Hírek Mit lép erre Orbán Viktor? – A NATO főtitkár nyíltan kijelentette, mire számít tőle

Pár napja beszélt a magyar miniszterelnökkel Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára.

Az egész világ attól hangos, hogy Svédország NATO-tagsága már csak Magyarországon múlik, ám a parlament döntést még nem hozott. Orbán Viktoron egyre nagyobb a nyomás.


Jens Stoltenberg szerdán a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadójával, Jake Sullivannel tartott közös sajtótájékoztatót Brüsszelben (az amerikai tanácsadó egy nappal korábban érkezett a belga fővárosba). Többek között Ukrajnáról is szó esett a tájékoztatón, de később a The Washington Post munkatársa arra is rákérdezett, mi a helyzet a svédek tagságával

A kérdésben emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány azt ígérte, nem mi leszünk az utolsók, mégis ez történt, és még mindig nem tudni, mikorra lehet Svédország a szövetség tagja. Hozzátette azt is, hogy egyes amerikai törvényhozók már szankciókat is javasoltak Magyarország ellen a svéd tagság késleltetése miatt, majd megkérdezte a két tisztviselőt, hogy bíznak-e még Magyarországban.


Jens Stoltenberg válaszában egyértelmű kijelentést tett arról, hogy szerinte Svédország hamarosan csatlakozhat a szövetséghez.


Néhány nappal ezelőtt beszéltem Orbán Viktor miniszterelnökkel, és világossá tette, hogy határozottan támogatja a svéd szövetségi tagságot. Az is világos, hogy a magyar parlament most nem ülésezik, de február végén újra összeül, és az üzenet az volt, hogy nem sokkal ezután döntést hoznak Svédország csatlakozásának ratifikálásáról. Így arra számítok, hogy Svédország a közeljövőben teljes jogú tag lesz

– mondta Stoltenberg a NATO honlapján közzétett szöveg szerint (elképzelhető, hogy a főtitkár a kormányfővel január 24-én folytatott telefonbeszélgetésére utalt vissza fentebb).
Stoltenberg megjegyezte azt is, hogy a svédek és finnek csatlakozási folyamata rendkívüli gyors ütemben zajlott 2022 februárja óta, és hangsúlyozta, hogy a NATO nemcsak erősödik, hanem nagyobbá is válik.

Egy finom figyelmeztetés is társult Stoltenberg kijelentéséhez: fogy a türelem

Stoltenberg mellett Jake Sullivan is válaszolt a kérdésre, és azt mondta: „Tehát először, a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén több tanácsadót is meghallgattunk, akik egymás után mondták azt: már rég itt lenne az ideje Svédország csatlakozásának, és hogy Magyarország közvetlen képviselőjéhez kellene fordulni, mivel tényleg ők az utolsók, és most már a szavahihetőség, kötelezettség kérdése az, hogy megteszik-e a szükséges lépéseket a parlamenti folyamatok lezárása érdekében, hogy a NATO végre üdvözölhesse 32. tagját, Svédországot.”


„Látjuk az ehhez vezető utat. Természetesen szoros konzultációt folytatunk Svédországgal, amely ugyancsak látja az ehhez vezető utat” – mondta.

Ma nem azért állok itt, hogy konkrét fenyegetéseket vagy találgatásokat fogalmazzak meg arról, hogy milyen lépéseket tennénk a jövőben. De a türelmünk természetesen nem lehet korlátlan. Továbbra is gondosan figyeljük a helyzetet, és reméljük, a közeljövőben konstruktív megoldás születik ebben a kérdésben– tette hozzá Jake Sullivan.

A Fidesz részéről egyelőre nincs jele annak, hogy egyhamar jóváhagynák a svédek csatlakozását. Kocsis Máté frakcióvezető a minap is azt mondta, csak akkor hagyják jóvá Svédország csatlakozását a tavaszi ülésszak kezdete után, ha a svéd kormányfő, Ulf Kristersson Budapestre jön tárgyalni Orbán Viktorral.

