Hírek Megint elszámolta magát Orbán Viktor? Nem fizet Európa a NATO-csatlakozások támogatásáért

Az uniós pénzek kifizetését kérné a magyar kormány a svéd és finn NATO-csatlakozás megszavazásáért cserébe, de nem valószínű, hogy sikerrel fog járni.

A Politico mai uniós hírlevelében sorra veszik a magyar kormány tagjainak megszólalásait Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának ügyében abból az alkalomból, hogy a magyar Országgyűlés ma kezdi a kérdés tárgyalását.


Idézik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Orbán Viktor ezzel kapcsolatban tett kijelentéseit is, amelyek mind arra utalnak, hogy a magyar kormány a svéd és a finn vezetés a magyar jogállamisággal kapcsolatos problémák ügyében képviselt álláspontjának puhulását várná el a két ország NATO-csatlakozásának támogatásáért cserébe.

A Politico forrásai szerint azonban Orbán Viktor zsarolása ezúttal nem fog eredménnyel járni. Egy svéd tiszviselő véleménye szerint nem meglepő, hogy Magyarország újra ilyen taktikával próbálkozik, azonban nem tartja valószínűnek, hogy ez eredményre fog vezetni, mert


"mindenki belefáradt már ezekbe a zsarolási próbálkozásokba"

az uniós intézményeknél. A tisztviselő azt is kiemelte, hogy a jogállamiság kérdése nemcsak Svédország vagy Finnország, de más EU-tagok számára is fontos: Belgium, Luxemburg és Hollandia is elkötelezett abban, hogy a jogállamiság helyreállítását és fenntartását az EU-integráció sarkalatos pontjaként, elvi szinten kezelje. "Franciaország és Németország is sokkal erőteljesebben áll ki ebben a kérdésben" - tette hozzá a svéd tisztviselő, aki azt is elmondta, hogy a kezük egyébként is meg van kötve, hiszen a források folyósítása előtt az Európai Bizottság és az Európai Parlament is megvizsgálja, hogy valóban tett-e érdemi lépéseket a kifogásolt ügyekben a magyar kormány.

1677671528723.png
 
Ez a hajó már különben is elment, mert ahogy utánaolvastam a neten, a sétány magánterületen épült meg, amit a tulajdonos miután megunta a kíváncsiskodók rohamát, lezárt a látogatók elől. :)
Viccelődünk, de közben ne felejtsük azt a pár milla EU-s forrastámogatást sem, amit - gyakorlatilag ezért a semmiért - kapott...
 
Ez a hajó már különben is elment, mert ahogy utánaolvastam a neten, a sétány magánterületen épült meg, amit a tulajdonos miután megunta a kíváncsiskodók rohamát, lezárt a látogatók elől. :)
Na megint egyirányúba nézel és érvelsz.
Nem az volt sose a baj azzal hogy egy magánember milyen budit csinál a magán udvarán!!
Hanem hogy EU támogatást igényelt egy használhatatlan semmire.
Ezeket vitsgálja az EU pénzeket felhasználó bizottságok.
És hiába tette magánterületté és zárta le.
A Csalás már megtörtént.

De a számonkérést vele szemben még senki nem tette meg.
Ne ez a Fidesz módi!!
Olaf vizsgálat vége mi lett?
Az Elios miként fizette vissza az EU-nak a kicsalt pénzt
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,172
Üzenet
4,812,102
Tagok
616,326
Legújabb tagunk
Dorika9898
Oldal tetejére