Hírek Egy kis sziget a legiszákosabb a világon

Nem azok a legnagyobb alkoholfogyasztó nemzetek, amikre a legtöbben elsőként gondolnának.Az alkoholfogyasztás mértéke és a fogyasztott italfajták is jelentős eltéréseket mutatnak a világban. Ennek számos oka van a társadalmi és vallási szokásoktól kezdve, egészen odáig, hogy milyen gyümölcsök vagy gabonák érhetők el egy országban vagy térségben.

Ha lakosságarányosan nézzük az alkoholfogyasztást, akkor az európai (különösen a közép- és kelet-európai) országok állnak az élen – legalábbis a 2019-es adatok szerint, derül ki a Visual Capitalist vizsgálatából. A top 10-es listán a második Lettország, a harmadik Csehország, a negyedik Litvánia, míg az ötödik Ausztria. Magyarország a tizenhatodik a rangsorban, és előttünk áll a térségből Szlovénia, Románia és Lengyelország is.

A globális toplista élén álló ország mindazonáltal némi meglepetést okozhat, az ugyanis az óceániai Cook-szigetek. Az Amerikai Szamoa és Francia Polinézia között elhelyezkedő szigetcsoport lakossága

egy főre vetítve évi 13 liter alkoholt fogyaszt,

amivel könnyedén vezeti a világranglistát – bár a második Litvánia a 12,9 literrel elég közel áll hozzá.

iszakos.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,981
Üzenet
4,512,460
Tagok
597,486
Legújabb tagunk
Suss
Oldal tetejére