1707401717764.jpeg
 
tagikus lenne :D, ki fogja a szlovák légteret védeni ?
Ha a balti államokat írtad volna még komolyan is venném. Ugyanis a balti légteret védik váltásban a magyar részről NATO-nak felajánlott repülőgépek.
A szlovák légteret majd védik a szlovák ők, vagy a NATO kijelölt erői
DE ... egy lényeges dolgot nem értek, a magyarország tulajdonában levő
Na látod ez sem igaz.
A gépeket lízingeli Magyarország. Igaz ez nemsokára lejár, de Orbán már kijelentette, hogy nem szándékozzuk megvenni őket jelképes áron sem.
repülőgépek használata svédek jóindulatán múlik?
Kapaszkodj meg! A gyártó ország még a megvásárlás után is jogosult rengeteg dologra. A hozzájárulasuk nélkül nem módosithatod a gépeket, nem adhatók tovább...
 
ez a baj a hozzád hasonló fanatikus szemellenzős fideszesekkel, már annyira agymosottak vagytok, hogy az pszichológiai szintű eset. Már azt se veszitek észre eszetlen viktorrajongásatokban (tisztára mint egy tinibanda nedvesbugyijú lányrajongói), hogy egy ilyen helyzetben is azt nézitek, sőt leírjátok, orbán esetleg mit nyer. Az fel sem merül az a teféle szabadságot nem becsülő fidesznyik szolgalelkekben, hogy azt kéne nézni, az ország, a nemzet mit veszít!!!! Márpedig rohadt sokat :((
Sajnos a doktorminiszterelnök úr nem az ország, a hanem a saját és a ner érdekeit nézi, nem a magyarságét, de hát ez titeket nem zavar miközben állandóan nemzeti érdekről harsogtok.
holott semmit sem nyertünk ezzel, veszteség annál több érte az országot.
Ja annyi nyereség volt, bár elég kétes, az orosz kormányszóvivő nemrég megköszönte orbánnak, hogy több hónapig hátráltatta hogy ukrajna megkapja az EU-s segélyt.
Micsoda siker, a hadüzenetet nélküli gyilkos háborút folytató oroszok megdícsérnek minket (helyesebben imádott orbánodat), hogy sikerrel hátráltatjuk az élethalál harcot vívó ukránokat. Remélem dagad a fideszes kebled ezt olvasva!!nyiltan történt, legfeljebb te nem láttad, mert az origo, királyi tv, oroszhirek.ru hazugságain, elhallgatott információiból tájékozódva egy párhuzamos KESMA-valóságban élsz :(, amit így fogalmazott meg egy politikus "Közben persze a köztévéből ömlenek az orosz sajtóból ismert álhírek, Orbán Viktor pedig folyamatosan Európa-ellenes politikát folytat itthon és az Európai Unióban egyaránt."
Ezt csak az nem látja és csodálkozik, aki ezen a dezinformációs, őt tudatlanságban tartó és félrevezető hireken él ...
Egyszerűen nyilvánvalóvá vált, hogy orbán egy akna az EU-n, a NATO-n belül, aki kétfelé játszik, kettős ügynök. Ráadásul az EU egy értékközösség is, amely értékeket orbán és bandája semmibe vesz, hozza vissza a lépésenként a nagy nehezen lebontott komcsi diktatóra elemeit, néha, mondjuk a propagandát tekintve goebbels-i elemekkel fűszerezve.
Nem véletlen, hogy az oroszok évekig bent voltak a külügy rendszereibe, bármilyen államtitokra ráláttak, szabadon jártak-keltek az orosz kémek az országban, ezért aztán kvázi kizárták az országot egy csomó titkos tárgyalásról, dokumentumból, mert az egyból a kreml tudomására jutott volna.
S most 1000x mond el a szent imát Isteneidnek :D Pont olyan vagy mint akik ellen nagyban ágálsz. Hivő. Aki hisz a választott párt felsőbrendüségében és aki nem abban hisz az csak a gonosz ördögi másikban hihet. Sajnos van egy rossz hírem, mint itt többször is megirtam nem pártvélemények, hanem ügyek mentén döntöm el nekem melyik oldal döntései, javaslatai a megfelelőbbek a saját meggyőződésém alapján ennek a piciny országnak, ahol élek. Szóval neked leforditva nem csak a fideszben, hanem az ellenzékben sem hiszek vallásos áhitattal, hanem csúnya pogány Önimádó vagyok. Orbán pávakakasként addig illegeti a szárnyait amig haszna van belőle, de amikor szorul a hurok meg fogja szavazni, amit meg kell. Ezt játsza évek óta. Hányszor ment brüszelbe megharcolni amit meg kell, aztán győztesen mindig visszatér. A svéd csatlakozás meg lesz szavazva, addig meg megy a hátérbox, vagy pénzekért, vagy pl. a grippen üzeneltetés meghosszabitása és stb. körül, ami nincs nagydobra verve.
 
