Csuhások, térdre, támadunk!

Imahadjárat indul augusztus 20-án a jövő év áprilisáig azért, hogy minél több olyan képviselő kerüljön az Országgyűlésbe, aki a Tízparancsolatnak mind a tíz pontját erkölcsi normaként fogadja el, igyekszik aszerint élni mind közéleti, mind magánemberként. Ezt mondta a Magyar Nemzetnek az imahadjárat ötletgazdája, Gál Péter, a zamárdi művelődési ház igazgatója. A cél, hogy minden településen legyen legalább egy, ezért imádkozó személy.


Imahadjárat eddig még nem volt Magyarországon, pedig, lett volna rá igény. Különösen egy olyan országban van ennek létjogosultsága, amelynek miniszterelnöke kizárólag katonás kifejezésekben képes gondolkodni. A vírust kardélre hánytuk, a brüsszeli bürokraták megtámadták Magyarországot, a miniszterelnök pedig korábban puskaporszagot szimatoló harci paripához hasonlította magát.
Imaláncól már hallottunk, a jobb templomokban pedig imádkozni szoktak Orbán Viktor születésnapján. (Május 31, ha valaki netán elfelejtené.) De most már hadjárat is lesz, őszi, téli és tavaszi, és mint mindig, megint győzni fogunk. Mi úgy szoktunk győzni, hogy felállunk a földről, leporoljuk a zakónkat, és miközben várjuk az újabb pofonokat, öklünket fenyegetően nyugat felé rázva, szitkokat szórunk a hitetlenekre.

Az természetesen üdvözlendő, hogy minél több olyan politikus legyen a parlamentben, aki a Tízparancsolat szerint él. Mint ahogyan az is jó lenne, ha minden jobb lenne. Mert bár – hála Orbán Viktornak és a Fidesznek – már most is majdnem minden nagyon jó, de sokkal jobb volna, ha még ennél is jobb lenne. Én például simán el tudnám képzelni, hogy minden nő legyen szép, a férfiak egytől egyig kockahasúak, a gyerekek pedig engedelmesek és okosak.
Ezért is sajnálatos, hogy a felhívás megálmodójának, aki civilben egy művelődési ház igazgatója, a figyelme nem terjedt ki arra, a nem elhanyagolható apróságra, hogy az imahadjárat győzelme után miként lehet majd ellenőrizni, hogy egy politikus valóban tartja-e magát a Tízparancsolathoz, vagy csak ezt híreszteli magáról.
A feladat nehéz, de a megoldás nem lehetetlen. Abból a feltételezésből kell kiindulnunk, hogy a Fidesz 133 bátor embere kivétel nélkül megfelel a Gál Péter által elvárt kívánalmaknak. Vagyis, reggeltől estig a Tízparancsolat szellemében élnek. De nemcsak ők, hanem a leszármazottaik, sőt, már az őseik is, igazolhatóan, négy felmenőig visszamenőleg.
Első megközelítésben nyilván elegendő, ha olyanok vagyunk, mint Orbán Viktor, Kövér László, vagy bármelyik kormánypárti politikus. Ha úgy vesszük, még Kósa Lajos is a Tízparancsolat szellemében él, de ha ő nem is, Deutsch Tamás biztosan. De példát vehetünk Semjén Zsoltról is, azaz, ha azt látjuk magunkon, hogy hirtelen felindulásból Svédországban helikopterről, háziasított rénszarvasra vadászunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a Tízparancsolat szellemében élünk. Ha képesek vagyunk úgy nézni, mint Kövér László házelnök, vagyis, szilaj, már-már eszelős tekintettel, és mindemellett érthetetlen szavakat mormolunk a bajuszunk alatt, akkor nagyot nem tévedünk, ha azt gondoljuk, hogy valóban a Tízparancsolat szellemében élünk.
Vagy, és most már tényleg nem untatjuk az olvasót a vég nélkül sorolható esetekkel, tételezzük fel, hogy külügyminiszterek vagyunk, és ebbéli minőségünkben nyári szabadságunkat a kormányunk által milliárdokkal megkínált nagyvállalkozó luxusjachtján töltjük. Ha egy ilyen jacht heti bérleti díja ráadásul 60 millió forintba kerül, akkor ne legyenek kétségeink, hogy amennyiben létezik a Mindenható, akkor mind a tíz ujját megnyalja, és azt mondja: barátom, te vagy az én emberem, te tényleg a Tízparancsolat szellemében éled az életed.
Ezt a pártot, amelynek ma olyan fontos a hitről való papolás, valamikor fiatal emberek alapították. Olyan lányok és fiúk, akik sokak szemében ráadásul még demokratának is látszottak. És ők voltak azok, akik az akkor még valódi kereszténydemokrata honatyák felszólalásaikor azt kiabálták a parlamenti ülésteremben, hogy Csuhások! Térdre, imához!
Érdemes volna visszatalálni a gyökerekhez, és emlékeztetni az embereket Orbán Viktor és fideszes társai istentelen indulására. Ebből következően, az imahadjáratnak stílszerűen ez lehetne a jelszava: Csuhások, térdre, támadunk!

