TV-ben láthattuk,könyvben olvashatjuk

Boca Isabela

Állandó Tag
Állandó Tag
Guillermo del Toro – Daniel Kraus: A víz érintése szuper könyv , a film se rossz.

Nicholas Sparks könyveit imádom, bár megmondom öszintén először mindég megnéztem a filmet és csak utánna olvasta el a könyvet.
A leghosszabb út cimű fimet legalább 20 láttam és 5x olvastam a könyvet
Hosszú utazás is jó sokszor megnéztem és ujra olvastam jo nehanyszor
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

TCL

Állandó Tag
Állandó Tag
Imádtam a Monk című tévésorozatot, nemrég pedig megláttam a Mr. Monk és a tűzoltó című könyvet az egyik boltban. Nem is tudtam, hogy van könyvváltozata, ráadásul akciós is volt, rögtön megvettem. Kicsit furcsa volt, hogy Natalie szemszögéből meséli el az eseményeket, de szuperül visszaadta a sorozat hangulatát!
 

Erdem Éva

Állandó Tag
Állandó Tag
Én most nézem a Poldark sorozatot. Sajnos nem olvastam, de az biztos, hogy nagy kedvet kaptam hozzá.
Ha előbb megnézek valamit, később olvasáskor az a gond, hogy nem tudok az arctól, a hangtól elszakadni.
Fordított esetben könnyebb, egy elképzelt arcot tudok helyettesíteni a fejemben a látottal.

Látom többen írtak a könyv után a film csalódás érzéséről.
Természetesen ez sok esetben így van.
Van egy fiatalkori élményem, ami fordítva volt: az Elfújta a szél.
Annyiszor elolvastam, minden képet elképzeltem magamban. És nagyon boldog voltam, mikor egyes jelenetek, ruhák, színek úgy jelentek meg a vásznon, ahogy én azt gondoltam. :) Na persze nem az egész film, de sok kép.
 
Sziasztok!
Én is a könyveket szeretem jobban, a filmekben sok jelenet kimarad, ami a könyvben viszont benne van. Bár vannak jó filmadaptációk.
 

Dóri998

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szeretem előbb a könyvet elolvasni, mivel így minden ténylegesen a képzeletemen múlik. Ha előbb nézem a filmet, akkor rögtön a filmet látom magam előtt olvasás közben. A lány a vonatont olvastam, ami nagy hatással volt rám, és ezért megnéztem a filmet is, az viszont óriási csalódás volt.
 

Lukacs Gizi

Új tag
Ami engem megfogott, az Diana Gabaldon: Outlander ( Az idegen) c. könyvsorozata. A magyar fordítása jelenleg a 6. könyvnél tart, eredetiben már tizenvalahány része van. Nekem nagyon tetszik úgy a könyv, mint a belőle készült filmsorozat is. 99 %-ban hűen követi a könyvet, és nagyon jók benne a színészek, szenzációsan játszanak. Maga a történet pergő, cselekményes, van benne minden ami egy jó könyvhöz szükséges, izgalom, szerelem, jó történet. A film ezt hűen visszaadja. Szívből ajánlom mindkettőt mindenkinek.
 
Egyik ilyen sorozat amit nagyon szerettem, a kivételesen rossz utolsó évadhoz képest az a Dexter.
Azt kell mondjam a sorozat alkotói olyat készítettek ami bőven felül múlja a könyveket. Bár csak az első kötete olvastam, de az nagyon kezdetlegesnek tűnik az adaptációjához képest, aminek nagyon jót tett a sok háttér kibontása. Továbbá hallottam hogy a könyvsorozatban sok minden másképp történik. Bár a végét igazán megváltoztathatták volna, mert arról meg azt suttogják hogy kb ugyanez.

Akárhogy is az a pár jó évad újranézeti magát idővel. A főszereplő színésztől meg sokáig kiver a víz. Jó értelemben.
 
Utoljára módosítva:

Vág Gábor

Állandó Tag
Állandó Tag
Jane Austen könyveit nagyon szeretem és nagyon jók a filmfeldogozások is, legalábbis nekem nagyon tetszettek. :)

Austent bármikor tudnék olvasni, vagy nézni is. Két kedvencem tőle az Emma és persze a Büszkeség és balítélet. De a többi is remek. Esz,életne jó humora volt. És ahogyan elénk tárja ezt a kis világot, annyira valós, szeretnék néha ott élni. :)
 
Andy Weir: A marsi
Nem lett rossz a film, sőt kifejezetten élvezetes, ahogy a krumplit kapálja kedvenc botanikusunk. Meg ragasztja celluxxal a dolgokat. Persze mint oly sok minden ezt is a könyv jobban át tudja adni. De szerencsére én tudom ajánlani mindkettőt. Egyszer mindenképp megéri megnézni, olvasni. Hisz a humora nagyon jóleső, és üdítő.
 

cinci68

Állandó Tag
Állandó Tag
Graham Greene Az Isztambuli vonat c. minisorozat sokkal jobb filmen ,mint könyvben,utobbit nekem nagy csalodás volt olvasni..
 
Oldal tetejére