tagikus lenne :D, ki fogja a szlovák légteret védeni ?

DE ... egy lényeges dolgot nem értek, a magyarország tulajdonában levő repülőgépek használata svédek jóindulatán múlik?
Halottál már olyat, hogy karbantartási szerződés?
Ahogy hallom ez épp most fut ki.
Honnan veszik a magyarok a pótalkatrészeket, ha Svédország nem szállít.
Egy modern autóban még az ablaktörlőd motort sem tudod kicserélni anélkül, hogy a központi számitógépnek ezt betanítanád, hát még egy repülőbe. :)
 
Kapaszkodj meg! A gyártó ország még a megvásárlás után is jogosult rengeteg dologra. A hozzájárulasuk nélkül nem módosithatod a gépeket, nem adhatók tovább...
Vagyis eddig ez volt a nemzetközi megállapodás. Ukrajna miatt ez inogni látszik,. Számos ország átadott olyan már olyan felszerelést végső soron az ukránoknak, amihez nem adta hozzájárulását az orosz fél. Legutóbb talán az argentin helikoptereknél volt egy ilyen kijelentése az orosz külügynek, hogy nem járulnak hozzá. Nem tudni ez hová vezet. Hisz akárhányszor létrejön egy nemzetközi megállapodás kapcsán egy precedens, akár a legjobb indokkal, azt később mások is ki fogják forgatni a saját tetteik igazolására. Pl. ott van Koszovó esete. AZ oroszok arra hivatkozva tartottak egy szavazást a krimen és csatolák magukhoz, a már "függelen" és csatlakozni akaró Krimet.
 
Vagyis eddig ez volt a nemzetközi megállapodás. Ukrajna miatt ez inogni látszik,. Számos ország átadott olyan már olyan felszerelést végső soron az ukránoknak, amihez nem adta hozzájárulását az orosz fél. Legutóbb talán az argentin helikoptereknél volt egy ilyen kijelentése az orosz külügynek, hogy nem járulnak hozzá. Nem tudni ez hová vezet. Hisz akárhányszor létrejön egy nemzetközi megállapodás kapcsán egy precedens, akár a legjobb indokkal, azt később mások is ki fogják forgatni a saját tetteik igazolására. Pl. ott van Koszovó esete. AZ oroszok arra hivatkozva tartottak egy szavazást a krimen és csatolák magukhoz, a már "függelen" és csatlakozni akaró Krimet.

A magyar hadsereg, a hivatalos oldala szerint is, számos, a szovjet időkben gyártott fegyverrel és járművel rendelkezik.
Nem tudom, hogy ezek karbantartását a háború óta ki és hol végzi?

Ugy halottam, hogy a Svédországgal kötött karbantartási szerződés lejár az idén, tehát semmi köze az Ukrán háborúhoz.

Az orosz drónok, rakéták tele vannak nyugati technologiával, elektronikus építő elemekkel, amit az embargót megkerülve szereznek be.

Én emlékszem hogyan lopták az oroszok már a 70-es években a nyugati elektronikát.
Mindenki azon nevetett, hogy a "Pong", a TV-Tenisz, vagy más néven Tele-játék elektronikáját építették fegyverekbe.

