Hírek Támadás Izraelben: "A terroristák megpróbálnak betörni a házamba"

Izraelben az emberek órákon át telefonáltak a híradóknak, mondván, hogy otthonukban rekedtek, miután palesztin fegyveresek behatoltak városaikba és falvaikba egy hatalmas meglepetésszerű támadásban szombaton.

Sokan bujkálnak, mondván puskalövéseket hallanak, míg mások nem találják szeretteiket.

"A terroristák megpróbálnak betörni a házamba" - mondta Ayelet Hachim a 12-es csatornának otthonából, Kibbutz Be'eri városában, közel a Gázai övezetnél. “Hallom a hangjukat, és dörömbölnek az ajtón. A két kisgyermekemmel vagyok.”

Izrael felszólította a határ közelében élő civileket, hogy maradjanak otthonaikban. De Kibbutz Be'eriben a lakosok azt mondják, hogy a palesztin fegyveresek megpróbáltak bejutni a házaikba.

A városban élő egyik lakos azt mondta a 12-es csatornának, hogy "a város túloldaláról lövöldöznek, otthon vagyok, és hallom őket a házam előtt. Csendben ülünk, az egész város csendes, így nem jönnek értünk ".

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb eszkalációjáról van szó az izraeli-palesztin konfliktusban – a Hamász fegyveres csoport harcosai hajnalban Gázából vonultak át Izraelbe, motorokkal, siklóernyőkkel és csónakokkal egy példátlan támadásban, írja a BBC.

A szombati nap folyamán több tucat izraeli személyt elraboltak, míg Sderot városában pedig a fegyveresek állítólag tüzet nyitottak a lakosokra.

"Több mint két órája vagyok az óvóhelyen az egyhetes babámmal, miközben ég a házam" - mondta a 13-as csatornán a Gázai övezethez közeli Kibbutz Nirim egyik lakója.

"Soha nem féltem még ennyire"​Egy Adele nevű nő arról posztolt a Facebookon, hogy rájuk parancsoltak, hogy zárkózzanak be jól. Még a mosdóra sem mer kimenni a szobából, ahova bezárkózott. Soha nem féltem még ennyire, fogalmazott a nő.

A gázai határ közelében, az Izrael déli részén fekvő Kibbutz Nir Ozban egy Yoni nevű lakos ezt írta a Facebookon: "Elrabolták az anyósomat és elmentek [vele] – sürgősen kapcsolatba kell lépnem a hadsereggel és médiával.”

Ofir, egy szufai lakos azt mondta: "Be vagyunk zárva az óvóhelyre, nincs itt a hadsereg. A férjem a készenléti osztaggal harcol kint. Lőnek minket az otthonainkban, és megpróbálnak bejutni a házainkba.”

A Hamász példátlan támadása szombaton kora reggel kezdődött, amikor több mint 5000 rakétát lőttek ki Izraelre. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy Izrael "háborúban áll”.

Somlo Bakos Dalma

1696732034725.jpeg
 
milyen kedves bácsi a hamasz vezetője. már az egész földről eltörölné a zsidókat is meg a keresztényeket is.
És emezt is mondta:
Nem lesznek gyilkosságok és bűncselekmények, mint amilyeneket a palesztinok és az arabok ellen követnek el az összes arab országban, Libanonban, Szíriában, Irakban és más országokban
De azt nem mondta milyen gyilkosságokat fognak Ők elkövetni
Kikre van kilövési engedély
Úgy beszél egy fanatikus szélsőséges Hamász radikális palesztin mozgalom vezetője.
 
El kellene szakadni az érzelmektől.
Ukrajnát NEM a gonosz támadta meg hanem egy világhatalom.
Nem azért kapnak fegyvert hogy öljék az oroszt hanem hogy védjék az addigi határaikat.
Mennyi félig igaz mondat
Mert mindegyik része igaz
Ukrajnát a fő gonosznak kiáltott Putyin vezette Oroszország támadta meg .
Ami egyben egy regionális nagy hatalom is
És azért kapják a pénzt és fegyvert hogy öljék a: "fő gonosznak kiáltott Putyin vezette Oroszország katonáit"
Röviden az oroszokat
Mert a nyugat ellensége, a Putyin vezette Oroszország mint regionális nagyhatalom.
És persze még az is igaz:"hogy védjék az addigi határaikat."
Természetesen ennél többről van szó
 
Szép lassan visszaáll a ˝világ rendje˝...
A média egyes részei visszazökkentek a régi biztos kerékvágásba és rájöttek hogy az USA és az EU áll a hamasz támadása mögött.
Nos, igen ez kell az embereknek hisz nem szabad a gyenge lelküket megzavarni különböző teóriákkal itt van a kész étel egyétek....
Az oroszok meg csak a világbékét akarják...
 
