Horgászsarok

hoho55

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egyedül járok mert a feleségem fél a bogaraktól és minden olyantól ami nem visel-viselhet cipőt. Ha megérkezem -ez nem reklám- a Szécsényi kavicsbánya -tóhoz az első meginni egy kupicával hogy akármi történne is,akkor se tudjak haza menni.Erre bárki kifejezheti a rosszalását -hogy lám egy iszákos- de Én nem érzem magam annak.A legfontosabb szempont a szabadság érzése,hogy bármi történhet, Én csak másnap tudok hazamenni. Állandó, kiépített stégem van egy lakókocsival kb.6 éve,de ha horgászni mentem le,még sohasem kellett volna hazamenni úgy hogy az ne ért volna rá másnap is. Szeretek horgászni "gyerekkorom óta" de már egy ideje jobbára az érzés miatt szeretek. Sokan azt gondolhatják /öregedés szenilissé válás jelei/ mutatkoznak az emberen.Pedig szerintem nem,inkább az új horgászrend elfogadása,aminek már 2 éve. A régi szabály:2 nemeshal+1 rabló+egyéb apróhal.Az új szabály : maradt a 2db nemeshal,de már nem kötelező a méretes halat megtartani és az beírni,hanem vissza lehet engedni és a horgászatot tovább folytatni és fokozatosan így állt be a fordulat hogy már nincs tele a fogási naplóm,kb. csak félig de a szórakozás és az élmény megmaradt. Bár gondolom sokan visszaélnek a jó szándékkal mert a cél szerintem az volt, hogy a többség szórakozásból horgászik az a szűk réteg meg úgy is elviszi a halat.
A legnagyobb kínom hogy mindig magamnak kell megtisztítani a halat a vízparton mivel panelben lakom,otthon meg folytathatom tovább a finomítást.
A feleségem legnagyobb sajnálata által mivel Ő nem ért hozzá.Ebből csak azt a tényt akartam kihozni hogy mikor haza megyek az mindig egy igen hosszú műszak. Az egészhez hozzátartozik még hogy gerincsérült kerekesszékes vagyok,ezt a tényt nem azért közlöm hogy sajnálkozzon valaki rajtam,hanem ha valaki belekerül egy ilyen helyzetbe lásson egy kimozdulási lehetőséget mert a bezártság a legrosszabb és ha tudok valakinek ebben segíteni az legalább akkora örömet okoz számomra is mint Ő neki.
Olvastam egy hozzászólást hogy ebből a fórumból hiányolják a technikai trükkök és fortélyok bemutatását,leírását.Ha a Fórum résztvevői úgy gondolják hogy van lehetőségük ilyemről írni akkor tegyék meg. És Én miért nem,-talán azért nem Én szeretném kezdeni mivel új "tag" vagyok s talán annak kellene elketdeni aki megnyitotta ezt a Fórumot de legalább is egy régebbi tagnak-.
Különben Én igazából jobban hasonlítok arra a rajzfilmbéli figurára amit sokan szeretnek,mint arra aki megmondja hogy mivel és miként csinálják.
ui.: a nyeletőfékes orsókat nefelejtsék el kinyitni,mivel úgy járhatnak mint az egyik horgásztársam 2 hete: bedobott aztán valamit csinálhatott a stégen mert mink csak a nagy csobbanásra figyeltünk fel,azt hittük valami nagy harcsa rabolt, de kiderült hogy csak a horgásztársunk ugrott a botja után.Szerencsére a bot,sőt még a hal is meglett az akció után. Üdvözlettel egy hohó!
 

atomvakond

Kormányos
Kormányos
.
ui.: a nyeletőfékes orsókat nefelejtsék el kinyitni,mivel úgy járhatnak mint az egyik horgásztársam 2 hete: bedobott aztán valamit csinálhatott a stégen mert mink csak a nagy csobbanásra figyeltünk fel,azt hittük valami nagy harcsa rabolt, de kiderült hogy csak a horgásztársunk ugrott a botja után.Szerencsére a bot,sőt még a hal is meglett az akció után. Üdvözlettel egy hohó!

