Ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből

Szerzőnk szerint nemhogy nem pedofilellenes, de még csak nem is kizárólag melegellenes a kedden a Parlament által elfogadott törvény. Publicisztikájában arra próbál rávilágítani, hogy miért tartja emberellenesnek az új szabályozást, és hogy miért érint ez többeket, mint a szexuális kisebbségek csoportjait.

Egy történetet mesélnék el úgy 15 évvel ezelőttről. Egy kedves ismerősöm épp hazatért Torontóból, ahol egy melegfelvonuláson kapott apróságot mutatott meg nekem. Mivel abban az évben (is) itthon komolyabb atrocitások mellett zajlott a budapesti Pride-felvonulás, megkérdeztem, vajon Kanadában hogyan állnak ehhez az ellenzők. Mint kiderült Torontóban egy keresztény közösség éppen közös imát szervezett a mássággal élők lelki üdvéért, ahova mindenkit vártak egy közeli templomba. Bár sem vallásos nem vagyok, sem nem gondolom, hogy bármilyen módon jogunk vagy feladatunk lenne megváltoztatni emberek szexuális irányultságát, de ez a megoldás, bevallom, meglehetősen tetszett. Az illetőknek volt egy hitük és meggyőződésük, amit saját körükben gyakoroltak is. Mikor (egyébként sokáig ott élő) ismerősömet megkérdeztem, hogy oké, mindez szép, de balhé nem volt-e a felvonuláson, teljesen értetlenül nézett rám: „Minek mentek volna oda, ha egyszer nem értenek egyet velük?!” Hát, igen, ez arrafelé ennyire egyértelmű volt.

Amit tegnap a Parlamentben elfogadtak a honatyák és -anyák, azt hívják pedofiltörvénynek, ami hiba. Mostanra már nyilvánvalóan látszik, hogy egy szexuális bűnöző csoportot csak álcaként használtak ahhoz, hogy egy Európában példátlanul embertelen, a társadalmat megosztó (ám a párbeszédre nem törekvő), egy egész csoportot ab ovo megbélyegző törvényt hozzanak. Adná magát, hogy „melegtörvénynek” vagy – nem kerülgetve a forró kását – homofób törvénynek nevezzük.

De én itt sem állnék meg: a kedden az Országgyűlés többsége által elfogadott törvény egyszerűen emberellenes.
Mikor egy kommentszekcióban kifejtettem a véleményem a törvényről, egy vicceskedő ellenoldali röhögős emojik mellett megjegyezte, hogy: „Érintett vagy a témában, mi?” Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy: igen. Harmincas éveiben járó, heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiként naná, hogy érintett vagyok abban, ha hozzám rengeteg dologban hasonló honfitársaimat egy születéskor eldőlő adottságuk miatt nemhogy másodrendű, de kifejezetten nem kívánatos állampolgárnak tartanak. Érintettebb már nem is lehetnék. Rendkívül ostoba az, aki nem veszi észre, hogy ő is érintett. Mindannyian azok vagyunk, még ha sokan most legyintve azt is gondolják, hogy „Hja, már megint hisztiznek a buzik!” Ilyesmi esetekben nagyon óvatosan kell fogalmazni, de szeretném, ha egy pillanatra belegondolnánk azokba az időkbe,

amikor utoljára kellett honfitársainknak így vagy úgy bűnhődniük azért, amilyennek születtek. Hol vagyonelkobzással, hol megkülönböztető jelzéssel – hol pedig 18-as karikával és 22 óra utánra száműzve.
Az elmúlt napokban sokan belementek abba a kérdésbe, hogy ezt most vajon miért kellett. Érdekes megoldások születtek, valószínűleg van bennük igazság. Jó ez a törvény a koronavírus utáni részben talán megtépázott renomé visszaállítására azzal, hogy egyben tartja a tábort egy új ellenségkép kialakításával. És valószínűleg az sem elvetendő ötlet, hogy igyekeztek olyan törvényt alkotni, amivel potenciálisan szétszabdalhatják a számukra oly kellemetlen (és oly sokszor gúnyolt) „nagy politikai összefogást” is. Ez mind meglehet, de ha hátrébb lépünk, ezek a napi politikai kérdések csak apró és jelentéktelen kis foltocskák az egyébként összképében is ocsmány (az elmúlt 30 év egyik legocsmányabb) törvénykiegészítésén.

