Salvadorban már hivatalos fizetőeszköz a BitCoin

A közép-amerikai ország parlamentje 62 igen és 22 nem mellett megszavazta a kriptovaluta törvényes bevezetését.

Történelmi pillanat történt Salvadorban, ugyanis a helyi országgyűlés törvényre emelte, hogy bármiért lehet majd fizetni a kriptovalutával. A theverge.com megírta, hogy Nayib Bukele elnök javaslatát 62 igennel 22 nem mellett szavazták meg a képviselők, így hivatalos fizetőeszköz lett a BitCoin, mégpedig a világon elsőként. Jelenleg a dollár a hivatalos pénznem, de alternatívaként immár a kriptovalutát is el kell fogadni.


Az új jogszabály szerint nemcsak a javak és szolgáltatások vásárlására, hanem adófizetésre is használható lesz a BitCoin. Előírják ugyanakkor, hogy az elfogadónak mindig a dollár-kriptovaluta árfolyam alapján kell a számlát kiállítania. Egy esetben nem kell a kriptovalutát elfogadni, ha a fizetésnek nincsenek meg a technikai feltételei.


És vélhetően ez lesz a BitCoin igazi buktatója, mert egyrészt Salvador lakosságának több mint kétharmadának nincs is bankszámlája, másrészt nem biztos, hogy az okostelefon, valamint az internet adottak lesznek mindenki számára.

bitcoin salvador.png
 
Londonban is lehetett (most nem tudom) korábban bitcoinna venni ingatlant egyes közvetítőknél. Ennek is megvan az előnye, márha a digitális pénzek közül végül aa bitcoi marad talpon.
 
Londonban is lehetett (most nem tudom) korábban bitcoinna venni ingatlant egyes közvetítőknél. Ennek is megvan az előnye, márha a digitális pénzek közül végül aa bitcoi marad talpon.
A bitcoin és a tobbi kryptovaluta nem pénz :)
A pénz definicioja szerint:
értékmérő, forgalmi eszköz, fizetési eszköz, felhalmozási eszköz és világpénz.

Ma már egyre erősebben hat mint fizetőeszkoz, de egyelőre ennyi :)
A kriptovalutáknak nincs gyakorlati felhasználási területe, ha egyszer meginog a bizalom irántuk, összeomlanak.
 
Mindezek mellett amit korabban irtam a kryptovalutak mint fizetoeszkoz a net sotet bugyraiban, a darkweben nyernek letjogosultsagot. Mivel lehetetlen ellenorizni(nincs egyetlen kibocsajto vagy ekllenorzo szerv) olyan fizetések tortennek általa, amik teljesren ellenőrizhetetlenek. Kabitoszer, fegyver, illegális állatkereskedelem és hasonlok.
 
A tozsden mindennek ara van arucikk szellemi ertek fizikailag megfoghato termek stb. A kripto valuta mogott nincs semmi, olyan mint a piramis jatek lenne.
Jatek a jatek penzzel.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

agica72 wrote on Relabor's profile.
Szia! Láttam te is kerested a női Avatár mintát, sikerült azóta megszerezni? Most néztem az Etsyn, 6000 ft kb, nagyon tetszik, de azért ennyit nem adnék érte.
neuron wrote on tibya's profile.
Szia tibya,
Tudnál segíteni abban, hogy elküldenéd amit feltöltöttél, mert a hidegterépia fórumra, mert nincs jogom letölteni.
(https://canadahun.com/temak/ezoterikus-könyvek-folyóiratok-feltöltése-v.56352/page-62)
Előre is köszi.
Tibor
Nincs olyan hű barát, mint egy könyv.

Ernest Hemingway
kuper zsolt wrote on Attee's profile.
attee szia megcsinalod nekem majd mixet danko szilvi mulatos mixet elore is koszonom

Statisztikák

Témák
36,636
Üzenet
4,438,304
Tagok
592,705
Legújabb tagunk
erinon
Oldal tetejére