Nem fognak letérdelni Eb-meccseik előtt a magyar válogatott focistái

Lesz olyan csapat, amelyik ezzel a gesztussal tiltakozik majd a kirekesztés és a rasszizmus ellen.

Hétfőn megjelent közleményében jelentette be a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), hogy a magyar válogatott tagjai nem fognak letérdelni a mérkőzéseik előtt, hogy így fejezzék ki tiltakozásukat a kirekesztés és a rasszizmus bármilyen formája ellen.
A szövetség ezt a következőképpen magyarázta: „A sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete. A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié. A magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet – legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról. Az MLSZ A gyűlölet nem pálya kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen.

Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán, és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését.”


A himnusz alatt térdelni a színesbőrűek elnyomása elleni tiltakozásként 2016-ban kezdett Colin Kaepernick, aki akkor még a San Francisco 49ers amerikaifutball-csapatának irányítója volt. Újra és újra megismételt akciója, amelyhez mind többen csatlakoztak, végül oda vezetett, hogy gyakorlatilag kirekesztették az NFL-ből. Az általa indított tiltakozási hullám tavaly kapott új erőre, George Floyd halála után, a Black Lives Matter mozgalom megerősödésével. Az angol labdarúgó Premier League-ben például szerves része lett a térdelés a meccseknek, és tudható, hogy az angol válogatott játékosai az Eb-n is bemutatják majd a tiltakozásnak ezt a formáját.

foci.jpg
 
Moise Bioty Kean olasz válogatott labdarúgó, csatár, az angol Everton játékosa, de kölcsönben a francia Paris Saint-Germainben szerepel. Ő lett az olasz élvonalbeli bajnokság, a Serie A, és az UEFA-bajnokok ligája történetének első olyan játékosa, aki a 2000-es években született.
Született: 2000. február 28. (életkor 21 év), Vercelli, Olaszország
 
Moise Bioty Kean olasz válogatott labdarúgó, csatár, az angol Everton játékosa, de kölcsönben a francia Paris Saint-Germainben szerepel. Ő lett az olasz élvonalbeli bajnokság, a Serie A, és az UEFA-bajnokok ligája történetének első olyan játékosa, aki a 2000-es években született.
Született: 2000. február 28. (életkor 21 év), Vercelli, Olaszország
Hagyd a francba! Neki is az lett a dolga, hogy mindenkit meghazudtoljon! Remélem megéri!
 
Óriási meglepetésre nem lesz ott az Európa-bajnokságon a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain ifjú kiválósága, Moise Kean…
Gondolom Emerson sem játszott! A csapatképen azért látható a döntő után, mert csak úgy odabiggyesztették az arcát a többiekhez!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

agica72 wrote on Relabor's profile.
Szia! Láttam te is kerested a női Avatár mintát, sikerült azóta megszerezni? Most néztem az Etsyn, 6000 ft kb, nagyon tetszik, de azért ennyit nem adnék érte.
neuron wrote on tibya's profile.
Szia tibya,
Tudnál segíteni abban, hogy elküldenéd amit feltöltöttél, mert a hidegterépia fórumra, mert nincs jogom letölteni.
(https://canadahun.com/temak/ezoterikus-könyvek-folyóiratok-feltöltése-v.56352/page-62)
Előre is köszi.
Tibor
Nincs olyan hű barát, mint egy könyv.

Ernest Hemingway
kuper zsolt wrote on Attee's profile.
attee szia megcsinalod nekem majd mixet danko szilvi mulatos mixet elore is koszonom

Statisztikák

Témák
36,636
Üzenet
4,438,371
Tagok
592,706
Legújabb tagunk
Karolina1992
Oldal tetejére