Hírek Kanadába menekítették az egyik magyar kormánykritikus portált, miután hackertámadás miatt napokra elérhetetlenné vált

A múlt héten több napra elérhetetlenné vált az Ellenszél mellett még két további, erősen ellenzéki hírportál is. Az Ellenszél szerint a szerverüket működtető szolgáltatójuk nem úgy viszonyult a problémához, ahogy az elvárható lett volna: nem voltak hajlandók az oldalt visszakapcsolni, ezért végül Kanadába kellett menekíteni a lapot.

Április 11-én, múlt héten kedden az esti órákban váratlanul elérhetetlenné vált az Ellenszel.hu és az Ellenlabas.hu is, és a szerkesztőség sem tudta elérni a saját oldalát – számol be róla cikkében és videójában maga a lapok szerkesztésért felelős személy, Jabronka Richárd.


Rajtuk kívül még két politikai tartalmú portál, a Balramagyar és a Hírhugó is leállt. Utóbbi kettőt nem Jabronkáék szerkesztik, de Jabronka szavai szerint ugyanannál a szolgáltatónál volt a szerverszolgáltatásuk.

Kezdetben az Ellenszél szolgáltatója nem is válaszolt a megkeresésre: hiába írtak nekik, semmilyen visszajelzést nem kaptak. Másnap reggel 8 óra tájékán felhívták őket, ott egy kezelő azt állította, hogy az internet-szolgáltató miatt van a hiba, ami pár óra múlva helyre fog jönni.

Másoknál is gond volt​

Egyébként mint azt vasárnap a Media1 megírta, a 444-nek is hasonló gondokkal, túlterheléses támadással kellett szembenéznie, és úgy tudjuk, más, kormánytól független lapnak, így a HVG-nek is voltak hasonló nehézségei az elmúlt napokban: sokan panaszkodtak arra, hogy nem nyílt meg az oldal, és az isitdownright.com szerint legutóbb 17 órája leállt ez utóbbi oldal is.

Az Ellenszél szolgáltatója furcsán viszonyult a kérdéshez​


Miután továbbra sem működött az Ellenszél, újabb leveleket küldtek, mindhiába. Később a szolgáltató saját weboldala elérhetővé vált, az Ellenszél és a többi politikai oldal azonban továbbra sem.

Ezt követően végre kaptak hivatalos választ a szolgáltatójuk képviselőjétől, miszerint nem is kapcsolják vissza a szervert, ugyanis óriási túlterheléses támadás érte őket. A szolgáltató azt kérte, költözzenek el máshova.

„Leforrázva álltunk az eset előtt, fogalmunk nem volt, hogy mi történik, és miért kellene nekünk elköltöznünk az ő hibájuk miatt”
– írja a szerkesztő.

Egy Ellenszél-olvasó negatív értékelésére azt reagálta a tárhelyszolgáltató, hogy ők megkérdezték, mennyibe kerülne egy ilyen támadás elleni védelem, és az nekik túl drága, ezért kérték, hogy inkább költözzenek el, mert veszélyeztetik mások weboldalait is. Másoknak azt írták, hogy az internet-szolgáltatóval volt probléma.

„…ekkor tudatosult bennünk a felismerés, hogy Magyarországon nem vagyunk biztonságban az újságunkkal, a kormánynak nem tetsző véleményünkkel. Bármikor kitehetik a szűrünket, ha megfizetik őket, rájuk szólnak vagy ha éppen túlterheléses támadást indítanak. Éppen ezért az Ellenszél kanadai szerverre költözött. Távol Magyarországtól, és azoktól, akiknek elemi érdekük eltaposni minket. Alig maradt néhány csatorna a hiteles tájékoztatásra, nem mi leszünk az utolsók, akik lekapcsolják a villanyt. Mi a fényt és a világosságot akarjuk elhozni a közéletbe”
– számolt be döntésükről Jabronka Richárd, aki azt is elmondta, hogy a szolgáltatót perelni fogják.

Gulyás Balázs

1681925941143.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,296
Tagok
615,642
Legújabb tagunk
Jud96
Oldal tetejére