Föld S. Péter

tiz paprancsolat.jpg
 
A magyar talibánok előre lendültek. :)

Emlékezzünk: "Volt idő – épp 30 éve –, amikor a Orbán Viktor nemhogy az „áment” nem mondta ki az egyházak kárpótlására, de egyenesen tiltakozott az Antall-kormány erről szóló törvénye ellen."

A nacionalista diktatúrák kiépítésének megvan a forgatókönyve, Orbán a legnagyobbak partitúráját másolja.
 
Csak annak írom, akit valóban érdekel: Efezusiaknak írt levél -Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak. /A keresztények /vagy legalábbis az általam ismert keresztények/ úgy gondolják, hogy a világ nem csak látható megfogható szereplőkből áll, és bizony szoktak imahadjáratot indítani. Nem egy másik ember ellen, hanem szellemi magaslatok ellen. Ezzel egyet lehet érteni, vagy nem - ez mindenkinek a magánügye. De ez sohasem egy másik élő ember ellen irányul- inkább arról szól, hogy a lehető legjobban menjenek itt a Földön a dolgok.
 
Bár ide nem illik, de a mondás is azt tartja kur..ból lesz a legjobb feleség.
*
Nehogy már' kötelező az ima, no meg a Tízparancsolat mormolássa?! Ez utóbbit jó lenne, ha jelenlegi "királyunk" gyakran és hatásosabban mondogatná önmagának reggelente a fürdőszobai tükör előtt, no meg este, lefekvéskor. Hogy jól vésse be magának a szürke állományába - hogy mihez is kellene tartania magát... Nem tudom elképzelni, hogy ha el is hadarja, be is tartja. No persze, a betartatás és a betartás a nyaloncok dolga - szerinte. Ő már minden törvényen felül kerekedett, - szerinte. Jó lenne, ha nem ringatná magát ebbe. Mert bárki felkapaszkodhat a legmagasabb posztra, annál mélyebbre eshet, nem jósolok, lehet, hogy nem lesz igazam, de az emberek nagy része elégedetlen. Kérdés, ez hogyan mutatközik meg majd a jövő évi választáskor-
 