Mit állít egy egyszeri homofób a melegekről? (Most ne jöjjünk azzal, hogy nem azok: akikről itt és most beszélek, azok bizony vastagon homofóbok, bárhogy igyekeznek kozmetikázni magunkat, akárhogy lobogtatják a Freddie Mercury-lemezüket vagy takaróznak azzal, hogy Oli úr volt a kedvenc Szomszédok-szereplőjük). „A melegekkel semmi baj nem lenne, ha nem nyomulnának ennyire”. Azaz, ha csendben, meghúzódva gyakorolnák teljesen alapvető emberi jogukat a szeretetre. Ismerős? Néhány éve Orbán Viktor is „megdicsérte” azokat a homoszexuálisokat, akik „tudnak viselkedni”, akik nem „provokálnak”. „Akkor most mi vagyunk a jó buzik?” - tette fel a legendás és zseniálisan találó kérdést a Kossuth-díjas Kulka János. Aki hamarosan ilyeneket lehet, hogy csak 22 óra után tehet fel. Egyáltalán: szerepelhet ő még a tévében 18-as karika nélkül? Énekelve például a több értelmezés szerint a másság himnuszaként is felfogható Hallelujah című Leonard Cohen-dalt? Kínzó kérdés, és sokkal komolyabb jelentőségű, mint sokan gondolják.

Szóval homofóbék szerint a melegek állítólag túlságosan nyomulnak, és mit ad isten: ott az utalás a törvényben! Nem tehetik be a lábukat az iskolákba olyan szervezetek, akik akár csak utalás szintjén is beszélnének arról, hogy létezhetnek a többségtől eltérő szexuális irányultságú egyének. Nem „nyomulhatnak” be a gyerekek életébe olyan szakértők(!) sem, akik adott esetben egy fiatalnak tudnának segíteni azzal, hogy megmutatnák: „nem vagy egyedül, amit érzel, teljesen normális, segítünk abban, hogy ezzel együtt tudj élni”. Ehelyett a törvénykiegészítés az amúgy is zaklatott és zavart tinédzsernek kimondja: „amit érzel és amivel vívódsz magadban, az bűn. Te egy két lábon járó tizennyolcas karika vagy, sötétedésig itt látni sem akarunk”.

Ha eddig is voltak tizenévesek, akik nem bírva az érzéseikkel és a környezetük által rájuk nehezedő nyomással, inkább a halált választották a szenvedések helyett, mi várható akkor, ha az állam, amiben élnek, deklaráltan is kirekeszti őket a társadalomból?
Nem kell szeretni vagy pártolni a melegeket ahhoz, hogy felismerjük, amit fentebb említettem: az új szabályok nem melegellenesek, hanem emberellenesek.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Magyarország Országgyűlésének választott képviselői közül több mint másfél százan (igen, a "szent leváltó összefogás" tagjai is) minden idők legprimitívebb, legalpáribb és legaljasabb melegellenes tételére húzták fel javaslatukat: a pedofilok és a homoszexuálisok összemosására. Egy percig se gondoljuk, hogy a képviselők ne tudnák, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. (Na jó, legyünk megengedőek: az elmúlt évek politikusi nyilatkozataiból kiindulva talán mégis lehet, hogy néhányan valóban megrekedtek ezen a szinten.) Ez az összemosás semmi más, mint a legalantasabb érzelmekkel való tudatos játék. Egy olyan veszélyes és kegyetlen játék, amit általában a legvaskosabb diktatúrákban "játszanak" – és most, a 21. század harmadik évtizedében az Európai Unió egyik tagállamában is.
Civil szervezetek kezdeményezésére több ezren tiltakoztak hétfőn a Parlamentnél a homofób törvénykiegészítés ellen.
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Minden bizonnyal a szöveg megalkotói is érezték, hogy a szexuális másság bemutatásával senkinek nem a népszerűsítés a célja, hanem a megismertetés, az elfogadás erősítése. Úgyhogy akkurátusan, egyszersmind a leggonoszabb módon kiegészítették azzal, hogy a fiatalok soha ne is láthassanak ilyet. Mert nem szabad - sem látni, sem ilyennek lenni. Ezután viszont semmi túlzás nincs abban, amit sz RTL Magyarország üzent.

A Harry Potter- és a Bridget Jones-filmek is tiltólistára kerülhetnek az RTL szerint, ha elfogadják a módosított pedofiltörvényt

A televíziós csatorna szerint a múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

Persze a rendelkezés nem fogalmaz ennél részletesebben (az efféle szövegek sosem teszik), így a szabály gumi volta miatt ki-ki kedvére büntetheti az iskolai tanárt, aki mondjuk Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című, homoerotikus vonallal fűszerezett művét mutatja be. Vagy akár meg akarja ismertetni Márai Sándor rendkívül fontos, Egy polgár vallomásai című művének teljes szövegét, olyan mondatokkal, mint például: „A legtöbb ember néha homoszexuális, néha nem az”.

