CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Űristen: Űrkoncertet ad űrturistaként Sarah Brightman

  • 2,356
  • 2
A történelem első élő űrkoncertjére készül Sarah Brightman, aki űrturistaként ősszel utazik a Nemzetközi Űrállomásra.

Az 54 éves brit szopránénekesnő szeptember 1-jén indul útnak egy háromszemélyes Szojuz-űrhajó fedélzetén. Volt férjével, Andrew Lloyd Webber brit zeneszerzővel közösen keresi az űrbeli körülményekhez leginkább illő számot.

"Megpróbáljuk kidolgozni az összes technikai részletet" – mondta az énekesnő, megjegyezve, hogy a súlytalanság állapotában énekelni természetesen egészen más, mint lent a Földön.

"Szeretném, ha egy kórus, gyerekek, egy másik előadó vagy egy egész zenekar kísérne a Földről" – mondta még Brightman. Hozzátette, hogy olyan dalt keresnek, amely gyönyörű, az üzenetét tekintve egyszerű, ugyanakkor nem túl nehéz elénekelni.

Brightman állítólag több mint 50 millió dollárt fizet az útért. Ő lehet az első, aki 2009 óta turistaként utazhat az űrbe. Utoljára a Cirque du Soleil alapítója, Guy Laliberte járt fizető turistaként az űrállomáson...

Egyre gazdagabbak a leggazdagabbak

  • 5,656
  • 45
Soha nem volt még annyi dollármilliárdos a világon, mint most - állítja a Forbes magazin, mely elkészítette legfrissebb milliárdos listáját.

A lap összesen 1826 dollármilliárdosról tud, kiknek összvagyona kicsit több mint 7000 milliárd dollár, ez 600 milliárddal magasabb a 2014-es állapotnál. Tavaly összesen 290 új szereplő került a listára, 71-en Kínából jöttek, 46-an pedig 40 évnél is fiatalabbak. Ezzel párhuzamosan 128-an kiestek a listáról, köztük az ukrán elnök, Petro Poroshenko is, vagy a divat világában ismert Michael Kors. A leggazdagabbak átlagos vagyona 3,86 milliárd dollár, ami 60 millióval kevesebb az előző évinél, ám a csökkenés feltehetőleg csak a statisztikának köszönhető és az újonnan csatlakozók vagyona húzza le az átlagot.

Talán nem nagy meglepetésre, idén is Bill Gates lett a leggazdagabb a világon, az elmúlt 21 évben immár 16. alkalommal szerepel az ő neve az első helyen...

Szupergyors wifivel szerelték fel a moszkvai metrót

  • 2,791
  • 14
Naponta több mint 45 terabájtnyi adatot töltenek le az utasok a föld alatt közlekedve.

Szupergyors, 90 megabit/másodperces wifivel szerelték fel a moszkvai metrót. Ezt a beruházást végző Radwin cég jelentette be közleményében. Az ambiciózus projektet mindössze 14 hónap alatt sikerült befejezni a teljes 600 kilométer hosszú metróhálózaton. Immár 45 terabájtnyi adatot töltenek le az utasok naponta, és ez a szám egyre nő.

A teljesítmény azért is elképesztő, mert a világ egyik legforgalmasabb metróhálózatáról beszélünk: a 11 milliós Moszkvában naponta 9 millió ember használja a föld alatti közlekedést. Összehasonlításképp a körülbelül 1,7 milliós Budapest metróhálózatának napi utasforgalma kicsit több mint 1 millió fő.

Mind a 650 szerelvényt és 5000 kocsit a MaximaTelecom szolgáltatásával látták el. Mint a telekommunikációs cég elnöke, Boris Volpe elmondta, azért választották a Radwin megoldását, mert így tudták elérni a legnagyobb teljesítményt, a legjobb lefedettséget, úgy...

Hallottál már a hajfagyasztó versenyről? – Kanadában a jég is hajzselé

  • 2,635
  • 2
A kanadai Whitehorse-ban lévő Takhini hőforrásnál minden februárban megrendezik a hajfagyasztó versenyt. Hogy a procedúra mennyire egészséges a hajhagymákra nézve, arról nem szól a fáma, de az eredmény azért van olyan vicces, hogy érdemes legyen megnézni.

A forrást 1907 óta használják terápiás, gyógyászati célokra, mivel a víz itt átlagosan 40 fokos és tele van hasznos ásványi anyagokkal. A környezeti hőmérséklet ilyenkor februárban simán üti a mínusz harminc Celsius fokot, melynek nem épp meglepő módon egyenes következménye, hogy a vizes haj pillanatok alatt jéggé dermed.

Ezt persze még egy alsó tagozatos is tudja, ahhoz viszont már egy felnőtt ember kell, hogy ebből viccet is csináljanak. A hajfagyasztó versenyt – és az első helyért járó 150 kanadai dollárt – idén három francia fiatal nyerte meg. Mi ennyiért azért nem kockáztatnánk a hajhullást, de ők tudják.

...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss üzenetek

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni
Kedves mindenki szeretném kérni valakitől a 6.-as természet dogákat illetve esetleg irodalomból A küklópsz barlangjában Trencsényi-Waldapfel Imre nyomában című műnek az össze foglalását szeretném kérni.
Köszönöm aki segít

Statisztikák

Témák
36,455
Üzenet
4,399,597
Tagok
591,229
Legújabb tagunk
Mamjetta
Oldal tetejére