De, mi lesz a menekültekkel??
azok a palesztin lakosok mehetnek át Egyiptomba, akik az átkelés előtt két nappal feliratkoznak egy listára, amit a belügyminisztérium vezet, és csak akkor hagyhatják el az országot, ha megkapják a minisztérium jóváhagyását.

Mivel Gázában minden kormányzati épületet, köztük a belügyminisztériumot is vagy bezárták, vagy lerombolták, így jelenleg senkit nem tudnak felvenni erre a listára.
 
Mivel Gázában minden kormányzati épületet, köztük a belügyminisztériumot is vagy bezárták, vagy lerombolták, így jelenleg senkit nem tudnak felvenni erre a listára.
teljes blokád van ott .... se villany se élelem se üzemanyag, határok lezárva (a gázai-egyiptomi határ is), nincs hova menekülni, nincsenek menekültek.
 
Utoljára módosítva:
A kibucokban meg gyerekeket gyilkoltak meg, fejeztek le. Mekkora hősök vazze. Egyenruha nélkül, azonosíthatatlanul, gyáván, mindig civileket támadva. Az Oslói megállapodást aláírták, 2 nappal később visszakoztak. Izrael 2005-ben kimenekítette Gázából és Szamáriából a zsidókat, hogy a palesztinoké lehessen teljesen. Ők választották maguknak a Hamaszt, mint képviseleti, kormányszervet, amit minden ország tenorista szervezetként tart nyilván.
 
A nep nem csak tamogatja hanem falaz is a Hamaznak. Szabotasrol meg nem hallottam , nem tiltakozik senki mikor ovodak iskolak korhazakbol raketakat lonek ki, pedig tudjak bumerankent visszakapjak.
$25ezer usa dollart kapott egy ongyilkos kamikaze, szinte minden csalad adott 1-2 gyereket mert nem kis penz volt par eve ez az osszeg.
 
Ismét felmerült a korosztályok kérdése a háborúban....nos van aki a hazájáért és a népéért kész fegyvert fogni idősebb korában is!!!
Nem a kifogásokat keresi.
".......Ezra Yachin 95 évével az IDF legidősebb tartalékos katonája. Azért hívták be a tartalékosok közé, hogy a katonákkal való beszélgetéssel növelje a morált. Annak ellenére, hogy nehéz, zavargásokkal és nyugtalanító jelenetekkel tarkított gyermekkorát élte át Jeruzsálemben, ő és barátai szerepet játszottak nagyszerű nemzetünk megalapításában.
"Ne adjátok fel!" üzente az izraelieknek.
1697092077661.png
 
mégis milyen területeked adnál vissza más államoknak, elvégre szerinted ez egy mesterségesen létrehozott ország

Csatolás megtekintése 1959367
Amit kitettél már az a mesterségesen létrehozott Setni nem mondta melyik irányú méretváltozás és létrehozás történt.
Bár Magyarország nem nevezhető tipikusan mesterségesen létrehozott országnak.
Az országok területei változnak.Az a létrehozott ami még nem volt.
És a mesterséges szót ki is kéne hagyni.
 
Amit kitettél már az a mesterségesen létrehozott Setni nem mondta melyik irányú méretváltozás és létrehozás történt.
Bár Magyarország nem nevezhető tipikusan mesterségesen létrehozott országnak.
Az országok területei változnak.Az a létrehozott ami még nem volt.
És a mesterséges szót ki is kéne hagyni.
Az a természetes határ amit az állam erővel vagy (és) (illetve) szerződésekkel magának megszerzett.
Mesterséges az amit mások rákényszerítettek. Így a mai magyarország is egy mesterséges állam.
Izrael meg egy természetes határokkal rendelkező ország.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,488
Tagok
615,608
Legújabb tagunk
Lilu51
Oldal tetejére