunk van, nekik azért össze kell rázódniuk, így gondolom, tavasszal még jobban fogunk játszani, de szerintem már a Szeged elleni meccsen kiderülhet, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon örülök egyébként annak, ami most Debrecenben alakul, biztos a szponzori háttér, hiszen fő támogatónkkal ötéves szerződésünk van, minden adott ahhoz, hogy szép jövője legyen a sportágnak ebben a városban.

- Hogy sikerült Alex Giorgetti beilleszkedése?

- Nagyon intelligens, jó játékosról van szó. Néha még keresi a helyét, előfordul, hogy túlvállalja magát, de ez teljesen normális, én is légióskodtam, tudom, milyen az, amikor az ember megérkezik az új csapatáhozés igyekszik azonnal bizonyítani. Pozitív játékos, azt gondolom, hogy most már ő is megnyugszik, az első két meccsén hét gólt lőtt, mindkét mérkőzésen nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, nagyon fontos igazolás volt.


A program:


debreceni_torna_640.jpg


2012.10.18., csütörtök


18.00 Enka Isztambul (török)-DEAC (???)

19.30
C.N. Mataro Quadis (spanyol)-AZ&PC Amersfoort (holland)

Szabadnapos:
Debrecen DVSE

2012.10.19., péntek

18.00
DEAC-C.N. Mataro Quadis (???)

19.30 Debrecen DVSE
– AZ&PC Amersfoort

Szabadnapos: Enka Istambul

2012.10.20., szombat

10.00 Debrecen DVSE
-DEAC (???)

11.30
C.N. Mataro Quadis-Enka Istambul

Szabad:
Az&PC Amersfoort


18.00
AZ&PC Amersfoort – Enka Istanbul
19.30 Debrecen DVSE – C.N. Mataro Quadis

2012.10.21., vasárnap

10.00
AZ&PC Amersfoort-DEAC (???)

11.30 Debrecen DVSE
-Enka Istanbul

Szabadnapos: C.N. Mataro Quadis


C csoport, Nizza (Franciaország)

A Szolnok csak csütörtökön utazik Nizzába, s érkezése után nem sokkal le is játssza első meccsét.
KIS GÁBOR (Szolnok)


Kicsi_2011_12_250_2.jpg- Úgy gondolom, hogy ha normális játékot tudunk nyújtani, akkor nem lehet probléma a továbbjutás. Nyilván komolyan kell venni az ellenfeleket, ezt a BVSC elleni keddi bajnoki meccsünk is bizonyította. Nizzában jobban kell játszani, mint a Szőnyi úton és ha a maximumra még nem is lesz szükség, de olyan 80 százalékos teljesítmény esetén nem lehet gondunk, hiszen hála istennek elég könnyű csoportba sorsoltak minket.

- Konkrétan cél a csoportelsőség?

- Persze! Igazából ebben az idényben minden fronton, mindenki ellen nyerni akarunk, így természetesen a csoportelsőséget célozzuk meg a nizzai tornán.

- Ha már te magad szóba hoztad, mi történt a BVSC elleni bajnokin? Kicsit meglepő volt a végeredmény - még ha nagy nehezen nyertetek is.

- Szoros meccs volt és a BVSC a maga jellegzetes játékát nyújtotta, lefordulások, úszkálások, sok emberelőny is volt a meccsen, és bár a védekezéssel nem volt komoly probléma, támadásban gyakran hibáztunk és túl sok emberelőnyt hagytunk ki. Mondhatjuk azt is, hogy a BVSC nagyon jó napot fogott ki, mi pedig nem. Igazából annak örülök, hogy nyertünk.

2012.10.18., csütörtök

19.00 Nice (francia)-Slagelse (dán)

20.30
Asztrahány (orosz)-Szolnok


2012.10.19., péntek


18.30 Asztrahány-Slagense

20.00 Nice-Bristol (brit)


2012.10.20., szombat

10.30 Szolnok-Slagense

12.00 Asztrahány-Bristol

18.30 Szolnok
-Bristol

20.00 Nice-Asztrahány


2012.10.21., vasárnap


10.00 Bristol-Slagense

11.30 Nice-SzolnokA nem magyar érdekeltségű csoportok összetétele és a két torna helyszíne:


A csoport, Savona (Olaszország)

Arkonia Szczecin (lengyel)
RN Savona (olasz)
Dinamo Moszkva (orosz)
FNC Douai (francia)
Cheltenham Swimming & Waterpolo (brit)

D csoport, Kragujevác (Szerbia)

C.N. Sabadell (spanyol)
RN Florentia (olasz)
OSC Potsdam (német)
Yumze Istanbul (török)
VK Radnicki Kragujevac (szerb)Valamennyi csoportból az első két helyezett jut tovább.


