Ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből

Szerzőnk szerint nemhogy nem pedofilellenes, de még csak nem is kizárólag melegellenes a kedden a Parlament által elfogadott törvény. Publicisztikájában arra próbál rávilágítani, hogy miért tartja emberellenesnek az új szabályozást, és hogy miért érint ez többeket, mint a szexuális kisebbségek csoportjait.

Egy történetet mesélnék el úgy 15 évvel ezelőttről. Egy kedves ismerősöm épp hazatért Torontóból, ahol egy melegfelvonuláson kapott apróságot mutatott meg nekem. Mivel abban az évben (is) itthon komolyabb atrocitások mellett zajlott a budapesti Pride-felvonulás, megkérdeztem, vajon Kanadában hogyan állnak ehhez az ellenzők. Mint kiderült Torontóban egy keresztény közösség éppen közös imát szervezett a mássággal élők lelki üdvéért, ahova mindenkit vártak egy közeli templomba. Bár sem vallásos nem vagyok, sem nem gondolom, hogy bármilyen módon jogunk vagy feladatunk lenne megváltoztatni emberek szexuális irányultságát, de ez a megoldás, bevallom, meglehetősen tetszett. Az illetőknek volt egy hitük és meggyőződésük, amit saját körükben gyakoroltak is. Mikor (egyébként sokáig ott élő) ismerősömet megkérdeztem, hogy oké, mindez szép, de balhé nem volt-e a felvonuláson, teljesen értetlenül nézett rám: „Minek mentek volna oda, ha egyszer nem értenek egyet velük?!” Hát, igen, ez arrafelé ennyire egyértelmű volt.

Amit tegnap a Parlamentben elfogadtak a honatyák és -anyák, azt hívják pedofiltörvénynek, ami hiba. Mostanra már nyilvánvalóan látszik, hogy egy szexuális bűnöző csoportot csak álcaként használtak ahhoz, hogy egy Európában példátlanul embertelen, a társadalmat megosztó (ám a párbeszédre nem törekvő), egy egész csoportot ab ovo megbélyegző törvényt hozzanak. Adná magát, hogy „melegtörvénynek” vagy – nem kerülgetve a forró kását – homofób törvénynek nevezzük.

De én itt sem állnék meg: a kedden az Országgyűlés többsége által elfogadott törvény egyszerűen emberellenes.
Mikor egy kommentszekcióban kifejtettem a véleményem a törvényről, egy vicceskedő ellenoldali röhögős emojik mellett megjegyezte, hogy: „Érintett vagy a témában, mi?” Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy: igen. Harmincas éveiben járó, heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiként naná, hogy érintett vagyok abban, ha hozzám rengeteg dologban hasonló honfitársaimat egy születéskor eldőlő adottságuk miatt nemhogy másodrendű, de kifejezetten nem kívánatos állampolgárnak tartanak. Érintettebb már nem is lehetnék. Rendkívül ostoba az, aki nem veszi észre, hogy ő is érintett. Mindannyian azok vagyunk, még ha sokan most legyintve azt is gondolják, hogy „Hja, már megint hisztiznek a buzik!” Ilyesmi esetekben nagyon óvatosan kell fogalmazni, de szeretném, ha egy pillanatra belegondolnánk azokba az időkbe,

amikor utoljára kellett honfitársainknak így vagy úgy bűnhődniük azért, amilyennek születtek. Hol vagyonelkobzással, hol megkülönböztető jelzéssel – hol pedig 18-as karikával és 22 óra utánra száműzve.
Az elmúlt napokban sokan belementek abba a kérdésbe, hogy ezt most vajon miért kellett. Érdekes megoldások születtek, valószínűleg van bennük igazság. Jó ez a törvény a koronavírus utáni részben talán megtépázott renomé visszaállítására azzal, hogy egyben tartja a tábort egy új ellenségkép kialakításával. És valószínűleg az sem elvetendő ötlet, hogy igyekeztek olyan törvényt alkotni, amivel potenciálisan szétszabdalhatják a számukra oly kellemetlen (és oly sokszor gúnyolt) „nagy politikai összefogást” is. Ez mind meglehet, de ha hátrébb lépünk, ezek a napi politikai kérdések csak apró és jelentéktelen kis foltocskák az egyébként összképében is ocsmány (az elmúlt 30 év egyik legocsmányabb) törvénykiegészítésén.