Kérdezhetném, hogy ennek az őrületnek vajon hol van a vége, de az igazság az, hogy azt sem nagyon látjuk, hol kezdődik.
Egyáltalán beszélhetünk-e a fiataloknak Csajkovszkijról, az említett Wilde-ról, Verlaine-ről és Rimbaud-ról (nem beszélve kettejük viharos kapcsolatáról), Pilinszky Jánosról? És amíg pont nem kerül az irodalomtörténeti vita végére, énekelhetjük, taníthatjuk-e a jó eséllyel homoszexuális Kölcsey Ferenc Himnusz című művét?

Én nem vagyok meleg - de erről nem tehetek. Sokan mások azok – és épp annyira nem tehetnek róla, mint én az ellenkezőjéről.
Nem akarnak plusz jogokat, de ahhoz ragaszkodnának, hogy annyi illesse meg őket, mint engem. Miért gondolunk vajon sokszor a jogra úgy, mint egy véges dologra? Amiből ha rajtam kívül részesül valaki, akkor az én érdekeim sérülnek? Ha Zsolt és Judit összeházasodnának, ezt akkor is gond nélkül megtehetik, ha János és Zoltán is részesülhetnek ebből az alapvető jogból. Ha Zsófia és Adrienn egy párként örökbe fogadhatnak egy gyereket, miért gondoljuk azt, hogy ez sérti Gábor és Szilvia családalapításának jogait? Márpedig aki a családok védelmében korlátozná a melegek jogait a fenti dolgokban, az ezt gondolja. És vajon az a gondolat honnan jön, hogy ha valaki szembesül azzal, hogy léteznek melegek, maga is azzá akar válni? Annyi mindent látunk felnőtt korunkig a filmekben, klipekben, Híradóban vagy akár csak a mindennapokban, és a töredékét sem akarjuk magunk megélni.

Meggyőződésem, hogy ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak házasságra, családalapításra, bujkálásmentes életre, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből.
Amikor fiatal fiúként majd felnőtt férfiként a páromról kérdeztek, sosem kellett köhécselve elmismásolnom a kérdést. Amikor a munkahelyemen jelezték, hogy egy összejövetelre elhozhatom az élettársam is, sosem kellett kimentenem magam (vagy őt), esetleg hosszan tépelődnöm, hogy jó ötlet-e felvállalnom mások előtt. Az utcán bármikor megfoghattam szerelmem kezét, a parkban bármikor megcsókolhattam – anélkül, hogy emiatt atrocitás vagy megvetés lett volna a jutalmunk. Ez az a dolog, amit egyáltalán nem irigylek el meleg honfitársaimtól, hovatovább boldoggá tenne, ha ezt mindenki szabadon megélhetné.

Nem tudom megérteni, hogy másoknak miért fáj ez ennyire. Azt pedig végképp nem tudom – mert nem lehet, sőt nem szabad – elfogadni, hogy az eddig is csak nyomokban meglévő, törékeny egyenlőséget egy ország vezetése deklaráltan elvegye a körülöttünk elő emberek egy részétől.

Ne a melegek miatt álljunk ki a súlyosan homofób és emberellenes törvény ellen – hanem magunk, mindannyiunk miatt.

meleg-par_pixa-resized-970.jp2.jpg
 
javítani a képviselők versenyén.
Megkérdeztem a szomszédokat (éppen itthon vagyok), még ők sem rendelkeznek semmilyen információval még a lehetséges jelöltekkel kapcsolatban sem.
Nem úgy tűnik, hogy bárkit is érdekelne, vagy bárki is mozgolódna az előválasztásra.
Vagy az utcáról akarnak jelölteket toborozni az utolsó pillanatban?
 
Megkérdeztem a szomszédokat (éppen itthon vagyok), még ők sem rendelkeznek semmilyen információval még a lehetséges jelöltekkel kapcsolatban sem.
Nem úgy tűnik, hogy bárkit is érdekelne, vagy bárki is mozgolódna az előválasztásra.
Vagy az utcáról akarnak jelölteket toborozni az utolsó pillanatban?
Ki tudja?:))
Inkább úgy tűnik mintha ránk akarnák már most fogni a sikertelenségüket hogy nem vagyunk elég aktívak.....
 
