Hírek Kárpótolja a szexuális visszaélések áldozatait a francia katolikus egyház

Független nemzeti intézményt hoznak létre, amelyhez az áldozatok benyújthatják a kérelmüket.


Jogász által vezetett nemzeti intézmény létrehozásáról döntöttek a francia püspökök, amelynek a feladata a szexuális visszaélések áldozatainak a kárpótlása - jelentette be hétfőn Éric de Moulins-Beaufort, reimsi érsek, a Francia Katolikus Püspöki Konferencia elnöke Lourdes-ban. A több nap óta a neves délnyugat-franciaországi zarándokhelyen tanácskozó 120 főpap a múlt hét végén a francia katolikus egyház nevében intézményes felelősséget vállalt az egyházon belül fiatalok és gyerekek sérelmére elkövetett szexuális visszaélések miatt, hétfőn pedig az áldozatok kárpótlásának módozatában állapodott meg.

Független nemzeti intézményt hoznak létre, amelyhez az áldozatok benyújthatják a kérelmüket, és amely intézkedik a kárpótlás ügyében - jelentette ki a tanácskozást lezáró sajtóértekezletén a reimsi érsek. A testületet Marie Derain de Vaucresson, a gyermekjogok volt védője vezeti majd, aki a visszaéléseket feltáró Sauvé-bizottság mintájára önállóan állíthatja fel a csapatát. Marie Derain de Vaucresson, az igazságügyi minisztérium tisztviselője, akinek a küldetése haladéktalanul megkezdődik, "határozza meg (az általa vezetett) bizottság működési szabályait és (.) és mindent eszközt a rendelkezésre bocsátunk az áldozatok egyéni kárpótlásához" - tette hozzá a Francia Püspöki Kar elnöke. Ennek érdekében a püspökök kárpótlási alapokat töltenek fel a Francia Püspöki Kar és az egyházmegyék ingatlanvagyona egy részének felajánlásával, illetve szükség esetén kölcsön megkötésével - mondta de Moulins-Beaufort érsek.

A francia püspöki konferencia által az egyházon belüli szexuális visszaélések kivizsgálására 2018-ban felállított független bizottság október elején hozta nyilvánosságra a visszaélésekről szóló 2500 oldalas jelentését, amely a többi között megállapította: a francia katolikus egyházon belül az elmúlt hetven évben 2900 és 3200 között lehetett a pedofil bűnöket elkövetők száma. Ferenc pápa a jelentés közzététele után fájdalmának adott hangot a francia katolikus egyházban történtek miatt, és egyben köszönetét fejezte ki az áldozatok bátorságáért. A katolikus egyházfő hangsúlyozta azt is, hogy a francia egyháznak a "borzalmas valóság" tudatában a megváltás útját kell követnie.

pap.jpg
 
sokra az áldozatok nem mennek vele
a Katolikus egyház se lesz szegényebb
A jelentősége az évezredes Katolikus átok aszexuális torzulásaik
Még inkább napirendre kerülése
És még kis idő:És hamar börtönbe küldhetik papjaikat
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,986
Üzenet
4,513,147
Tagok
597,519
Legújabb tagunk
Morvay Zsolt
Oldal tetejére