Mit állít egy egyszeri homofób a melegekről? (Most ne jöjjünk azzal, hogy nem azok: akikről itt és most beszélek, azok bizony vastagon homofóbok, bárhogy igyekeznek kozmetikázni magunkat, akárhogy lobogtatják a Freddie Mercury-lemezüket vagy takaróznak azzal, hogy Oli úr volt a kedvenc Szomszédok-szereplőjük). „A melegekkel semmi baj nem lenne, ha nem nyomulnának ennyire”. Azaz, ha csendben, meghúzódva gyakorolnák teljesen alapvető emberi jogukat a szeretetre. Ismerős? Néhány éve Orbán Viktor is „megdicsérte” azokat a homoszexuálisokat, akik „tudnak viselkedni”, akik nem „provokálnak”. „Akkor most mi vagyunk a jó buzik?” - tette fel a legendás és zseniálisan találó kérdést a Kossuth-díjas Kulka János. Aki hamarosan ilyeneket lehet, hogy csak 22 óra után tehet fel. Egyáltalán: szerepelhet ő még a tévében 18-as karika nélkül? Énekelve például a több értelmezés szerint a másság himnuszaként is felfogható Hallelujah című Leonard Cohen-dalt? Kínzó kérdés, és sokkal komolyabb jelentőségű, mint sokan gondolják.

Szóval homofóbék szerint a melegek állítólag túlságosan nyomulnak, és mit ad isten: ott az utalás a törvényben! Nem tehetik be a lábukat az iskolákba olyan szervezetek, akik akár csak utalás szintjén is beszélnének arról, hogy létezhetnek a többségtől eltérő szexuális irányultságú egyének. Nem „nyomulhatnak” be a gyerekek életébe olyan szakértők(!) sem, akik adott esetben egy fiatalnak tudnának segíteni azzal, hogy megmutatnák: „nem vagy egyedül, amit érzel, teljesen normális, segítünk abban, hogy ezzel együtt tudj élni”. Ehelyett a törvénykiegészítés az amúgy is zaklatott és zavart tinédzsernek kimondja: „amit érzel és amivel vívódsz magadban, az bűn. Te egy két lábon járó tizennyolcas karika vagy, sötétedésig itt látni sem akarunk”.

Ha eddig is voltak tizenévesek, akik nem bírva az érzéseikkel és a környezetük által rájuk nehezedő nyomással, inkább a halált választották a szenvedések helyett, mi várható akkor, ha az állam, amiben élnek, deklaráltan is kirekeszti őket a társadalomból?
Nem kell szeretni vagy pártolni a melegeket ahhoz, hogy felismerjük, amit fentebb említettem: az új szabályok nem melegellenesek, hanem emberellenesek.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Magyarország Országgyűlésének választott képviselői közül több mint másfél százan (igen, a "szent leváltó összefogás" tagjai is) minden idők legprimitívebb, legalpáribb és legaljasabb melegellenes tételére húzták fel javaslatukat: a pedofilok és a homoszexuálisok összemosására. Egy percig se gondoljuk, hogy a képviselők ne tudnák, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. (Na jó, legyünk megengedőek: az elmúlt évek politikusi nyilatkozataiból kiindulva talán mégis lehet, hogy néhányan valóban megrekedtek ezen a szinten.) Ez az összemosás semmi más, mint a legalantasabb érzelmekkel való tudatos játék. Egy olyan veszélyes és kegyetlen játék, amit általában a legvaskosabb diktatúrákban "játszanak" – és most, a 21. század harmadik évtizedében az Európai Unió egyik tagállamában is.
Civil szervezetek kezdeményezésére több ezren tiltakoztak hétfőn a Parlamentnél a homofób törvénykiegészítés ellen.
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Minden bizonnyal a szöveg megalkotói is érezték, hogy a szexuális másság bemutatásával senkinek nem a népszerűsítés a célja, hanem a megismertetés, az elfogadás erősítése. Úgyhogy akkurátusan, egyszersmind a leggonoszabb módon kiegészítették azzal, hogy a fiatalok soha ne is láthassanak ilyet. Mert nem szabad - sem látni, sem ilyennek lenni. Ezután viszont semmi túlzás nincs abban, amit sz RTL Magyarország üzent.

