Hírek Kiakadt a TikToker, mert Franciaországban franciául beszélnek az emberek

Angelát az is meglepte, hogy újév napján egy étterem sem volt nyitva. Elszigetelve érezte magát, senkinek nem ajánlja Franciaországot.


A San Franciscóban élő Angela Franciaországba ment szilveszterezni, de nem sikerült jól az útja, ugyanis végig elszigetelve érezte magát.Nem tudom, hülyének érzem magam…

– kezdte az egyikben.


Ez az első alkalom, hogy itt járok. Őszintén szólva, elszigetelve érzem magam. Ne érts félre, ez egy gyönyörű város – rengeteg látnivalót és programot kínál. De az itteni emberek nagyon közömbösnek tűnnek.

– mondta Lyonban, a könnyeit nyeldesve.


Angela hozzátette, Olaszországban vagy Németországban nem volt gondja ismerkedéssel és a barátkozással, Franciaországban azonban más a helyzet. Mindenki csak franciául beszél, így képtelen kommunikálni, kapcsolatot létesíteni bárkivel, ezért senkinek sem ajánlja Franciaországot.


A videó eddig már több mint hétmilliószor játszották le.


A kaliforniai lánynak megpróbáltak tanácsot adni a kommentelők, valaki azt írta, szokja meg, hogy ilyen Franciaország és gyűjtsön egyedül élményeket, más azt tette hozzá, hogy ez az ország az elmélkedésről és a melankóliáról szól, tehát élvezze ki, hogy egyedül bolyong.


Egyesek szerint Angela „párizsi szindrómában” szenved. Ezt a kifejezést azokra a turistákra használják, akik a romantikus könyvekből és filmekből ismerik Franciaországot, és csalódnak, amikor az országba érkeznek.


Angela szilveszterkor is Lyonban bolyongott, egy nyitott éttermet sem talált, szintén a könnyek között beszélt.

1705472728061.jpeg
 
Csak mellesleg: ha Budapesten bolyongott volna, akkor sem várták volna nyitott éttermek.
A szilveszterre jellemzo, hogy amennyiben nyitva vannak a szorakozohelyek, ott asztalfoglalásos zártkoru rendezveny van!

Érdekes lenne az a bisztotulaj, vagy étteremgazda, aki szilveszterkor teljes szemelyzettel várja a beeső vendégeket!
Lehet amerikaban igy van - bar meglapne - de europaban masok a szokasok(szerintem az usa-ban is!)
 
Had panaszkodjak én is ?! Csalodtam az irekben mert ugye amikor ottvoltunk nejemmel senki sem akart velem magyarul beszélni csak angolul ugy meg én nemértek !;):rohog:
Taqlan mar irtam itt egy aranyos canadaban élo holgy valaszát, de annyira tetszett, hogy leirom megegyszer.
'56-ban mentek ki canadaba.
A holgy mna is csak magyarul beszel :)
Kerdem tole egyszer: - Margo neni! Ha mar ennyi ideje ott él miért nem tanult meg angolul vagy franciaul?
Mire Ő kicsit felhaborodva: - Minek tanultam volna meg kisfiam? Beszel itt mindenki magyarul :)

(és az a legmosolyogtatobb, hogy komolyan gondolta, nem viccbol mondta. Olyan kornyezetben él, ahol a szomszedai, ismerosei, a boltos stb mind kivandorolt magyar )
 
Teljesen egyszerű, a téli szünet alatt a legtöbb lyoni elutazik - rokonokhoz, síelni, stb, ráadásul egyetemi város, szóval a fiatalok is hazautaznak a szülőkhöz, pont olyan kihalt minden, mint augusztusban, minden kong az ürességtől, még a piacon is előre kell beszerezni a kaját, mert még a termelők sem jönnek be a városba, szóval a legtöbb étterem zárva van, mert nincs közönség egyszerűen. A férjem még hozzátette - saját tapasztalatból: aki meg marad, az morcos, mert azért maradt, mert dolgoznia kell. Egyébként meg Lyonban nehezen fogadják be az ideérkezőket, nagyon bele kell folyni a helyi életbe (sportegyesületen keresztül, akármi), hogy ne éreztessék veled, hogy kívülálló vagy, másfelől meg pont ezért a legtöbb nem lyoni jófej és megértő az idegenekkel. A turistákkal viszont mindenki bájolog, mert belőlük élnek, szóval a csaj egyszerűen rossz helyen volt rossz időben. És jótanács mindenkinek: ne vegyél fel beretet, ha barátkozni akarsz a franciákkal :D Üdv Lyonból!
 
Ez a leányzó rém buta lehet, ha 2023-ban képtelen utánanézni ilyen alapvető információknak előzetesen (étterem nyitvatartás), vagy megelpetésként éri, hogy keveset beszélnek angolul a franciák.
És elég labilis idegileg, ha állandón könnyeit nyeldesi ilyen roppant nagy bánatában ilyen előre látható apróságok miatt.
Egyébként meg hivatalos helyeken, autókölcsönzők, múzeumok, túristalátványosságok beszélnek angolul, éttermekben lehet hogy nem, de túristás környéken jellemzően bizony igen. De ahol mégsem és az étlap egynyelvű, már több éve vannak a kamerában megjelenő szöveget azonnal fordító applikációk. De ehhez is buta, úgy látszik csak tiktok videókba bőgni és azokat feltölteni van esze, minimális tervezéshez és ilyen hasznos applikációk használatához már nem.
vicc ez a hölgyemény, nem tűnik túl talpraesettnek, mintha egy 75 éves néne lenne Somogybabodról ...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,128
Üzenet
4,801,789
Tagok
615,727
Legújabb tagunk
Istvanis
Oldal tetejére