Nem azért mert hülyék lennének, hanem
- mert 140 millió ember, nem tud olyan sok mindennel, olyan magas fokon, olyan kifizetődően foglalkozni mit ahol milliárdnyian élnek. és akadályok nélkül folyik a technológiai és anyagi csere.
 
A magyar hadsereg, a hivatalos oldala szerint is, számos, a szovjet időkben gyártott fegyverrel és járművel rendelkezik.
Nem tudom, hogy ezek karbantartását a háború óta ki és hol végzi?

Ugy halottam, hogy a Svédországgal kötött karbantartási szerződés lejár az idén, tehát semmi köze az Ukrán háborúhoz.

Az orosz drónok, rakéták tele vannak nyugati technologiával, elektronikus építő elemekkel, amit az embargót megkerülve szereznek be.

Én emlékszem hogyan lopták az oroszok már a 70-es években a nyugati elektronikát.
Mindenki azon nevetett, hogy a "Pong", a TV-Tenisz, vagy más néven Tele-játék elektronikáját építették fegyverekbe.

Nem azért mert hülyék lennének, hanem
- mert 140 millió ember, nem tud olyan sok mindennel, olyan magas fokon, olyan kifizetődően foglalkozni mit ahol milliárdnyian élnek. és akadályok nélkül folyik a technológiai és anyagi csere.
Itt a nem arról van szó. Ez olyan, hogy megveszel egy mercit és nem adhatod el másnak, csak ha a merci gyár is rábólint. Sok függ attól, mikor és milyen feltételekkel vettél és persze mit. Egy kalasnyikovor le se... de egy repülőt már nem lehet csak úgy eladni vagy átadni, ha nem bólint le az azt neked eladó ország, vagy ha nem Ő a gyártó, akkor a gyártó ország. Ez részben az illegális fegyverkereskedelem miatt lett kitalálva, de persze sokszor kijátszották a történelem folyamán. Konkrét példádnál maradva, amerikai jóváhagyás nélkül az F16 vagy néhol emlegetett F18 nem lehet átadni ukrajnának. Megbizhatatlan partner leszel, ami növeli vbagy ellehetetleníti a későbbi feyverváráslásaidat. Pl. erre hivatkozva az oroszok nem adhatnak el fegyvert pl. talán Kuvaitnak, aki átadott egy csomó T sorozatú eszközt, ha jól rémlik. Persz ez sokkal összetettebb.
A wassenaari egyezmény egy 40 ország részvételével létrejött fegyverzetkorlátozási keretmegállapodás, teljes neve The Wassenaar Arrangement on Export Controls for Conventional Arms and Dual-Use Goods and Technologies (A hagyományos fegyverek és a kettős felhasználású termékek, technológiák exportját korlátozó wassenaari egyezmény).
 
Utoljára módosítva:
Itt a nem arról van szó. Ez olyan, hogy megveszel egy mercit és nem adhatod el másnak, csak ha a merci gyár is rábólint. Sok függ attól, mikor és milyen feltételekkel vettél és persze mit. Egy kalasnyikovor le se... de egy repülőt már nem lehet csak úgy eladni vagy átadni, ha nem bólint le az azt neked eladó ország, vagy ha nem Ő a gyártó, akkor a gyártó ország. Ez részben az illegális fegyverkereskedelem miatt lett kitalálva, de persze sokszor kijátszották a történelem folyamán. Konkrét példádnál maradva, amerikai jóváhagyás nélkül az F16 vagy néhol emlegetett F18 nem lehet átadni ukrajnának. Megbizhatatlan partner leszel, ami növeli vbagy ellehetetleníti a későbbi feyverváráslásaidat. Pl. erre hivatkozva az oroszok nem adhatnak el fegyvert pl. talán Kuvaitnak, aki átadott egy csomó T sorozatú eszközt, ha jól rémlik. Persz ez sokkal összetettebb.
A wassenaari egyezmény egy 40 ország részvételével létrejött fegyverzetkorlátozási keretmegállapodás, teljes neve The Wassenaar Arrangement on Export Controls for Conventional Arms and Dual-Use Goods and Technologies (A hagyományos fegyverek és a kettős felhasználású termékek, technológiák exportját korlátozó wassenaari egyezmény).