A Harry Potter- és a Bridget Jones-filmek is tiltólistára kerülhetnek az RTL szerint, ha elfogadják a módosított pedofiltörvényt

A televíziós csatorna szerint a múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

Persze a rendelkezés nem fogalmaz ennél részletesebben (az efféle szövegek sosem teszik), így a szabály gumi volta miatt ki-ki kedvére büntetheti az iskolai tanárt, aki mondjuk Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című, homoerotikus vonallal fűszerezett művét mutatja be. Vagy akár meg akarja ismertetni Márai Sándor rendkívül fontos, Egy polgár vallomásai című művének teljes szövegét, olyan mondatokkal, mint például: „A legtöbb ember néha homoszexuális, néha nem az”.

Kérdezhetném, hogy ennek az őrületnek vajon hol van a vége, de az igazság az, hogy azt sem nagyon látjuk, hol kezdődik.
Egyáltalán beszélhetünk-e a fiataloknak Csajkovszkijról, az említett Wilde-ról, Verlaine-ről és Rimbaud-ról (nem beszélve kettejük viharos kapcsolatáról), Pilinszky Jánosról? És amíg pont nem kerül az irodalomtörténeti vita végére, énekelhetjük, taníthatjuk-e a jó eséllyel homoszexuális Kölcsey Ferenc Himnusz című művét?

Én nem vagyok meleg - de erről nem tehetek. Sokan mások azok – és épp annyira nem tehetnek róla, mint én az ellenkezőjéről.
Nem akarnak plusz jogokat, de ahhoz ragaszkodnának, hogy annyi illesse meg őket, mint engem. Miért gondolunk vajon sokszor a jogra úgy, mint egy véges dologra? Amiből ha rajtam kívül részesül valaki, akkor az én érdekeim sérülnek? Ha Zsolt és Judit összeházasodnának, ezt akkor is gond nélkül megtehetik, ha János és Zoltán is részesülhetnek ebből az alapvető jogból. Ha Zsófia és Adrienn egy párként örökbe fogadhatnak egy gyereket, miért gondoljuk azt, hogy ez sérti Gábor és Szilvia családalapításának jogait? Márpedig aki a családok védelmében korlátozná a melegek jogait a fenti dolgokban, az ezt gondolja. És vajon az a gondolat honnan jön, hogy ha valaki szembesül azzal, hogy léteznek melegek, maga is azzá akar válni? Annyi mindent látunk felnőtt korunkig a filmekben, klipekben, Híradóban vagy akár csak a mindennapokban, és a töredékét sem akarjuk magunk megélni.

Meggyőződésem, hogy ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak házasságra, családalapításra, bujkálásmentes életre, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből.
Amikor fiatal fiúként majd felnőtt férfiként a páromról kérdeztek, sosem kellett köhécselve elmismásolnom a kérdést. Amikor a munkahelyemen jelezték, hogy egy összejövetelre elhozhatom az élettársam is, sosem kellett kimentenem magam (vagy őt), esetleg hosszan tépelődnöm, hogy jó ötlet-e felvállalnom mások előtt. Az utcán bármikor megfoghattam szerelmem kezét, a parkban bármikor megcsókolhattam – anélkül, hogy emiatt atrocitás vagy megvetés lett volna a jutalmunk. Ez az a dolog, amit egyáltalán nem irigylek el meleg honfitársaimtól, hovatovább boldoggá tenne, ha ezt mindenki szabadon megélhetné.