Mindkét csapatunk számára fontos lenne az első helyet megszerezni, mert ebben az esetben nem kerülhetnek egymással szembe a következő fázisban, hiszen a csoportelsők csoportmásodikot kapnak a következő sorsolásnál.

(A negyeddöntők időpontja november 14. és 24.)

 
T

TH6777

Vendég
vlv.hu.jpg

Születésnap - Gyarmati Dezső 85 éves

images2012. 10. 23. 02.54
<right>

</right>

Ma 85 esztendős Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, mesteredző, akit az MTI alábbi írásával köszöntünk.

A miskolci születésű sportember az egyetlen olyan játékos, aki öt olimpián szerepelt, ráadásul mind az ötön éremmel gazdagodott: Helsinkiben, Melbourne-ben és Tokióban arannyal, Londonban ezüsttel, Rómában pedig bronzzal, s lett ezzel minden idők legeredményesebb pólósa.

images


Kétszer volt
Európa-bajnok csapat tagja is, kétszeres főiskolai világbajnok, nyolcszoros magyar bajnok, a válogatottban 108 alkalommal szerepelt.gyarmati_250.jpg
Münchenben, 1972-ben Rajki Béla segítőjeként ténykedett, majd négy évvel később, Montrealban már mint szövetségi kapitány vezette olimpiai bajnoki címig a magyar csapatot, amellyel nyert többek között vb-t, két Eb-t, s Világkupát is. Edzőként több klubcsapatnál dolgozott, itthon és külföldön egyaránt. A vízben és a parton elért sikerei alapján a sportág legnagyobbjaként tartják számon.

Kedvenc sportágától máig nem szakadt el, bár a nyári, londoni olimpiát nem csupán a vízilabda kedvéért nézte: a brit fővárosban - ahol annak idején, 1948-ban ő maga is megkezdte ötkarikás szereplését - bemutatkozott unokája, Szilágyi Liliána, a magyar úszósport egyik reménysége.

images


"Lilut egy villanásra láttam csak, mert az előfutamokat nem adták a tévében, ő pedig nem került be a döntőbe, igaz, nem is várta senki, hogy bekerüljön. Majd négy év múlva, Rióban jön el az ő ideje"- summázta 16 esztendős unokája ötkarikás debütálását a nagypapa az MTI-nek adott születésnapi interjúban.

Gyarmati Dezső elmondta, hogy a Londonba címvédőként érkezett magyar férfi vízilabda-válogatott csaknem összes mérkőzését látta itthonról, s nem lepte meg az érem elmaradása, a Kemény Dénes irányította együttes ötödik helye.

"A Vodafone Kupán kinn voltam az olaszok elleni meccsen, közvetlenül az olimpia előtt, és rám egy enervált csapat benyomását tette a válogatottunk - jelentette ki. - Arra nem számítottam, hogy nyerni tudunk, arra viszont igen, hogy a legjobb négyben benne leszünk. Egy második-harmadik helyben bíztam, ám számomra nem volt meglepetés, hogy végül nem tudtunk bekerülni az elődöntőbe."

images
images


Értékelése szerint az előzmények azt mutatták, hogy "ez a csapat kifújt", és fel kell építeni egy újat, erre most van négy év.

"Ez a negyedik olimpiája volt ennek a gárdának, s már az is egy csoda, hogy ezek a fiúk három egymás utáni győzelmet el tudtak érni - mondta. - Még nagyobb csoda lett volna, ha még a negyedik is bejön. Úgy érzem, részben jóllakottak voltak, meg is öregedtek, elfáradtak, elkoptak, nem fizikailag, pszichikailag. Megtörténik ez, amikor én játszottam, akkor is bekövetkezett hasonló. Van a felfutás, a zenit és a leeresztés. Ez a csapat csodálatos módon tizenkét évig volt a topon, de most már lefelé ment…"

Gyarmati_Dezso_300.jpg
Arra a felvetésre, hogy a Kemény-féle sikercsapat után hosszú időt kell-e várni a következő, megint kiemelkedő tudású és újfent nagyon eredményes magyar válogatottra, Gyarmati Dezső óvatos derűlátással válaszolt. Szerinte ha beválik a szövetségikapitány-jelölt, háromszoros olimpiai bajnok, az utóbbi időben Kemény Dénest másodedzőként segítő Benedek Tibor, és az utánpótlást megfelelő módon felkarolják, akkor nem kell várni évtizedeket:

"Ha így lesz, akkor úgy gondolom, hogy négy-öt év alatt fel lehet hozni egy újabb csapatot, amely éremesélyes. Nem Rióban, hanem a következő, 2020-as olimpiára lehet aranyesélyes válogatottunk megint, de ehhez most kell letenni a megfelelő alapokat. Merem remélni, hogy nem kell évtizedeket várni."