Ne haragudj de ezzel nem mondtál ujjat viszont
átugrottad a Magyarország számára fontos dolgot a Svéd katonai repülőgépek karbantartási szerződését.

Mi van akkor ha Svédország nem hosszabbítja meg a karbantartási szerződést, vagy azt mondja
A magyar gépek karbantartása, javítása a leg alacsonyabb prioritással rendelkezik, hiszen Orbán úgysem támogatná a NATO-t egy orosz agresszió esetén.

A Magyar Légierő legfontosabb repülőgépei:
- Magyarország Saab JAS 39 Gripen vadászrepülőgépet vásárolt Svédországtól.
Ezek a repülőgépek többcélú harci repülőgépként szolgálnak, és a Magyar Légierő fontos alkotóelemei.

- Magyarország korábban Oroszországból üzemeltetett Mikoyan MiG-29 vadászrepülőgépet.
Ezeket a repülőgépeket az 1990-es években szerezték be, és a Magyar Légierő fontos elemei voltak.
Lehetséges azonban, hogy ezeknek a repülőgépeknek a száma és állapota változott az idők során.
 
Utoljára módosítva:
Vagyis eddig ez volt a nemzetközi megállapodás. Ukrajna miatt ez inogni látszik,. Számos ország átadott olyan már olyan felszerelést végső soron az ukránoknak, amihez nem adta hozzájárulását az orosz fél.
Miért is kérték volna?
A szovjet nem egyenlő orosz...
Milyen nem szovjet, hanem orosz fejlesztésű hadieszközöket ismersz, amit az ukránoknak adott harmadik ország?
Legutóbb talán az argentin helikoptereknél volt egy ilyen kijelentése az orosz külügynek, hogy nem járulnak hozzá. Nem tudni ez hová vezet. Hisz akárhányszor létrejön egy nemzetközi megállapodás kapcsán egy precedens, akár a legjobb indokkal, azt később mások is ki fogják forgatni a saját tetteik igazolására. Pl. ott van Koszovó esete. AZ oroszok arra hivatkozva tartottak egy szavazást a krimen és csatolák magukhoz, a már "függelen" és csatlakozni akaró Krimet.
Az ugye megvan, hogy az oroszoknak semmi jogalapja népszavazás lebonyolítására a Krímben?
Az autonóm Krim alkotmányának első pontja az, hogy mindenben az ukrán alkotmánynak alárendelt.
Népszavazást pedig csak egész országra kiterjedően lehet tartani. Magyarul a Krim csak akkor függetlenedhet, ha ezt az egész ország jóváhagyta.
Márpediglen, ha nem függetlenedhettek, akkor nem is csatlakozhattak az orosz föderációhoz.
Arról nem is szólva, hogy az orosz alkotmány szerint az országnak is népszavazást kellett volna tartani a befogadásról...
 
Ehhez nem akartam hozzászólni, de nem árt némi pontosítás.
Ne haragudj de ezzel nem mondtál ujjat viszont
átugrottad a Magyarország számára fontos dolgot a Svéd katonai repülőgépek karbantartási szerződését.
Nem a karbantartási, hanem a lízing szerződés járt le.
A 2006-ban átadott gépeket 10 évig láttak volna el a svédek (2016-jg), de 2012-ben a lízingszerződést meghosszabbítottak újabb 10 évre, így a support 2026-ig biztosított.
Mi van akkor ha Svédország nem hosszabbítja meg a karbantartási szerződést,
A 2026 gyanúsan egybecseng a Zrínyi 2026-tal, amikorra is a nagy katonai megújulás is várható.
Hogy ez mit jelent a légvédelemnek, nem tudom, de ez az én bajom. A nagyobb gond az lehet, hogy feltevésem szerint a vezetéstnek sincs kialakult képe és ez már nagyobb baj. (Ezt arra alapozom, hogy ha lenne, akkor nem rúgják ki Kilián vezérőrnagyot a légierő főszemlélőjét januárban.)
vagy azt mondja
A magyar gépek karbantartása, javítása a leg alacsonyabb prioritással rendelkezik, hiszen Orbán úgysem támogatná a NATO-t egy orosz agresszió esetén.
Ez meg egy gazdasági kérdés, de, hogy mi lenne, azt meg Keszthelyi dandártábornoktól kellene megkérdezni, ha nem nyugdíjazták volna őt is... (Ő írta alá a gripen hosszabbítást magyar részről.)
A Magyar Légierő legfontosabb repülőgépei:
- Magyarország Saab JAS 39 Gripen vadászrepülőgépet vásárolt Svédországtól.
Ezek a repülőgépek többcélú harci repülőgépként szolgálnak, és a Magyar Légierő fontos alkotóelemei.