Nem tudom megérteni, hogy másoknak miért fáj ez ennyire. Azt pedig végképp nem tudom – mert nem lehet, sőt nem szabad – elfogadni, hogy az eddig is csak nyomokban meglévő, törékeny egyenlőséget egy ország vezetése deklaráltan elvegye a körülöttünk elő emberek egy részétől.

Ne a melegek miatt álljunk ki a súlyosan homofób és emberellenes törvény ellen – hanem magunk, mindannyiunk miatt.

meleg-par_pixa-resized-970.jp2.jpg
 
A Fidesz minden csatornán, a rendelkezésére álló összes energiával azt akarja elhitetni, hogy
nyugaton a gyerekeket, a szülök tudta, akarata nélkül szexuális "felvilágositást tartanak".
Ez itthon is létezik....a gyerekek egymás közt is megbeszélik a dolgokat és vagy jó vagy rosszul de, feldolgozzák.
Ezt is be kellene tiltani....
 
A Fidesz minden csatornán, a rendelkezésére álló összes energiával azt akarja elhitetni, hogy
nyugaton a gyerekeket, a szülök tudta, akarata nélkül szexuális "felvilágositást tartanak".

Ez egy szemen szedett hazugság!

Tudod nagyon jól, hogy itt még a fejkendön, az úszás és sportoktatáson, iskolai kiránduláson való részvételen,
a kereszten az osztályteremben, a miniszoknyán, lengging hordáson is diskurálnak az emberek,


Én nemcsak mint szülő hanem mint tanár (igaz ez régebben volt) is tudom, hogy a gimnáziumban ha szexualitás volt a téma a biológia órán, a szülök előre voltak figyelmeztetve, kikérték az együttmüködésüket.

Nem veszed észre, hogy a magyar kormány milyen játékot játszik, deformál?

Nevezzél nekem Németországban egy ovodát, vagy iskolát ahol olyan történik mint amiról Orbán vagy te beszélsz,
igérem rögtön utána nézek és felveszem a kapcsolatot a hatóságokkal, hogy nekik mi a tapasztalatuk erröl.

Mi itt egy demokráciában élünk, ha valami nem tetszik megvan a lehetöségünk utána nézni, tenni ellene.
Élj a lehetöségeddel!
Ez megint a szokásos terelés!

Amit állítottál, az HAZUGSÁG.
Nem félrebeszélés, hanem minden jóindulatot nélkülöző RÁGALOM.
A szülőnek JOGA van felvilágosítani a gyereket. Akkor, és ott, amikor és ahol ő szükségesnek látja.

Nem kell kikérnie sem a te, sem más fórumozók vagy publikum véleményét, tanácsát. A döntés egyedül az ő kezében van.

Ha sokmindenben nem is, de ebben egyetértek a fidesszel!

Én gyerekem, én felelősségem, a kibicek kussoljanak - ha ebben az alpári stílusban esetleg érthetőbb.
 
Ez itthon is létezik....a gyerekek egymás közt is megbeszélik a dolgokat és vagy jó vagy rosszul de, feldolgozzák.
Ezt is be kellene tiltani....
A gyerekek egymás között megbeszélik, jól mondod: MEGBESZÉLIK.
Ez azért nem egészen ugyanaz, mintha egy vadidegen felnőtt a saját ízlése, szájíze szerint "felvilágosítaná".
Főleg nem egy olyan, mint Ernő, aki a gyerekkel is ellentmondást nem tűrő stílusban közölné a követendő magatartást, az elvárásokat, és a miheztartást.
Ez is egyfajta ERŐSZAK.
 