Ha már nyeletőfékes, akkor tényleg ne felejtsétek kinyitni, de bevágáskor figyeljetek arra is hogy előbb az orsó karján tekerjetek egyet, mert úgy jártok mint én...:mad:
ajándékba kaptam és első alkalommal újra csalizásnál simán , egy pici berántással indítottam a kicejgolást, kis gubanc lett, később kapásnál bevágtam, nagy gubi lett....:D ez a két eset volt a tandíjam, a harmadik már a haver sara volt, a hal nem lett meg, de a zsinórt ki tudtuk húzni hogy ne akadjon bele senki, mert az is bosszantó tud lenni..azóta már automatikusan kartekerés, aztán akasztás...
 

Donateus

Új tag
Sziasztok!
Szeptemberben megyek Kanadába rokonokhoz egy fél évre, (ha engednek addig a határon) És nagyon tudatlan vagyok a kanadai horgászattal kapcsolatban, de szeretném kipróbálni az Ontarión a pecát. Kell e és ha igen milyen engedély kell a horgászathoz kint? Esetlegv válthatok e engedélyt? Illetve van e valaki aki volt már az Ontarió-n horgászni? Előre is köszönöm a válaszokat.
 

Scythia

Állandó Tag
Állandó Tag
te, az Ontario to nagyon nagy, ugy konkretan hol akarsz pecazni? irj ha itt vagy, en eleg gyakran megyek :)
habar nem is olyan nagy, epp most uszta at egy 14 eves kislany :)
42 km. kicsit kemenyebb lehet mint a Balaton atuszas . . .
 

kisbalázs

Új tag
Asszony: Miért szeret valaki horgászni ?
Ember: Mert csend van és nyugalom !
Asszony: Akkor én is megyek veled legközelebb !
Ember: MONDOM CSEND VAN ÉS NYUGALOM !!!
 
T

TH6777

Vendég
Egymillió dollárt érhet a világ legnagyobb tonhala

images
images
images


<right>
</right>
Guy Yocom horgász és csapata Cabo San Lucas-ban járt pecázni, ahol egy világrekord méretű tonhal akadt a horgukra. Yocomnak San Diego-ba kell szállítania a halat hitelesítésre, és ha sikerrel jár, akkor a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (International Game Fishing Association, IGFA) versenykiírásának értelmében egymillió dollár üti a markát.<right>
</right>

A történet úgy kezdődött, hogy a Dana Pointban élő horgász és csapata a hajójukról néhány nagyobb testű halat pillantott meg a delfinek közt.
Yocomék nem is tétlenkedtek, azonban csak néhány kisebb halat sikerült kifogniuk, amikor horogra akadt az óriás...

A szörnyet 55 perc alatt sikerült kifárasztania, majd miután mérlegeltek, nem hittek a szemüknek: az első mérésnél
190 kilogrammon állt meg a mutató, majd második alkalommal még ennél is többet, közel 194-et mért a mérleg.

A korábbi rekordot Mike Livingston tartja, aki 2010-ben fogta ki 183 kg-os tonhalát, amivel 33 éves rekordot döntött meg.

Yocom egyelőre még nem örülhet, ugyanis először San Diego-ba kell szállítania a halat, ahol pontos mérések után hitelesíthetik a rekordját.

Ha tényleg akkora a hal, mint amennyit először mutatott a mérleg, akkor az IGFA kiírása szerint az elismerés mellé egymillió dollárt kaphat jutalmul.

1188_0.jpg 

kaiser g

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Horgásztársak! Mivel a fejembe vettem,hogy horgászok egyett Kanadában,ezért nagyon szívesen venném,ha valaki írna jó csukázó helyekről. Köszönettel: kaiser g
 
Oldal tetejére