Vizilabda

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gerendás vezető edző szájon vágta Méhes szakosztály igazgatót

Véres vízilabda botrány a Komjádi uszodában – friss fejlemények <SCRIPT type=text/javascript>addToShelf("20060422polo","Véres vízilabda botrány a Komjádi uszodában – friss fejlemények","/itthon/20060422polo.aspx?s=hk");</SCRIPT>

A vízilabda OB I. rájátszásában a döntőbejutásért játszott Budapesten a Komjádi uszodában a Vasas és az Eger. A mérkőzést – amelyet az angyalföldi piros-kék gárda simán 14-10-re megnyert – a medencében és a parton is súlyos inzultusok tarkították.
<TABLE class=imageTable id=imageTable cellSpacing=0 cellPadding=0 align=right border=0><TBODY><TR><TD>
image.aspx
Forr a víz a Vasas-Eger meccsen. És a düh...
&copy; vizipolo.hu
</TD></TR></TBODY></TABLE>A Vasas-Eger vízilabda mérkőzést a 8 megszerzett pontig tartó rájátszásban bonyolították le. A tét az volt, hogy aki veszít, az már többet nem hibázhat, illetve aki győz, már a következő mérkőzésen kiharcolhatja a döntőbe jutást, ahol a Szeged ellen már korában bejutott Honvád Dominó várja.

A találkozó, amelyet a Vasas végig kontrollált az utolsó negyedben vált igazán feszültté, amikor a hazaiak válogatott centere Steinmetz Ádám több ütést is kapott. Először az Eger szintén válogatott védője, Gór-Nagy Miklós találta el. A támadó emiatt ápolást kért. Nem sokkal később pedig már nem tudta folytatni sem a játékot. A Vasas játékosai, de elsősorban vezetői felháborodottan minősítették az eseteket. A szóváltások végén a közvetítés szerint a játékvezetők sárga lapot adtak a Vasas vezető edzőjének, Földi Lászlónak, és pirosat Méhes Jenő szakosztály igazgatónak.

A mérkőzésnek 14-10-es állásnál vetett véget a duda, de az események csak ezután jutottak a csúcsra. Gerendás György az Eger heves érzelemkitöréseiről is ismert vezető edzője a mérkőzést követően átment a zsűriasztalhoz, hogy panaszt tegyen – mint a televízióban nyilatkozta – „a játékosait, az Eger vezetőit és azok felmenőit az egri térfélre átlépve” sértegető Vasas vezetőkre. Ekkor megjelent Méhes, aki Gerendás szerint „előbb nem engedte szóhoz jutni, majd idegbeteg állatnak nevezte, s arra kérte, hogy orálisan közösüljön vele”, mire az egri tréner a tévé kamerái előtt visszakézből képen vágta. A Vasas vezetője vérző szájjal távozott.

A vízilabdában időnként előforduló inzultusok kezeléséről eddig tapasztaltak szerint – bár a jelenlegihez hasonló esetre talán még nem volt példa – az ügynek valószínűleg igen gyorsan fegyelmi következményei lesznek. Azaz ennek a meccsnek még nincs vége. Földi, Gerendás és Steinmetz a mérkőzést követő nyilatkozataikban egyet értettek abban, hogy ennek a durvaságnak semmi köze a sporthoz.

*

A Napkelte című élő tévéműsorban vasárnap reggel Gerendás György elmondta, hogy bedőlt egy provokációnak, mégis nagyon sajnálja az ütés tényét, ami nem való sportpályára. Ugyanakkor viselkedését emberibbnek tartja mint Méhes provokációját.

Markovits László, a Vasas SC elnöke az adásban többek között arról beszélt, hogy a tényeket kell nézni, s annak alapján el kell ítélni azt a viselkedést, amit Gerendás tanúsított, mert árt a sportnak, például a szponzorok elfordulhatnak a vízilabdától. Markovits hangsúlyozta – s egyben megfeledkezett egy pár évvel ezelőtti rájátszásról, amikor egy óriási bunyó keretében a Vasas játékosai ütötték a honvédosokat, s például az inzultusban eltört Kiss Gergő arccsontja –, hogy a Vasas mérkőzésein hasonló eseményekre az elmúlt években nem került sor, s a szponzoraik stabilan támogatják őket.

Konrád Ferenc, a mérkőzés ellenőre az elhangzottakat azzal kommentálta, hogy negyven éve van a vízilabdában, de hasonló inzultusra nem emlékszik. Ugyanakkor nem csak Gerendást ítéli el, hanem Méhes Jenőt is, aki többszöri felszólítás ellenére sem távozott a zsűriasztaltól, s "zrikálta", például "idegbetegnek" nevezte az egy idő után magáról megfeledkező Gerendást. Méhes Jenő a műsor idején állítólag éppen orvosi ellenőrzésen volt a sérülése miatt.

Gerendás György szangvinikus vérmérséklete miatt rendszeresen találkozik kisebb-nagyobb ügyekben a fegyelmi bizottsággal, s kisebb-nagyobb büntetéseket kap. Például a tavalyi rájátszásban összeszedett, s egy évre felfüggesztett eltiltása április 18-án járt le. A hétfőn összeülő bizottságnak így fel van adva a lecke, hogy a magyar vízilabda sport tán legismertebb és legeredményesebb, de egyben legrenitensebb edzőjével mihez is kezd.