Ez megint a szokásos terelés!

Amit állítottál, az HAZUGSÁG.
Nem félrebeszélés, hanem minden jóindulatot nélkülöző RÁGALOM.
A szülőnek JOGA van felvilágosítani a gyereket. Akkor, és ott, amikor és ahol ő szükségesnek látja.

Nem kell kikérnie sem a te, sem más fórumozók vagy publikum véleményét, tanácsát. A döntés egyedül az ő kezében van.

Ha sokmindenben nem is, de ebben egyetértek a fidesszel!

Én gyerekem, én felelősségem, a kibicek kussoljanak - ha ebben az alpári stílusban esetleg érthetőbb.
Kedves Casa Loma

2014-ben azt állította Orbán, hogy Brüsszel kiakarja irtani a "magyar akácot" ami az erdeink 1/4 része.
Az összes "Nemzeti Konzultáció", az összes választási kampány, a napi hírekben elhangzó jelentések arról szólnak
"mit akar, gondol, tesz az ellenzék, a világ körülöttünk", aztán jön a kérdés "akarjátok ezt?"

Nyilván, hogy a szülő felelőssége a gyermeknevelés de mit harcolsz azért ami nem áll diszpozícióba?

Ne csinálj ugy mintha egy olyan romlott társadalomban élnél itt Németországban mint azt
Orbán és Bayer Zsolt nap mint nap hazudja a médiákba.


Ezt egyszerűen meg lehetne oldani, küldök koffert, Brüsszelnek is elege van Orbánból.
 
Egyébként utánanéztem a pontos adatoknak:

A világon kb. 260 ország van, ebből 29!!!! országban engedélyezett az azonos neműek közötti házasság.
Az unión belül ez az arány némileg jobb, a 28 tagállamból 9-ben házasodhatnak.

Tehát nem "egy-két" renitensről van szó, az országok döntő többsége még mindig nem érett meg ehhez.

Gyerekvállalás: szerintem nincs a világon egyetlen ország sem (nem is lenne betartható), ahol bárkinek a gyermeknemzést ill. szülést, vagyis a természetes szaporodást jogszabállyal korlátoznák vagy betilthatnák.
Mindenki annyi utódot nemz, ill. szül, ahányat csak akar.
Még az sem elvárás sehol, hogy a létfenntartáshoz minimálisan szükséges élelmiszert vagy ivóvizet biztosítani tudja a gyerekének.
 
A gyerekek egymás között megbeszélik, jól mondod: MEGBESZÉLIK.
Ez azért nem egészen ugyanaz, mintha egy vadidegen felnőtt a saját ízlése, szájíze szerint "felvilágosítaná".
Főleg nem egy olyan, mint Ernő, aki a gyerekkel is ellentmondást nem tűrő stílusban közölné a követendő magatartást, az elvárásokat, és a miheztartást.
Ez is egyfajta ERŐSZAK.
Kedves CasaLoma

Kérlek legyél konkrét? Hol, melyik városban, melyik óvodában van Németországban az amiról beszélsz?
Megmondom sehol. Ha ilyen lenne akkor az egy bűncselekmény lenne és nem elfogadott praxis.

1628150698668.png


Németországban 2014 ota létezik hivatalosan a 3.-nem.
A magyar gyerekek értetlenül fognak állni 18 éves korukig minden álláshirdetésnél.

Te mind ápoló nem mondhatod, hogy csak m/w pácienseket kezelek a többi meg dögöljön meg.
 
Kedves CasaLoma

Kérlek legyél konkrét? Hol, melyik városban, melyik óvodában van Németországban az amiról beszélsz?
Megmondom sehol. Ha ilyen lenne akkor az egy bűncselekmény lenne és nem elfogadott praxis.

Csatolás megtekintése 1809887

Németországban 2014 ota létezik hivatalosan a 3.-nem.
A magyar gyerekek értetlenül fognak állni 18 éves korukig minden álláshirdetésnél.

