Legutóbbi tartalom: Ekilit

 1. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Az utóbbi idők legnagyobb könyvélménye volt számomra Oravetz Imre trilógiája, A rög gyermekei. 1. Ondrok gödre, 2. Kaliforniai fürj, 3. Ókontri volt. Nagyon olvasmányos, tanúságos, és emellett megkapó történet. " Az Ókontri Oravecz Imre monumentális regény-folyamának záró kötete. Az ókontri...
 2. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Tímár Gábor: Isteni igazság Kicsit didaktikus 2. világháborús történet, szerelemmel és borzalmakkal fűszerezve. A meseszövés nem vall profi íróra, de azért egyszer el lehet olvasni. Ami inkább érdekes, az a hadapród életkép.
 3. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Egyetértek, szerintem is nagyon gyenge (férc)mű, szokatlan az írónőtől.
 4. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Oravecz Imre: Ondrok gödre Kaliforniai fürj Magyar "kivándorlás" regény a a XIX-XX. század forduló idejéből. (A harmadik kötet olvasása még hátra van, ha hozzájutok.)
 5. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  John Galsworthy: A túlsó parton Véletlenül került a kezembe, de mindenkinek ajánlani tudom a szellemes stílusa és a tömény életbölcsessége miatt. Akár romantikus szerelmi történet is lehetne, de sokkal több annál. Aki szerette a Forsyte Saga-t, annak biztos tetszeni fog.
 6. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Charlotte Link: Hazug múlt Charlotte Link : Nővérek háza
 7. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Alexander Söderberg: Andalúziai szerető Alexander Söderberg : A második fiú Svéd krimiíró trilógiájának első két kötete, kicsit hajaz a Tetovált lányra, már ami az olvasmányosságot illeti. Pergő cselekmény, szinte egy huzamban olvastam. Várom a befejező részt!
 8. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Kate Furnivall: A sorrentói lány A másodig világháború után játszódik a regény, van benne műkincsrablás, emberrablás, olaszok és amerikaiak párharca. Pici romantika, családi dráma, stb. Szóval sok szál, ami végül összeér, de szerintem elég zagyvaság!
 9. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Kathryn Hughes: A levél Megható könyv, két nőről, -két idősíkban-, amelyek végül összeérnek, és egy felejthetetlen szerelemről.
 10. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren Az írónő egyik legkevésbé izgalmas regénye szerintem. Mondhatni unalmas. Viszont az új Böszörményi könyv, az Ambrózy báró-s sorozat 2,5 része tüneményes volt. Már alig várom a folytatást....
 11. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Cathy Kelly: Párizsban kezdődött Az írónőtől megszokott stílusú könyv, minden korosztály megtalálja benne a " bölcs mondandót", pl.: " Ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét"
 12. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Rosalie Ham: A ruhakészítő A szerelem, a gyűlölet és az haute couture felejthetetlen regénye, a felvezető szerint. A könyv leginkább a kicsinyes, rosszindulatú emberekről szól, akik a végén, mint a népmesében elnyerik méltó büntetésüket. ( A helyszín, ausztrál kisváros irreleváns.)
 13. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Anna Gavalda két könyvét olvastam az "Együtt lehetnénk", és a "Vigaszág" címűeket. Ismét magával ragadott az írónő "hétköznapi" emberek történeteit megelevenítő, optimista kicsengésű írása, bár a kedvencem továbbá is a már korábban olvasott "Szerettem őt" c. könyve.
 14. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Marina Fiorato: Kit "Az összes őt fenyegető veszély közül a lelepleződéstől félt a legjobban. A kaland, a szerelem, a háború és a kitartás regénye, egy megdöbbentő igaz történet alapján. Dublin, 1702. Az ír szépség Kit Kavanagh mindent tudni akar az életről. Ő, és szerelme Richard, nemrég...
 15. Ekilit

  Mit olvastál utoljára ?

  Sarah Lark: A kagylókürt hangja A két testvér, a szenvedélyes Carol és az álmodozó Linda biztonságos és szeretetteljes világát egy váratlan sorscsapás darabjaira zúzza. Egy hajótörés következtében egyedül kell boldogulniuk a tizenkilencedik század közepi Új-Zéland veszélyekkel teli világában...
Oldal tetejére