- Magyarország korábban Oroszországból üzemeltetett Mikoyan MiG-29 vadászrepülőgépet.
Ezeket a repülőgépeket az 1990-es években szerezték be, és a Magyar Légierő fontos elemei voltak.
Lehetséges azonban, hogy ezeknek a repülőgépeknek a száma és állapota változott az idők során.
Annyira változott, hogy a Mig-eket a gripenek hadrendbe állításával egyidejűleg kivonták a hadrendből és selejtítették, majd a többi inkurrencia anyaggal megpróbálták értékesíteni, sikertelenül. Tehát azok már soha nem térnek vissza a hadrendbe.
Leegyszerűsítve, a magyar légierőből Malév2 lesz, ha nem lesz gripen.
 
Ehhez nem akartam hozzászólni, de nem árt némi pontosítás.

Nem a karbantartási, hanem a lízing szerződés járt le.
A 2006-ban átadott gépeket 10 évig láttak volna el a svédek (2016-jg), de 2012-ben a lízingszerződést meghosszabbítottak újabb 10 évre, így a support 2026-ig biztosított.

A 2026 gyanúsan egybecseng a Zrínyi 2026-tal, amikorra is a nagy katonai megújulás is várható.
Hogy ez mit jelent a légvédelemnek, nem tudom, de ez az én bajom. A nagyobb gond az lehet, hogy feltevésem szerint a vezetéstnek sincs kialakult képe és ez már nagyobb baj. (Ezt arra alapozom, hogy ha lenne, akkor nem rúgják ki Kilián vezérőrnagyot a légierő főszemlélőjét januárban.)

Ez meg egy gazdasági kérdés, de, hogy mi lenne, azt meg Keszthelyi dandártábornoktól kellene megkérdezni, ha nem nyugdíjazták volna őt is... (Ő írta alá a gripen hosszabbítást magyar részről.)

Annyira változott, hogy a Mig-eket a gripenek hadrendbe állításával egyidejűleg kivonták a hadrendből és selejtítették, majd a többi inkurrencia anyaggal megpróbálták értékesíteni, sikertelenül. Tehát azok már soha nem térnek vissza a hadrendbe.
Leegyszerűsítve, a magyar légierőből Malév2 lesz, ha nem lesz gripen.

köszi. Ahogy mondtam pacifista vagyok, kényszerböl voltam sorkatona, mindent bojkottáltam. :)
 
Miért is kérték volna?
A szovjet nem egyenlő orosz...
Milyen nem szovjet, hanem orosz fejlesztésű hadieszközöket ismersz, amit az ukránoknak adott harmadik ország?

Az ugye megvan, hogy az oroszoknak semmi jogalapja népszavazás lebonyolítására a Krímben?
Az autonóm Krim alkotmányának első pontja az, hogy mindenben az ukrán alkotmánynak alárendelt.
Népszavazást pedig csak egész országra kiterjedően lehet tartani. Magyarul a Krim csak akkor függetlenedhet, ha ezt az egész ország jóváhagyta.
Márpediglen, ha nem függetlenedhettek, akkor nem is csatlakozhattak az orosz föderációhoz.
Arról nem is szólva, hogy az orosz alkotmány szerint az országnak is népszavazást kellett volna tartani a befogadásról...
Az már csak részletkérdés, ha az az érdek akkor úgy is elfogadja oroszanyácska kérdés nélkül.
Másrészt ez egy igencsak régi probléma Európában is, hogy egy bizonyos területet é nem az országot tekinti valaki elsődlegesen a hazájának. Ott a baszk, vagy katalán kérdés, vagy korábban észak tirol, észak irország és stb. Ott sem mindeig a demokrácia szelemében jártak el a hatóságok sok esetben.
 