Te mind ápoló nem mondhatod, hogy csak m/w pácienseket kezelek a többi meg dögöljön meg.
A szüleiktől nem is nagyon fognak hallani ilyesmit ezt a haveroktól, osztálytársaktól fogják megtudni.
Majd ők mit fognak tovább adni a gyermekeiknek,?
De, azt Ernő tudod hogy meddig fog fenn maradni ez a 3. nemes gondolkodás? Addig amíg a társadalom egyensúlyban van ha beüt egy válság akkor az első hogy a MÁSSÁG háttérbe szorul.
(más most olvastam hogy Egy német nyugdíjastól még 2015-ben koboztak el a hatóságok egy II. világháborús tankot, egy légvédelmi fegyvert és egy torpedót, de a bíróságon most nem jutnak dűlőre a felek, hogy mi legyen a háborús relikviák sorsa - írja a BBC. Ezeket a most 84 éves férfi egyébként a pincéjében tartotta, és 20 katona kellett ahhoz, hogy kihozzák onnan. )
 
Gyerekvállalás: szerintem nincs a világon egyetlen ország sem (nem is lenne betartható), ahol bárkinek a gyermeknemzést ill. szülést, vagyis a természetes szaporodást jogszabállyal korlátoznák vagy betilthatnák.
Mindenki annyi utódot nemz, ill. szül, ahányat csak akar.
Ezt lehet hogy feszült állapotban írhattad mert tudod van ország ahol szabályozzák a születési számot.
 
A szüleiktől nem is nagyon fognak hallani ilyesmit ezt a haveroktól, osztálytársaktól fogják megtudni.
Majd ők mit fognak tovább adni a gyermekeiknek,?
De, azt Ernő tudod hogy meddig fog fenn maradni ez a 3. nemes gondolkodás? Addig amíg a társadalom egyensúlyban van ha beüt egy válság akkor az első hogy a MÁSSÁG háttérbe szorul.
(más most olvastam hogy Egy német nyugdíjastól még 2015-ben koboztak el a hatóságok egy II. világháborús tankot, egy légvédelmi fegyvert és egy torpedót, de a bíróságon most nem jutnak dűlőre a felek, hogy mi legyen a háborús relikviák sorsa - írja a BBC. Ezeket a most 84 éves férfi egyébként a pincéjében tartotta, és 20 katona kellett ahhoz, hogy kihozzák onnan. )
A "3. nemes gondolkodás" már 2014 ota törvénybe van foglalva,
itt nyugaton a "másság már háttérbe szorult", mert egy ugyan olyan természetesség mint a Hold vagy a Nap az égen.

Orbán csak azért foglalkozik vele mert recseg-ropok alatta a trón, kellenek ujabb ellenségképek mert se az akácfa kivágással, se a menekültekkel nem tud már fenyegetni.
 
A "3. nemes gondolkodás" már 2014 ota törvénybe van foglalva,
itt nyugaton a "másság már háttérbe szorult", mert egy ugyan olyan természetesség mint a Hold vagy a Nap az égen.

Orbán csak azért foglalkozik vele mert recseg-ropok alatta a trón, kellenek ujabb ellenségképek mert se az akácfa kivágással, se a menekültekkel nem tud már fenyegetni.
Várjunk még vele.....
Orbán meg nem egy vasat tart a tűzben. Amiket felsoroltál az mind működő képes a kampányban.
Nem hallottál még nagyszülőket panaszkodni hogy jajj mi lesz az unokámmal ha átnevelik....
Azokat ki fogja felvilágosítani?
SENKI.
Mert az ellenzék ahelyett hogy a magyar emberek gondolkodását , tudását venné figyelembe a nyugati eszmékhez ragaszkodik.
Nehogy sírás legyen a választások vége.......
 