Barkóczi Balázs


ORBÁNÉK 10 LEGNAGYOBB PROPAGANDAHAZUGSÁGA
1️⃣
„Az Orbán-kormány családbarát.” – Orbánék 2010 óta egy fillérrel sem emelték a családi pótlékot, nem hajlandóak munkaként elismerni a 18 év alatti tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyerekek otthonápolását, az ilyen gyermeket nevelő szülőknek fizethető ápolási díjat havi 30 ezer forintban maximalizálták, miközben államosítják a meddőségi klinikákat, ellehetetlenítik az egyedülálló szülők és az egynemű párok örökbefogadását, és az egyháznak játszák át a bedőlt devizahitelesek ingatlanjait.
2️⃣
„Az Orbán-kormány megbecsüli a nyugdíjasokat.” – Orbánék 2010 óta nem hajlandóak emelni a minimálnyugdíj összegét, a svájci indexálás kivezetésével pedig több mint 1 millió forintot vettek ki minden nyugdíjas zsebéből, miközben az 5,2 százalékos infláció mellett megalázóan alacsony, átlagosan 900 forintos nyugdíjkorrekcióval szúrták ki az idősek szemét a járvány alatt.
3️⃣
„Az Orbán-kormány nemzeti.” – Orbánék a gyanú szerint illegálisan, egy izraeli kémszoftver segítségével hallgatták le és figyelték meg saját állampolgáraikat, köztük újságírókat, ellenzéki politikusokat, ügyvédeket és üzletembereket mindenféle jogalap nélkül, miközben olyan, több százmilliárdos kínai és orosz hitelekkel adósították el az országot, amiket még az unokáink is fizetni fognak.
4️⃣
„Az Orbán-kormány keresztény.” – Kaleta, Szájer, Borkai... Kell még valamit mondanom?
5️⃣
„Az Orbán-kormánynak fontos az oktatás.” – Orbánék az elmúlt évtizedben elvették a tanárok túlórapénzét, a béren kívüli juttatásokat, filléres könyöradománnyal, 25 ezer forintos CBA-utalvánnyal alázták meg a táboroztató pedagógusokat, miközben folytatták a felsőoktatás és a tanárképzés szisztematikus szétverését: elüldözték a CEU-t, megkezdték az egyetemi vagyon fideszes kuratóriumokba való kiszervezését, és a tanárképzés NAT-hoz kötésével butították le a fiatal pedagógusok képzését, amiknek eredményeként idén 23 ezerrel kevesebb diákot vettek fel a felsőoktatásba, mint 2010-ben. Ma a magyar középiskolai tanárok keresete a harmadik legrosszabb az OECD tagországok között, miközben majd’ 5 ezer pedagógus. hiányzik a rendszerből
6️⃣
„Az Orbán-kormánynak fontos az egészségügy.” – Az egészségügyi intézmények tartozása már márciusban megközelítette a 30 milliárd forintot, miközben a járvány alatt leállították a kórházi szűrővizsgálatokat, műtéteket halasztottak el és betegeket raktak az utcára. A kormány június elején kiszivárgott tervei szerint Orbánék 2500-zal csökkentenék az országos aktív ágyszámot, a szolgálati jogviszony módosítása miatt pedig 1600 egészségügyi dolgozó tervezi a felmondását, miközben az orvos- és szakápolóhiány miatt több intézményben osztályok szűnnek meg, szünetel a sürgősségi ellátás (Honvédkórház), vagy az onkológiai ellátás (Péterfy Kórház), és mintegy 500 településen betöltetlen a háziorvosi praxis.
7️⃣
„Az Orbán-kormány törődik a szegényekkel.” – Miközben az elmúlt évtizedben Orbán gázszerelője az ország leggazdagabb embere lett, és a miniszterelnök kedvenc oligarchája magánrepülőin jár külföldi focimeccsekre, a külügyminiszter pedig családjával egy másik oligarcha adriai luxusjachtján nyaral, megduplázódott a nélkülözésben élő nyugdíjasok száma, és családok kerülnek napról-napra egyre kilátástalanabb helyzetbe. Ma egy átlagos szegény havi 66 ezer forintból él, 1,2 millió embernek, vagyis az ország több mint tizedének pedig esélye sincs kitörni a relatív szegénységből. Ennél is szomorúbb, hogy az UNICEF adatai szerint hazánkban mintegy 50 ezer gyermek tartósan, 200 ezer gyermek pedig időszakosan éhezik, miközben Orbán szegényügyi megbízottja, Hegedűs Zsuzsa pezsgőkre és luxuskozmetikumokra verte el a rábízott közpénzt, a kormány pedig egyre-másra vonja meg az állami támogatást olyan hátrányos helyzetű és szegény gyerekek oktatásával foglalkozó szervezetektől, mint Iványi Gáborék közössége.
8️⃣
„Az Orbán-kormány védi a nemzeti vagyont.” – A közpénzmilliárdok vadászati világkiállításra, Matolcsy-szobrokra, a Pénzügyminisztérium költöztetésére, stadionokra, lószoláriumra és gyepnapoztatóra való értelmetlen elszórása mellett Orbánék a nemzeti vagyonnal is nagyvonalúan bánnak: miközben csak az elmúlt egy évben a Vagyonkezelő több százmilliárdnyi állami vagyont adott át olyan fideszes káderekkel kitömött alapítványoknak, mint például a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, és miközben ugyanilyen értékben kerültek ki Mol és Richter részvények az állami szervek fennhatósága alól, Máger Andrea miniszter az állami vagyon maradékának hatékonyabb ellopása érdekében törvényjavaslatot adott be egy állami maradványvagyon-hasznosító részvénytársaság létrehozására.
9️⃣
„Az Orbán-kormány nem engedi be a migránsokat.” – A Rogán propagandaminiszter által 2012-ben indított letelepedési kötvényprogrammal Orbánék csak 2019-ig mintegy 30 ezer külföldit telepítettek be az országba mindenféle ellenőrzés nélkül úgy, hogy a gyanú szerint egyrészt a programon Fidesz-közeli offshore-cégek gazdagodtak, másrészt a lejáró kötvények után tavaly decemberben mintegy 120 milliárd forintot fizettek ki közpénzből a bevándorlóknak. Mindeközben olyan, hazájukban jogerősen elítélt bűnözőket bújtatnak az országban, mint a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki.
1f51f.png
„De legalább tudnak kormányozni.” – 30 ezer magyar halt meg a koronavírus-járvány következtében, amivel hazánk a népességarányos halálozást tekintve világelső.
 

