Hírek Justin Trudeau az indiai kormányt sejti egy kanadai szikh vezető megölése mögött

A szikh szeparatista vezetőt korábban körözték az indiai hatóságok. India visszautasította a vádat.


Justin Trudeau szerint az indiai kormány állhat azon merénylet mögött, amely során lelőttek egy szikh szeparatista vallási vezetőt,

akit a Brit Columbia tartománybeli Vancouver nagyszámú indiai lakosságú külvárosában, Surrey-ben találták meg június 18-án, holtteste az autójában a Guru Nanak Szikh Gurdvara templom parkolójában volt.

Hardeep Singh Nijjart 2020-ban terroristának minősítették Indiában, mert a khalisztáni mozgalom támogatója, aktivistája volt, terrorizmus és gyilkosságra való összeesküvés vádjával körözték. A férfi az ellene felhozott vádakat kanadai sajtójelentések szerint mindig is tagadta.
A khalisztáni mozgalom egy szikh nacionalista mozgalom, amely független államot akar létrehozni a szikh nép számára Pakisztán jelenlegi Pandzsáb régióján és Északnyugat-Indián belül.

Kanadában él a legnagyobb szikh közösség Indián kívül, ahol Pandzsáb államban a 2021-es népszámlálás szerint mintegy 770 ezer követője van a szikh vallásnak.

A kanadai miniszterelnök az Újdelhiben rendezett G20-csúcson vádolta meg az indiai kormányt és Narendra Modit. Trudeau szerint az, hogy egy külföldi kormány szervezetten meggyilkol egy kanadai állampolgárt Kanadában, a szuverenitás elfogadhatatlan megsértése, ami alááshatja a két ország diplomáciai kapcsolatait.

Trudeau azt közölte, hogy a kanadai biztonsági szolgálatok aktívan vizsgálnak olyan "hiteles" értesüléseket, melyek szerint indiai kormányügynökök állhatnak a júniusban meggyilkolt kanadai szikh szeparatista, Hardip Szingh Nidzsar halála mögött, és komoly aggodalmát fejezte ki az indiai kormány legfelsőbb hírszerzési és biztonsági tisztségviselői felé.


Az indiai külügyminisztérium kedden "abszurdnak és motiváltnak" a kanadai vádat, hogy Indiának köze lenne gyilkossághoz, és felszólította az észak-amerikai országot, hogy vádaskodás helyett inkább tegyen jogi lépéseket a területén élő "India-ellenes elemek" ellen.

Kanada hétfőn az üggyel összefüggésben kiutasított egy magas rangú indiai diplomatát, az ázsiai ország hírszerzési szolgálatának helyi vezetőjét. India válaszul kedden bejelentette, hogy kiutasít egy ottani kanadai diplomatát, akinek öt napon belül el kell hagynia az országot.

1695212735085.jpeg
 
Mégis mit vártak?
Beismerik hogy ők tették hiszen ha más országok is ezt teszik akkor nekik miért nem lehet??
Az erőszak olyan mint egy vírus minél természetesebbé válik annál többen nyúlnak hozzá.
Már ahogy olvastam az ENSZ létjogosultságát is kétségbe vonták mi szükség rá?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,294
Tagok
615,642
Legújabb tagunk
Jud96
Oldal tetejére