Inkább úgy tűnik mintha ránk akarnák már most fogni a sikertelenségüket hogy nem vagyunk elég aktívak.....
Nem olvasod Te a commenteket?
Nem az a baj, hogy nem vagyunk elég aktivak, hanem az hogy birkál vagyunk!
(feltételezem ettol majd mindenki az ellenzékre fog szavazni, nehogy birkanak mondjak)
 
Megkérdeztem a szomszédokat (éppen itthon vagyok), még ők sem rendelkeznek semmilyen információval még a lehetséges jelöltekkel kapcsolatban sem.
Nem úgy tűnik, hogy bárkit is érdekelne, vagy bárki is mozgolódna az előválasztásra.
Vagy az utcáról akarnak jelölteket toborozni az utolsó pillanatban?
Légyszi, ne bomlassz, legalább itt ne.. Menj el az előválasztásra, 3 hét múlva, kövesd.. Lesz.. De ne feledd: már diktatúra ellen vagy mellett vagy :( Most nincs más választás, és ha épp nem akarod azt, ami most van, akkor még hozzá is tehetsz egy imát, hogy kiírják a választást, mert valószínű nem fogják vészhelyzetre hivatkozva.. és akkor majd mindegy liberális, fasiszta, szocialista v. kormánypártok.. Mert marad a miniduce amíg a COVID helyzet áll.. aztán már mindörökké.. És a legjobb, töröltem a mondatom végét.. "Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van.."
 
Légyszi, ne bomlassz, legalább itt ne.. Menj el az előválasztásra, 3 hét múlva, kövesd.. Lesz.. De ne feledd: már diktatúra ellen vagy mellett vagy :( Most nincs más választás, és ha épp nem akarod azt, ami most van, akkor még hozzá is tehetsz egy imát, hogy kiírják a választást, mert valószínű nem fogják vészhelyzetre hivatkozva.. és akkor majd mindegy liberális, fasiszta, szocialista v. kormánypártok.. Mert marad a miniduce amíg a COVID helyzet áll.. aztán már mindörökké.. És a legjobb, töröltem a mondatom végét.. "Ahol zsarnokság van, ott zsarnokság van.."
Azért ha lassan is de, jönnek a meghívók a különböző jelöltektől a fórumokra.
 
Megkérdeztem a szomszédokat (éppen itthon vagyok), még ők sem rendelkeznek semmilyen információval még a lehetséges jelöltekkel kapcsolatban sem.
Nem úgy tűnik, hogy bárkit is érdekelne, vagy bárki is mozgolódna az előválasztásra.
Vagy az utcáról akarnak jelölteket toborozni az utolsó pillanatban?
ILyenkor mindig eszembe jut hogy a koz tv mire is van? ha nem mutatkozhatnak be a jeloltek. Orban nem all ki vitazni mert egy besz@ri alak golyoallo mellenybe .
Az a keves media felulet, az keves, mint irod is nem jut el a szavazokhoz.
NEm az ellenzek a hibas hanem, hogy egy tv egy radio amit csak a netre kenyszeritettek van egyaltalan bemutatkozasi lehetosegkent . Klubradio Atv.
De hogy oszinte legyek azert a fideszesek is ertelemes tanult emberek akik lathatjak a Tiborcka vagy Meszaros gyarapodasat , lathatjak es belul erzik is a borzalmas korupciot vajon milyen erkolcsi mercevel mernek?
77 milliard Norveg tamogatast ki lehet dobni az ablakon miert is? rongyrazas?- mi nagyon gazdagok vagyunk , vagy "vagy nekem vagy senkinek"alapon dont a fonok.
Csak latjak a fidesznyikok is lenne hova kolteni ezt a sok penzt .
Ezer kerdesem lenne a fidesz szavazokhoz, miert is ragaszkodnak Orbanhoz? KUlpolitikaija csapi valo,Pegazus ugy az elso kozott a fideszbe torteno lehallgatasrokra derult feny CSikan Attila stb. Gemesi aki szinten konzervativ politikus kamara elnoke se nem DK-s se nem Mszp -s..
Van olyan naviva a fideszbe aki ugy gondolja ot nem hallgatja le a fonok? megbizik benne?
Kene olvasgatni Orban ur problemairol es feheren feketen le van irva, minden kenyszer lepese, amit csak tudnak a fideszbe, ot mar nem tudja kikuralni KAisler a Bibliaval .
So, az ellenzekbe mind a 6 indulo kulonbozo partok ideologiakat megtalalhatja a baratod. Ket jobboldali part is van aki lehetne valasztani a fidesz helyet.
Raadasul a fidesz a kormany penzevel korteskedik magasfenyu papirnyomtatas a kozultaciora, az orias reklam erdok a kormany emok,, + a tv + a ujsagok 90% .
Ezzel a kidobott milliardokkal nem lehet versenyre kellni, de meg veletlenul sincs egyforma esely igy aki tudja adja at a 6 jelolt valasztasi lehetoseget.
 