<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD>
authorarrow.gif
</TD><TD class=Author>hvg.hu</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Vízilabda: a magyar lányok legyőzték Kanadát</LEFT>
2006. 08. 09. 15.22

Második mérkőzését egy góllal megnyerte a magyar válogatott a női vízilabda Világkupán Kínában: a címvédő és világbajnok együttes egy góllal bizonyult jobbnak a vb-harmadik kanadaiaknál.

Szilágyi Péter szövetségi kapitány arról számolt be, hogy csapata 4-2-re elhúzott, s a negyedik negyed elejéig végig vezetett. Akkor rövid időre a kanadaiaknál volt az előny (6-7), a magyarok azonban ezt követően sorozatban négy gólt lőttek, amire már csak két szépítő találat érkezett- írja az NSO.
A szakvezető a csapatjátékot, illetve a küzdeni tudást emelte ki, és mind a védekezéssel, mind a támadásokkal elégedett volt.
A magyarok az első mérkőzésükön, kedden 8-7-re kikaptak az olimpiai bajnok olaszoktól. Szerdán Ausztrália csapata lesz az ellenfél.
A két csoportból az első helyezett jut automatikusan az elődöntőbe, a második-harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással ugyanezért.
Stop!
 

power

Állandó Tag
Állandó Tag
:( :mad: :( :( Zokogok! 9-8-ra kikaptak a fiuk! Pedig az elso negyedben 4-2-re vezettek, es a 3-ik utan is 8-8 volt az allas. Kihagytak 3 emberelonyt. Hiaba, a szerbeke a dicsoseg.
 

szolo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát igen. Sajnos újra működött a szerb átok a csapaton. A második negyedben kiestünk a ritmusból, elszalasztottuk a lehetőséget, hogy jól meglépjünk tőlünk. Jövőre újra megpróbáljuk Melbourneben.
 

corsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Sajnos számomra is szomorú,hogy kikaptak a fiúk.Csodálatosan játszottak a döntőig.Valami a szerbeknél van amit meg kellene fejteni.Bízom benne a Kemény D. megtalálja az okát.Minél előbb meg kellene találni!!!
 

tacsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok !

Sajnos számomra is szomorú,hogy kikaptak a fiúk.Csodálatosan játszottak a döntőig.Valami a szerbeknél van amit meg kellene fejteni.Bízom benne a Kemény D. megtalálja az okát.Minél előbb meg kellene találni!!!


talán az a gond, hogy a magyar vizipólós fiúk isznak és dohányoznak(akiket én ismerek)....a szerbek meg nem....
 

torrr

Kitiltott (BANned)
á nem. szó sincs erről, hogy cigiznének vagy valami.ők a legjobbak, azaz:Mi vagyunk a legjobbak! Hajrá magyarok!
 

zolikv

Állandó Tag
Állandó Tag
niért van az, hogy ha valami jól megy akkor rögötn szapulni kell őket. Sok helyen egy ezüstnek is örülnek, és százan várják a csapatot haza. MO-on meg szapulják őket, hogy csak másodikak lettek nem szép dolog.
 

Morzsamanó

Új tag
Ezt a baromságot sürgősen vondd vissza!Ők a legjobbak, hihetetlenül hajtottak,hajtanak és hajtani fognak.Bennük van az arany csak nem nekünk fújnak.De úgy látom ez neked még eszedbe sem jutott.Az alaptalan vádaskodásod pedig bántó.Én nagyon büszke vagyok rájuk és imádom őket, bár hiányolom a csapatból Varga tamást és az öccsét Varga II. Zsoltot.Tudom elfogult vagyok de nekem ők a kedvenceim.
 

eddieboy

Állandó Tag
Állandó Tag
A világligában megint elbuktuk a döntőt, ha jól emlékszem 9-6-ra a szerbek ellen. Ellenük valahogy az utóbbi öt döntőben nem jön ki a lépés...
Sebaj, a vizipóló urai akkor is mi vagyunk! HAjrá MAGYAROK!!!!
 

helf

Állandó Tag
Állandó Tag
Talán épp azért zavaróak kicsit ezek az ezüstérmek, mert olyan nagyon meg vagyunk róla győződve, hogy csakis mi lehetünk a legjobbak. Vagy a sportban nem az a legjobb, aki győz?! Nem pont ez volna a lényege a sportnak?!
 

Csabius

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem is ez a lényeg. A póló szívemnek a legkedvesebb sport, rengeteg időt töltöttem a parton, a lelátókról nézve a "nagyokat" (mert 7 évesen ugye még mindenki nagy hozzánk képest), aztán később még többet, meg egy kicsit bele is kóstoltam. És a pólót én azért szerettem meg, mert furfangos, ravasz játék, komisz gyerekeknek, amiben nem egyszer benne van, hogy átejtem az ellenfelet, behülyítem, és vigyorogva elpasszolom mellette a labdát. A szerbek ehhez képest nem játszanak, ők háborúznak, kőkemény fizikai stílusuk van, ami lehet eredményes, lehet hatékony, csak éppen nem szép és nem fifikás. Egyszerűbben szólva: unalmas!
 

Neuhauser

Állandó Tag
Állandó Tag
Így van, a szerbek csak ütni-vágni tudnak, fineszes játékról szó sincs. De a pekingi arany megint a miénk lesz!
 
Oldal tetejére