Kedves CasaLoma

Kérlek legyél konkrét? Hol, melyik városban, melyik óvodában van Németországban az amiról beszélsz?
Megmondom sehol. Ha ilyen lenne akkor az egy bűncselekmény lenne és nem elfogadott praxis.

Csatolás megtekintése 1809887

Németországban 2014 ota létezik hivatalosan a 3.-nem.
A magyar gyerekek értetlenül fognak állni 18 éves korukig minden álláshirdetésnél.

Te mind ápoló nem mondhatod, hogy csak m/w pácienseket kezelek a többi meg dögöljön meg.
Kedves CasaLoma

Kérlek legyél konkrét? Hol, melyik városban, melyik óvodában van Németországban az amiról beszélsz?
Megmondom sehol. Ha ilyen lenne akkor az egy bűncselekmény lenne és nem elfogadott praxis.

Csatolás megtekintése 1809887

Németországban 2014 ota létezik hivatalosan a 3.-nem.
A magyar gyerekek értetlenül fognak állni 18 éves korukig minden álláshirdetésnél.

Te mind ápoló nem mondhatod, hogy csak m/w pácienseket kezelek a többi meg dögöljön meg.
A válaszom setni-nek szólt. Vagy már setni is te vagy?
Szólj, mert akkor azt is tiltom!
 
Kínára gondolsz?
Büntetni tudják, de megakadályozni ők sem.
Az ujgur születésszabályozás ráadásul most látványosan különbözik a kínai születésszabályozástól, hiszen Kínában nemrég engedélyezték, hogy egy családban 3 gyerek is lehessen. Ez a szabály azonban nem említi meg, hogy a kisebbségekre is vonatkozna, így náluk marad a kétgyerekes korlátozás.

A kínaiaknak ráadásul a születési kvóta túllépéséért csak pénzbírság jár, a muszlimokat viszont ugyanezért letartóztatják. Emellett arról is több hír érkezett, hogy a szabályok betartása érdekében házaspárokat választanak szét, sterilizáló eljárásokat és abortuszokat hajtanak végre. A Kínai Kommunista Párt tagadja ezt.
 
Mert az ellenzék ahelyett hogy a magyar emberek gondolkodását , tudását venné figyelembe a nyugati eszmékhez ragaszkodik.
Amely gondolkodásbeli átalakuláshoz egy-két, vagy akár három évtized is szükségeltetik, azt nem lehet beleverni egy kampány alatt az emberek fejébe.
Ugyanúgy nem, mint ahogy a homoszexualitást sem lehet kiverni az érintettek fejéből.
Elfogadás, ami oda-vissza kell hogy működjön.
 
Amely gondolkodásbeli átalakuláshoz egy-két, vagy akár három évtized is szükségeltetik, azt nem lehet beleverni egy kampány alatt az emberek fejébe.
Ugyanúgy nem, mint ahogy a homoszexualitást sem lehet kiverni az érintettek fejéből.
Elfogadás, ami oda-vissza kell hogy működjön.
Igen el kell dönteni az ellenzéknek hogy mindentudás egyetemet akar indítani vagy győzni illetve javítani a képviselők versenyén.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on dreaming58's profile.
Szia!
Sajnos elírtam a jelszót.Helyesen: DKKTi (a végén kis " I "
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Nagyon örülök, hogy a kolléganőm megmutatta ezt az oldalt. Remélem innen sok jó olvasmányt tudok letölteni és elolvasni. Ha csak tehetem, akkor olvasok. A fantázia nagyon fontos számomra. Immár túl vagyok egy könyvtárra való könyv kiolvasásán. De ez az, amiből sohasem lehet elég. Szinte minden műfajt szeretek olvasni. Talán az önéletrajzot nem. Régen sok könyvem volt, ma már nem igazán.
gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47

Statisztikák

Témák
38,269
Üzenet
4,827,738
Tagok
617,027
Legújabb tagunk
Bogi996
Oldal tetejére