Szigorúan csak katonai szempontból:
Az már csak részletkérdés, ha az az érdek akkor úgy is elfogadja oroszanyácska kérdés nélkül.
Szerintem pont ez a baj.
Az oroszok gyakorlatilag a T14-en kívül nem mutattak be új (nem szovjet ) fejlesztésű tankot. Abbòl is egyetlen masírozott (volna) május 9-én a Vörös téren (ha nem robbant volna le).
Az észlelhetetlen hangsebesség feletti Kindzsal és Szarmata is addig volt észlelhetetlen, amíg a kijevi Patriót le nem lőtte.
Másrészt ez egy igencsak régi probléma Európában is, hogy egy bizonyos területet é nem az országot tekinti valaki elsődlegesen a hazájának. Ott a baszk, vagy katalán kérdés, vagy korábban észak tirol, észak irország és stb. Ott sem mindeig a demokrácia szelemében jártak el a hatóságok sok esetben.
Azért van pici eltérés. A baszkok/katalánok nem lőtték rakétákkal spanyolhon másik részét...
 
Az már csak részletkérdés, ha az az érdek akkor úgy is elfogadja oroszanyácska kérdés nélkül.
Másrészt ez egy igencsak régi probléma Európában is, hogy egy bizonyos területet é nem az országot tekinti valaki elsődlegesen a hazájának. Ott a baszk, vagy katalán kérdés, vagy korábban észak tirol, észak irország és stb. Ott sem mindeig a demokrácia szelemében jártak el a hatóságok sok esetben.
Egy érdekes gondolat.

Nyugat-Európa területe viszonylag kicsi Oroszországhoz képest,
mégis Europa tele van egymástól független szuverén nemzet-államokkal.

És akkor jön egy volt KGB-Agent aki azt akarja elhitetni a világgal, hogy
a 12 időzónát átfogó Oroszország, söt azon túl is mind az orosz nemzet, kultúra, tulajdona, része lenne.

Azt fogjuk egy szép napon hallani, hogy
Magyarországtól az NDK-ig, mind ahol a vörös hadsereg katonái a spermájukat hátra hagyták, orosz lakta vidék, amire Oroszország igényt tart.
 
Egy érdekes gondolat.

Nyugat-Európa területe viszonylag kicsi Oroszországhoz képest,
mégis Europa tele van egymástól független szuverén nemzet-államokkal.

És akkor jön egy volt KGB-Agent aki azt akarja elhitetni a világgal, hogy
a 12 időzónát átfogó Oroszország, söt azon túl is mind az orosz nemzet, kultúra, tulajdona, része lenne.

Azt fogjuk egy szép napon hallani, hogy
Magyarországtól az NDK-ig, mind ahol a vörös hadsereg katonái a spermájukat hátra hagyták, orosz lakta vidék, amire Oroszország igényt tart.
Kevés, kihagytad a többi országot, szinte nem találsz a Földön olyan országot ahol ne élnének orosz vagy szovjet bevándorlók és leszármazottaik!
 
Kevés, kihagytad a többi országot, szinte nem találsz a Földön olyan országot ahol ne élnének orosz vagy szovjet bevándorlók és leszármazottaik!

Érdekes, hogy ugyan ez az érzésem ha a magyarokról beszélünk. :)
Ez a tipp annyira biztos, hogy egyszer majdnem nyertem vele egy üveg champagner-t.

Jó néhány évtizeddel ezelőtt történt Hollandiában, amikor Magyarország még nem volt EU tag, tehát Bécsben is csak kevés magyar pincér volt.
Egy jólmenő világcégnek dolgoztam, a szokásos international meeting-et egy étteremben zártuk.

Jó volt a hangulat, ettük, ittunk. tréfálkoztunk. Elmeséltem az asztalnál, hogy
akár hova megyek a világba, legyen az nagyváros mit Párizs, vagy elhagyatott vidék mint a Sahara Afrikában, mindig belebotlok egy magyarba.