ILyenkor mindig eszembe jut hogy a koz tv mire is van? ha nem mutatkozhatnak be a jeloltek. Orban nem all ki vitazni mert egy besz@ri alak golyoallo mellenybe .
Az a keves media felulet, az keves, mint irod is nem jut el a szavazokhoz.
NEm az ellenzek a hibas hanem, hogy egy tv egy radio amit csak a netre kenyszeritettek van egyaltalan bemutatkozasi lehetosegkent . Klubradio Atv.
Melitta, teljesen mindegy, mert nincs televízióm!
És nem én vagyok az egyedüli kakukktojás, a rokonaim, szomszédaim, ismerőseim körében egyre többnek sincs.
Nem azért, mert nem engedhetnénk meg magunknak, hanem egyszerűen nincs igény rá.
Az a keves media felulet, az keves, mint irod is nem jut el a szavazokhoz.
NEm az ellenzek a hibas hanem, hogy egy tv egy radio amit csak a netre kenyszeritettek van egyaltalan bemutatkozasi lehetosegkent . Klubradio Atv.
Még annyit fűznék hozzá, hogy sem az én, sem az utánam következő már generáció nem a televízióból szerzi az információt.
Egyszerűen azért nem, mert nincs időnk órákat tölteni a készülék előtt, várva az érdemi információra a reklámok végeláthatatlan tengere között.
Filmeket is online nézünk, akkor, amikor az időpont nekünk megfelelő.
Az interneten azonnal hozzáférünk, vagy hozzá kellene férnünk minden bennünket érintő kérdéshez, válaszhoz.
 
Utoljára módosítva:
A meleg tema annyira deformalva van talalva, hogy lassan mar az lesz a normalis, ha meleg vagy es nem hetereo. Eloiteleteim nincsenek a melegek irant, viszont engem akkor fognak megyozni, hogy ez normalis mikor az allatok kozott egy donto letszam ugyanugy meleg lesz es az azonos nemu tarsaval fog nemi orome lenni. Tenyleg nem akarok megserteni senkit, tegyen amit jonak lat viszont ne akarjon meggyozni, hogy melegnek lenni termeszetes.
 
A homofób törvény megalkotója és szószólója, Kocsis Máté avatta a közismerten leszbikus Tormay Cécile szobrát. A 2012-ben tartott avatáson jelen volt Lezsák Sándor, a parlament akkori fideszes alaelnöke is. Tormay Cécile nem a homoszexualitása, hanem az antiszemitizmusa miatt kapott szobrot a Fidesztől,
Ha gyerekeknek tanítanak egy olyan magyar írónőről, aki Zichy Raffaelné Pallavicini Eduardina grófnővel folytatott (mások mellett) botrányos leszbikus viszonyt (amiért a férj évekig húzódó pert is indított), nem minősülne-e a homoszexualitás népszerűsítésének?
Ezért Kocsis Máté Tormay Cécile szobrának avatásával a homoszexualitást népszerűsítette. A szobor előtt gyerekek sétálhatnak, akiknek lelkében súlyos károkat okozhat a leszbikus szobor, s előfordulhat, hogy ettől keresztény magyar lányok nemcsak antiszemiták, hanem leszbikusok is lesznek. S míg az első kívánatos, a másik a törvény által tiltott. Márpedig a közelben van iskola és templom is.
Dúró Dóra az eseményről, amelyen nem ledöntötte és ledarálta a leszbikus Tormay Cécile szobrát, hanem méltató beszédet mondott, Tormay-t “hazája szerelmesének” nevezte. Ezek szerint hazája szerelmese lehet egy homoszexuális és hírhedt leszbikus is, feltéve, hogy antiszemita. Nem véletlen, hogy a leszbikus írónő ünneplésére Nagypénteken került sor, amikor az antiszemiták ideológiája szerint a zsidók keresztre feszítették Jézust, aki a történelem viharában elveszítette zsidó jellegét, akárcsak a Felcsútnak adott TAO a közpénz jellegét, és az antiszemita Tormay a leszbikus jellegét.
Tormay Cécile 1932-ben „Magyarország asszonyai nevében” személyesen köszöntötte üdvözlő beszéddel és ajándékkal Benito Mussolinit és az olasz fasizmust. Magáról kijelentette, hogy ő már Mussolini előtt fasiszta eszméket vallott. Mi lesz, ha ennek nyomán észrevétlenül elszaporodnak a leszbikus magyar fasiszták, és egyszer ők köszöntik a magyar nők nevében Orbán Viktort, mint elődjük Mussolinit?
(az amerikai népszava)
 