Barkóczi Balázs


ORBÁNÉK 10 LEGNAGYOBB PROPAGANDAHAZUGSÁGA
1️⃣
„Az Orbán-kormány családbarát.” – Orbánék 2010 óta egy fillérrel sem emelték a családi pótlékot, nem hajlandóak munkaként elismerni a 18 év alatti tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyerekek otthonápolását, az ilyen gyermeket nevelő szülőknek fizethető ápolási díjat havi 30 ezer forintban maximalizálták, miközben államosítják a meddőségi klinikákat, ellehetetlenítik az egyedülálló szülők és az egynemű párok örökbefogadását, és az egyháznak játszák át a bedőlt devizahitelesek ingatlanjait.
2️⃣
„Az Orbán-kormány megbecsüli a nyugdíjasokat.” – Orbánék 2010 óta nem hajlandóak emelni a minimálnyugdíj összegét, a svájci indexálás kivezetésével pedig több mint 1 millió forintot vettek ki minden nyugdíjas zsebéből, miközben az 5,2 százalékos infláció mellett megalázóan alacsony, átlagosan 900 forintos nyugdíjkorrekcióval szúrták ki az idősek szemét a járvány alatt.
3️⃣
„Az Orbán-kormány nemzeti.” – Orbánék a gyanú szerint illegálisan, egy izraeli kémszoftver segítségével hallgatták le és figyelték meg saját állampolgáraikat, köztük újságírókat, ellenzéki politikusokat, ügyvédeket és üzletembereket mindenféle jogalap nélkül, miközben olyan, több százmilliárdos kínai és orosz hitelekkel adósították el az országot, amiket még az unokáink is fizetni fognak.
4️⃣
„Az Orbán-kormány keresztény.” – Kaleta, Szájer, Borkai... Kell még valamit mondanom?
5️⃣
„Az Orbán-kormánynak fontos az oktatás.” – Orbánék az elmúlt évtizedben elvették a tanárok túlórapénzét, a béren kívüli juttatásokat, filléres könyöradománnyal, 25 ezer forintos CBA-utalvánnyal alázták meg a táboroztató pedagógusokat, miközben folytatták a felsőoktatás és a tanárképzés szisztematikus szétverését: elüldözték a CEU-t, megkezdték az egyetemi vagyon fideszes kuratóriumokba való kiszervezését, és a tanárképzés NAT-hoz kötésével butították le a fiatal pedagógusok képzését, amiknek eredményeként idén 23 ezerrel kevesebb diákot vettek fel a felsőoktatásba, mint 2010-ben. Ma a magyar középiskolai tanárok keresete a harmadik legrosszabb az OECD tagországok között, miközben majd’ 5 ezer pedagógus. hiányzik a rendszerből
6️⃣
„Az Orbán-kormánynak fontos az egészségügy.” – Az egészségügyi intézmények tartozása már márciusban megközelítette a 30 milliárd forintot, miközben a járvány alatt leállították a kórházi szűrővizsgálatokat, műtéteket halasztottak el és betegeket raktak az utcára. A kormány június elején kiszivárgott tervei szerint Orbánék 2500-zal csökkentenék az országos aktív ágyszámot, a szolgálati jogviszony módosítása miatt pedig 1600 egészségügyi dolgozó tervezi a felmondását, miközben az orvos- és szakápolóhiány miatt több intézményben osztályok szűnnek meg, szünetel a sürgősségi ellátás (Honvédkórház), vagy az onkológiai ellátás (Péterfy Kórház), és mintegy 500 településen betöltetlen a háziorvosi praxis.
7️⃣