Természetesen meg akartak cáfolni és feltették a kérdést, hogy
szerintem, ebben a nagy étteremben van e rajtam kívül még egy magyar?
Körülnéztem, az étterem tele volt, megkötöttük a fogadást, egy üveg champagne-r ha igazam van.

Odarendeltük a főpincért, döntőbírónak.
"Hát nem tudok minden vendéget megkérdezni, de annyit mondhatok, épp tegnap mondtunk fel az egyik szakácsunknak, az magyar volt" :)
 
Egy érdekes gondolat.

Nyugat-Európa területe viszonylag kicsi Oroszországhoz képest,
mégis Europa tele van egymástól független szuverén nemzet-államokkal.

És akkor jön egy volt KGB-Agent aki azt akarja elhitetni a világgal, hogy
a 12 időzónát átfogó Oroszország, söt azon túl is mind az orosz nemzet, kultúra, tulajdona, része lenne.

Azt fogjuk egy szép napon hallani, hogy
Magyarországtól az NDK-ig, mind ahol a vörös hadsereg katonái a spermájukat hátra hagyták, orosz lakta vidék, amire Oroszország igényt tart.
Ha esetleg olvastad Puytin nemrég adott ki egy rendeletet, hogy a korábbi szovjet orosz értékeket, tulajdonokat, számba kell venni. Szóval, mivel a házad alatt van egy rozsdás orosz\szovjet bajonet, Putyin igényt tart a házadra. Persze Medvegyev trolkodott is egy sort és feszegette, hogy az az Alaszkát eladta az USA-nak a cár üzlettel nincs minden rendben és kérik vissza.
Amúgy Oroszország föderativ köztársaság, ami 85-90? (fogalmam sincs az új megyéket, bele számolják e Ők) részből áll.
 
Igen a dilemma az, hogy ekkora területen kényszer szerűen különböző népek, etnikumok jöttek létre,
azt állitani, hogy Záhonytól a Kuril szigetekig mind oroszok lakta terület nem lehet igaz.
 
Igazából a svédek szépen kijátszották orbánt (és az őt erre felbújtó putint), olyan különszerződést kötöttek az USA-val, ami miatt aztán érthető miért mondta a svéd min.elnök, hogy esze ágában sincs tárgyalni orbánnal, mert nincs miről.
 
Igazából a svédek szépen kijátszották orbánt (és az őt erre felbújtó putint), olyan különszerződést kötöttek az USA-val, ami miatt aztán érthető miért mondta a svéd min.elnök, hogy esze ágában sincs tárgyalni orbánnal, mert nincs miről.
Hát azért nem ez az első eset. Ha jól emlékszem Izlandnak is van vagy volt valami hasonló szerződése az USA-val, valami a halászattal kapcsolatos vita rémlik az okának méghozzá a brittek ellen. Régen olvastam és csak homályosan rémlik. Persze számos országgal van és volt hasonló szerződés.
Másrészt kérdéses, hogy pontosan mit is ér egy ilyen szerződés, mert ha nem NATO tag, akkor semmi sem kötelezi arra a többi tagot, hogy támadás esetén támogassam vagy fordítva, max, ha minden taggal Magyarországot leszámítva, köt egy kétoldalút. Orbán külön utassága már magának a NATOnak és EUnak is kínos, másrészt az esetleges új tagoknak is lehet másik oldalról lebegtetni, hogy lépjetek be és le lesztek sza.. mint most Magyarország. Tényleg nem lehet betömni a pofiját pl. azzal, hogy lecserélik a Gripeneket egy újabb generációra, a mostaniakat meg átadja Ukrajnának, vagy valami hasonló. Ha már milliárdokat elégetnek a fronton Ukrajna támogatására, pár milliót csak lelnének, hogy "visszautasíthatatlan ajánlatot tegyenek" Orbánnak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,173
Üzenet
4,812,575
Tagok
616,354
Legújabb tagunk
Kicsike_26
Oldal tetejére