P
Magam részéről (büszke heteroszexuális családapa vagyok két gyönyörű nagylány apukája) engem személyemben sért az a bánásmód, amiben a Magyarországon most az LMBTQ közösségnek része van sajnos! Egykori Fidesz szavazóként én is bűnrészes vagyok ebben (és az Orbán slepp összes más simlijében is) ezért szégyenkezem, és elnézést kérek mindenkitől, akiket ez negatívan érint! Iróniának tűnhet, de tényleg őszinte, jövőre tudom kire szavazzak, remélem megpróbálják enyhíteni az eddig okozott károkat
 
Mekkora felháborodást vált ki az emberekből mikor arról olvasnak, hogy egyes országokban megölik, kivégzik a melegeket. Holott akik felháborodnak és habzó szájjal tiltakoznak semmiben sem különbek a gyilkosoktól.
Azok gyakorlatilag semmisítik meg ezeket az embereket, a tiltakozók pedig elméletileg irtják őket!
Úgy tudom nem tehetnek arról, hogy ilyenek. Így születtek, nem?
 
A meleg tema annyira deformalva van talalva, hogy lassan mar az lesz a normalis, ha meleg vagy es nem hetereo. Eloiteleteim nincsenek a melegek irant, viszont engem akkor fognak megyozni, hogy ez normalis mikor az allatok kozott egy donto letszam ugyanugy meleg lesz es az azonos nemu tarsaval fog nemi orome lenni. Tenyleg nem akarok megserteni senkit, tegyen amit jonak lat viszont ne akarjon meggyozni, hogy melegnek lenni termeszetes.
Gyógypedgógus vagyok. A munkám része, hogy az emberek által "fogyatékosnak" mondott, mostanában "fogyatékkal élőnek", gyerekekkel foglalkoztam.

Sosem szerettem ezt az elnevezést. Azt használtam: sérült.
De ez sem jó, mert mihez képest?

Eltérő fejlődésű.
Ebben állapodtam meg. Ez most jó.
Jó lenne, ha értenék.
A tanítványaim egészek, nem fogyatékosok, de mások, mint az átlag.

A homoszexuálisok, a melegek is mások. Ez a többség számára valóban nem természetes. Nincs mit szégyellni ezen sem. Akár egy mozgássérült, vagy vak ember. Mindig furcsák lesznek annak, aki nem ismeri őket. Ők is tudják ezt.

Eltérő fejlődésűek.
A melegek is.

Ez nem hiba, nem betegség, nem büntetendő, nem lenézendő, de nem is érdem.
Fogadjuk el, hogy mások.
Ennél, szerintem, ők sem akarnak többet.
 
A melegség nem természetes dolog! Mint nem meleg el sem tudom képzelni, hogy egy másik férfi simogasson, csókoljon!!! Még a gondolatra is felfordul a gyomrom!!!! A melegek a nőket nézik ellenérzéssel! Ha természetes lenne a melegség, akkor nagyon kevés gyerekáldás lenne, ugyanis férfit nem nagyon hallani, hogy életet ad egy csecsemőnek.
 
:rohog::rohog::rohog:

Lehet hogy a hír viccesnek hangzik de, ez ismét egy jó pont a kormánynak.
Megcáfolni nem lehet a hírt hisz igaz. Persze hogy megriassza megrémiszti az embereket mert a fiatalok gondolatilag és testileg ép a legsérülékenyebb időszakban vannak 14 év körül.
 
:rohog::rohog::rohog:

gumelig, én nem tartom olyan viccesnek, hogy az ilyen és ehhez hasonló pro- és ellenpropapandák döntik a választások kimenetelét.
Arra ékes bizonyíték, hogy az idiótákat nem a választók, hanem a választandók között kell keresni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47

Statisztikák

Témák
38,269
Üzenet
4,827,738
Tagok
617,027
Legújabb tagunk
Bogi996
Oldal tetejére