Még a 2016-os nyári játékok előtt, 2014-ben Budapest ad otthont a vízilabdázók Európa-bajnokságának. Gyarmati Dezső szerint addigra ki kell alakulnia a megfelelő garnitúrának.

"Érzésem szerint akár meg is nyerhetjük az Eb-t, de jó helyezést fogunk elérni, mert akik maradtak, azok azért elég jó játékosok és van egy pár tehetséges fiatal is" - jósolt a hazai rendezésű kontinensviadallal kapcsolatban a szakember, aki arról is beszélt, hogy milyen a mai kötődése a vízilabdához:

"Személyekkel jó a kapcsolatom, sok mindenkivel beszélgetek, elnökségi ülésekre eljárogatok, meccsekre azonban már nemigen megyek ki, legfeljebb egy-egy olyanra, amelyik nagyon érdekel."

Gyarmati Dezső a sportág válságára vonatkozó vélekedésekre, a póló megújítására irányuló törekvésekre is reagált, de ez ügyben cseppet sem optimista.

images
images
images


"Harminc vagy negyven évvel ezelőtt elkezdtem ilyesféléket mondani, hogy kell a reform, hogy hozzá kéne nyúlni ehhez-ahhoz. Ma is vannak hangok, akik mondják, majd elhallgatnak, én pedig nem foglalkozom ma már ezzel a kérdéssel. Legfeljebb annyit jegyeznék meg, ha már reform: alapvetően ott lehetne változtatni, hogy hat-hét méterről kettőt érne a gól, kisebb, 25 méteres pálya kéne, eggyel kevesebb játékos csapatonként, de nem látom, hogy valóban lesz-e változás." - mondta.

A 85 éves élő legenda a kérdésre, jó döntés volt-e vagy sem Kemény Dénes részéről, hogy nem folytatja tovább a kapitányi poszton, ezt felelte:

"Csak azt tudom mondani, hogy én mit csináltam volna hasonló helyzetben. Nos hát, ugyanígy tettem volna, mint Dénes."

A születésnapi beszélgetést dohogva zárta Gyarmati Dezső, mondván, amikor az egészségről esik szó, rendre bókolnak neki, hogy milyen jól tartja magát:

"Gyakorta hallom, hogy mint látvány, jól nézek ki, én meg jól felbosszantom magam ezen. Mert nagyon rosszul megyek, a jobb lábam nem jó, járókerettel tudok menni, néha bottal is, ha valamilyen előadásra vagy valahova meghívnak, mert ilyenre eljárogatok az elesés veszélyét is vállalva, de összességében megyek lefele, 85 évesen ez természetes. Hogy különleges köszöntés lesz-e a jeles nap alkalmából? Valami kis ünnepséget csinál a feleségem, s az elég nekem."


images
images
images 

NAGYKUKAC

Állandó Tag
Állandó Tag
Beleugrott tegnap Benedek Tibor a "mélyvizbe" és mint megbizott szövetségi kapitány meg is tartotta a magyar férfi vízilabda válogatott első edzését.Azt mondta, hogy nagyon motiváltak voltak a fiúk és izgul a hogyan továbbot illetően.
Persze Kemény Dénes a kapitány továbbra is és Benedek Tibi vezényli a fiúkat.
Remélem sikerül a héten Románia és Olaszország pólósait legyőzni a Világkupában még akkor is, ha még Kemény Dénes adta meg a csapat összetételét.
Meglátjuk, hogy Benedek Tibi mennyiben írja át az aranykorszakot fémjelző Kemény Dénes taktikai repertoárját.Minden esetre ha Benedek Tibi kitart a célja mellett amikor is azt mondta, hogy "
Fiatal a társaság, vagyis tényleg korszakváltásról van szó, mondhatni a nulláról kezdünk mindent"" és valóban lesz fiatalitás, akkor a csapat ismét felküzdheti magát a dobogók legfelső fokára úgy ahogy már megszokhattuk sok sok éveken és rangos versenyeken tőlük.

[h=2][/h]
 
Oldal tetejére