„Az Orbán-kormány törődik a szegényekkel.” – Miközben az elmúlt évtizedben Orbán gázszerelője az ország leggazdagabb embere lett, és a miniszterelnök kedvenc oligarchája magánrepülőin jár külföldi focimeccsekre, a külügyminiszter pedig családjával egy másik oligarcha adriai luxusjachtján nyaral, megduplázódott a nélkülözésben élő nyugdíjasok száma, és családok kerülnek napról-napra egyre kilátástalanabb helyzetbe. Ma egy átlagos szegény havi 66 ezer forintból él, 1,2 millió embernek, vagyis az ország több mint tizedének pedig esélye sincs kitörni a relatív szegénységből. Ennél is szomorúbb, hogy az UNICEF adatai szerint hazánkban mintegy 50 ezer gyermek tartósan, 200 ezer gyermek pedig időszakosan éhezik, miközben Orbán szegényügyi megbízottja, Hegedűs Zsuzsa pezsgőkre és luxuskozmetikumokra verte el a rábízott közpénzt, a kormány pedig egyre-másra vonja meg az állami támogatást olyan hátrányos helyzetű és szegény gyerekek oktatásával foglalkozó szervezetektől, mint Iványi Gáborék közössége.
8️⃣
„Az Orbán-kormány védi a nemzeti vagyont.” – A közpénzmilliárdok vadászati világkiállításra, Matolcsy-szobrokra, a Pénzügyminisztérium költöztetésére, stadionokra, lószoláriumra és gyepnapoztatóra való értelmetlen elszórása mellett Orbánék a nemzeti vagyonnal is nagyvonalúan bánnak: miközben csak az elmúlt egy évben a Vagyonkezelő több százmilliárdnyi állami vagyont adott át olyan fideszes káderekkel kitömött alapítványoknak, mint például a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány, és miközben ugyanilyen értékben kerültek ki Mol és Richter részvények az állami szervek fennhatósága alól, Máger Andrea miniszter az állami vagyon maradékának hatékonyabb ellopása érdekében törvényjavaslatot adott be egy állami maradványvagyon-hasznosító részvénytársaság létrehozására.
9️⃣
„Az Orbán-kormány nem engedi be a migránsokat.” – A Rogán propagandaminiszter által 2012-ben indított letelepedési kötvényprogrammal Orbánék csak 2019-ig mintegy 30 ezer külföldit telepítettek be az országba mindenféle ellenőrzés nélkül úgy, hogy a gyanú szerint egyrészt a programon Fidesz-közeli offshore-cégek gazdagodtak, másrészt a lejáró kötvények után tavaly decemberben mintegy 120 milliárd forintot fizettek ki közpénzből a bevándorlóknak. Mindeközben olyan, hazájukban jogerősen elítélt bűnözőket bújtatnak az országban, mint a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki.
1f51f.png
„De legalább tudnak kormányozni.” – 30 ezer magyar halt meg a koronavírus-járvány következtében, amivel hazánk a népességarányos halálozást tekintve világelső.
Mindennek ellenére megnyeri a választást. :(
 
Egy magyar származású osztrák újságíró szerint, ha nyer és kezdenek lemaradni az EU pénzek, még jobban bekeményít.
Egy szintén magyar elemző szerint.......

MAGYARORSZÁG TRAGIKUS JÖVŐJE

........... Félelmetes bepillantani Orbán stabilnak hitt hatalma és külpolitikai játszmái mögé. Vagy azzal a lehetőséggel számolni, hogy az Orbán utáni kormány idején az oligarchák hermetikusan kettészakítják és hazafias szólamokkal polgárháborúba taszítják az országot. Hihetetlen, hogy azok a magyarok élik túl mindezt, akik kertet művelnek, és nem mezőgazdaságot, akik ennivalót spájzolnak és nem sok pénzt, akik nem a hazáért harcolnak, hanem elrejtenek annyi embert, amennyit csak tudnak.........
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene
Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.

Statisztikák

Témák
36,990
Üzenet
4,514,380
Tagok
597,601
Legújabb tagunk
AndikaU
Oldal tetejére